مهرزاد محصصمستشاری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به ضرورت مصرف متعادل کود برای دستیابی به بهرهوری بالا، تصریح کرد: اگر کشاورزان بیش از اندازه از کود استفاده کنند، نه تنها کیفیت محصول پایین میآید بلکه به سلامت خاک و محصول نیز آسیب میرساند.
وی ادامه داد: برای محصولاتی مانند ذرت علوفهای، مصرف بیش از ۶۰۰ کیلوگرم کود در هر هکتار تنها در شرایط خاص و تولید بالای ۸۰ تا ۱۰۰ تن مجاز است، در غیر این صورت موجب آلودگی نیتراتی خواهد شد.
محصص مستشاری با اشاره به اهمیت سلامت محصولات تازه خوری مانند سبزیجات و صیفیجات، تاکید کرد: در این گروه از محصولات، میزان نیترات و فلزات سنگین باید به شدت کنترل شود و از آنجایی که به طور مستقیم مصرف انسانی دارند، استانداردهای سختگیرانهای برای آنها در کشور و استان تعریف شده است.
به گفته وی، در محصولات گلخانهای و سبزیجات تازه نیز بررسیهای تخصصی در موسسه تحقیقات خاک و آب در حال انجام است تا سلامت زنجیره تولید محصولات کشاورزی از خاک تا سفره مردم تضمین شود.
وی به رتبه گندم ایرانی که در میان پاک ترین گندم های جهان قرار دارد اشاره کرد و افزود: نتایج بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نمونه آزمایش شده از گندم تولیدی کشور که استان ما را نیز شامل میشود، نشان داده که گندم ایران از نظر عناصر سنگین و نیترات، جزو سالمترین گندمهای جهان است.
محصص مستشاری با اشاره به نتایج مطالعات علمی در این زمینه، تصریح کرد: براساس بررسی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور که با همکاری سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت انجام شده، استانداردهای ایران در زمینه حد مجاز عناصر سنگین جزو سختگیرانهترین مقررات جهانی است.