به گزارش خبرنگار ایرنا حسین تقوی روز پنج شنبه در نشست خبری افزود: در صورت ایجاد زیرساختهای لازم گناباد میتواند به یکی از مراکز تولید فناوری منطقه و استان خراسان رضوی تبدیل شود و سهم قابل توجهی در تحقق اقتصاد دانشبنیان ایفا کند.
وی گفت: مرکز رشد فناوری گناباد دارای چهار هکتار فضاست و ۴۱ واحد فناوری و دانش بنیان در زمینه های مختلف کشاورزی، تجهیزات پزشکی،  ورزشی،  صنعتی و معدنی و غیره فعالیت دارند.
وی عنوان کرد: این واحدها بعد از آنکه به مرحله تولیدات فناوری رسیدند برای رونق تولید خود با کمبود فضا مواجهند.
وی با اشاره به اینکه توسعه کمی و کیفی تولیدات فناورانه در گناباد نیازمند ۵۰ هکتار زمین است، تصریح کرد: برای کاهش این معضل و بهره گیری بیشتر از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و فناور احداث شهرک علمی و فناوری در دستور کار قرار دارد.
تقوی گفت: این شرکت ها بعد از مدتی فعالیت در مرکز رشد فناوری گناباد و دستیابی به مراحل لازم و تجاری سازی و قابلیت تولید انبوه کالا باید در شهرکهای صنعتی و یا شهرک های علم و فناوری مستقر شوند که به دلیل نبود زیرساخت لازم در شهرک فناوری در این شهرستان، شرکت ها مجبورند در شهرک صنعتی مستقر شوند.
وی خاطر نشان کرد: افزایش هزینه های جانبی استقرار شرکتهای دانش بنیان و فناور در شهرکهای صنعتی آنها را با مشکلات جدی مواجه کرده است که با تامین زیرساخت لازم و راه اندازی شهرک علمی و فناوری؛ شرکتهای فناور از معافیت ها و مزایای لازم برخوردار می شوند.
وی افزود: جانمایی ۵۰ هکتار زمین برای احداث شهرک علم و فناوری گناباد در حال انجام است و بعد از تامین زمین، امکانات و اختصاص اعتبار لازم روند احداث این شهرک در آینده نزدیک آغاز می شود.
وی اضافه کرد: با وجود ظرفیتهای گناباد در زمینه معادن و تولیدات مختلف صنایع معدنی و گردش مالی قابل توجه آن مقدار زیادی از این منابع به صورت خام به دیگر نقاط ارسال می شود.
رییس مرکز رشد فناوری گناباد، نگاه فناورانه و دانش بنیان را زیربنای جهش تولید دانست و گفت: کالاهایی که با رویکرد پژوهشگرانه تولید شده باشند از کیفیت به مراتب بهتری نسبت به کالاهای مشابه برخوردار هستند.
وی ادامه داد: فعالیت ۴۱ شرکت و واحد فناور مستقر در مرکز رشد فناوری گناباد طی سال جاری برای ۱۵۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
تقوی بنیان کرد: ۱۷ درصد واحدهای فناور مستقر در این مرکز در زمینه صادرات کنترل و مانیتورینگ انرژی، هوش مصنوعی، اتوماسیون صنعتی، کشاورزی و فرآوری زعفران و غیره فعالیت دارند و تولیداتشان به کشورهای مختلف صادر می شود.
رییس مرکز رشد فناوری گناباد گفت: این مرکز از بدو تاسیس ۲۵ سال گذشته تاکنون از ۲۳۶ واحد و هسته فناوری حمایت کرده تعدادی از آنها بعد از رسیدن به مرحله تولید به سایر نقاط و شهرکهای صنعتی منتقل و به ادامه فعالیت می پردازند.
وی از آموزش سالانه یک هزار و ۹۰۰ نفر در زمینه های مختلف علمی و فناوری و بخشهای مختلف اقتصادی، تولیدی و غیره توسط مرکز رشد فناوری گناباد خبر داد.
مرکز رشد فناوری گناباد به عنوان یکی از ۱۲ مرکز زیرمجموعه پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی فعالیت دارد و ۴۱ واحد و شرکت تحقیقاتی و دانش بنیان در زمینه های صنایع غذایی و کشاورزی، مواد و شیمی معدن و فرآوری مواد، برق و الکترونیک، مکانیک، نانوتکنولوژی، مهندسی پزشکی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات در این مرکز فعالیت دارند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
