شناسهٔ خبر: 75572867 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در پی تنش‌های دیپلماتیک میان هند و آمریکا؛

مودی سفر به نشست آسه‌آن را به‌دلیل نگرانی از دیدار با ترامپ لغو کرد / تحلیلگران: اظهارات غیرمنتظره ترامپ می‌توانست بر انتخابات هند تأثیر منفی بگذارد

منابع آگاه اعلام کردند «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند، در اقدامی معنادار سفر خود به مالزی را لغو کرده تا از دیدار و گفت‌و‌گو با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا خودداری کند.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه «تایمز» ژاپن در گزارشی به نقل از منابع محلی گزارش کرد که دولت هند نگران بوده است که ترامپ بار دیگر ادعا‌های جنجالی خود درباره میانجی‌گری در آتش‌بس میان هند و پاکستان را تکرار کند؛ ادعا‌هایی که از سوی دهلی‌نو به‌شدت تکذیب شده است.

بنا بر گزارش فارس، تحلیلگران سیاسی می‌گویند تصمیم مودی برای عدم حضور در نشست سران اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در مالزی، نشان‌دهنده نگرانی او از تأثیر منفی احتمالی دیدار با ترامپ بر انتخابات پیشِ‌روی این کشور است.

مودی در هفته‌های اخیر سرگرم کارزار انتخاباتی حزب خود در ایالت بیهار بوده و به‌گفته ناظران، هرگونه اظهارنظر غیرمنتظره ترامپ درباره پاکستان می‌توانست برای او هزینه‌ساز باشد.

مودی سفر به نشست آسه‌آن را به‌دلیل نگرانی از دیدار با ترامپ لغو کرد / تحلیلگران: اظهارات غیرمنتظره ترامپ می‌توانست بر انتخابات هند تأثیر منفی بگذارد

روابط هند و آمریکا پس از درگیری کوتاه‌مدت میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد در ماه می، تیره شده است. ترامپ در ماه آگوست با وضع تعرفه‌های سنگین بر کالا‌های هندی و فشار برای توقف خرید نفت روسیه از سوی هند، عملاً روابط تجاری دو کشور را به بن‌بست کشاند.

منابع مطلع می‌گویند تماس تلفنی اخیر میان مودی و ترامپ نیز نتیجه مطلوبی برای دهلی‌نو در بر نداشته و دفتر نخست‌وزیر هند بر این باور بوده است که دیدار حضوری جدیدی در مالزی دستاوردی نخواهد داشت.

بر اساس گزارش‌ها، درحالی‌که ترامپ در نشست کوالالامپور از نقش خود در «جلوگیری از جنگ هسته‌ای» میان هند و پاکستان سخن گفته، مودی ترجیح داد تنها با یک سخنرانی مجازی در این نشست حضور یابد. وزیر خارجه هند، «سوبرامانیام جایشانکار»، نیز به جای او با وزیر خارجه آمریکا «مارکو روبیو» دیدار کرده است.

تحلیلگران منطقه‌ای می‌گویند غیبت مودی از نشست آسه‌آن پیامی روشن به واشنگتن است مبنی بر اینکه دهلی‌نو تمایلی به قرار گرفتن در موضع ضعف در برابر اظهارات غیرقابل پیش‌بینی ترامپ ندارد.