صالح محمدی روز چهارشنبه به مناسبت روز ملی انار در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت انار در گیلان مربوط به ماسال است و هماینک این میوه در ۹۰ درصد از باغهای این شهرستان برداشت شدهاست.
وی با بیان اینکه شهرستانهای رودبار، املش و تالش در جایگاه بعدی بیشترین سطح زیرکشت میوه انار در گیلان را به خود اختصاص دادهاند اضافه کرد: برداشت انار در روستای انبوه عمارلو رودبار به پایان رسید و در مجموع ۲۶۰ تن انار شیرین در این روستا برداشت شدهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به جشن برداشت انار در روستای انبوه در ماه گذشته بیان کرد: سطح زیرکشت انار ترش و شیرین در استان ۴۸۲ هکتارست و یک هزار و ۷۶۵ نفر بهرهبردار این محصول هستند.
بر اساس اعلام شورای انقلاب فرهنگی هفت آبان به عنوان روز انار در تقویم رسمی کشورمان ثبت شد؛ انار بومی کشور ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است و یکی از نخستین گیاهان اهلی شدهاست ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگترین تولید کننده این میوه در دنیا شده و هندوستان دومین کشور تولیدکننده است.

درختچه انار در سواحل دریای خزر به صورت خودرو و وحشی به فراوانی وجود دارد، نوع زینتی و پرپر آن نیز با نام فارسی گلنار و به رنگهای قرمز و سفید در بعضی مناطق کشت می شود.
فواید میوه انار
قرنها است که انسانها از خواص انار برای بهبود سلامتی استفاده میکنند، امروزه هم مشخص شده که این میوه به دلیل برخورداری از آنتیاکسیدان و فیبر زیاد میتواند از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کند.
انار سرشار از مواد مغذی است؛ پوست انار ضخیم و خارقالعاده میباشد اما درون این پوست ضخیم صدها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است که هر کدام از آنها دارای خواص شگفتانگیزی هستند، کنترل دیافت، کاهش خطر ابتلا به سرطان، درمان کبد چرب، تنظیم فشار خون، تصفیه کننده خون، حاوی آنتیاکسیدان، ضد التهاب و مفید برای دستگاه ادراری از فواید این میوه است.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند؛ این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید میشود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.
