مسعود بختیاری رئیس انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان در گفت و گو با پایگاه خبری اقتصاد غذا "فودپرس" گفت: در حاشیه برگزاری همایش بزرگ صنعت غذا در اصفهان، طی نشستی با حضور دکتر پیرصالحی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو و دکتر اعتباری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و تعدادی از نمایندگان تشکلهای صنعت غذا، در جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان، مقرر شد پروانههای ساخت صرفا برای گروههای اصلی کالایی صادر شود و برای محصولات زیرگروه عناوین اصلی کالاها، جهت رصد و پایش مستمر، تحت نام دیگری، شناسه یا کد رهگیری کالا، توسط مسئولین فنی مستقر در کارخانجات صادر گردد.
وی افزود: این اقدام خجسته در سایه سالها کوشش مداوم و مستمر تشکلهای بخش خصوصی صنعت غذا محقق شد. سابقه این پیگیریها به حدود یک دهه پیش برمیگردد و شخصا به همراه تعدادی از نمایندگان تشکلهای صنایع غذایی، کوشش فراوانی در این زمینه انجام دادیم.
بختیاری خاطرنشان کرد: طی چند سال اخیر دکتر پرویز جهانگیری رئیس انجمن افزودنیها در نوک پیکان پیگیریها بوده و از طریق هیات مقرراتزدایی، کار را پیش بردند. دکتر رشید عزیزپور دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران نیز به عنوان یک تشکل فراگیر بالادستی، نقش تعیینکنندهای ایفا نمودند. تعدادی از تشکلهای ملی و استانی نیز، موضوع را از طریق شورای گفتگو پیگیری کردند و چندی پیش جلسه خوب کارشناسی ذیل کمیته حمایت از کسب و کار در این خصوص برگزار گردید. البته نباید زحمات و همراهی مسئولین دولتی از جمله دکتر عزیزی، جنت، خداییان، آلبویه، بهفر و دیگر دوستان را نادیده گرفت.
رئیس انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان تصریح کرد: اما در این میان مهمترین و اصلیترین نقش را دکتر پیرصالحی ایفا نمودند که با نگاه عالمانه و رویکرد سازنده خویش، تصمیم نهایی و قطعی را اتخاذ نمودند و با این اقدام، نام خود را در قلب فعالان صنعت غذا جاودانه و ماندگار کردند.
وی افزود: تا پیش از این قرار بود برای گروههای اصلی محصولات غذایی، پروانه ساخت مادری توسط معاونتهای غذا و دارو صادر شود و برای محصولات فرعی زیر مجموعه، پروانههای ساخت دختری توسط مسئولین فنی در کارخانجات صادر گردد.
به گفته بختیاری با تصمیم اخیر مقرر شد صرفا برای گروههای اصلی محصولات غذایی پروانه ساخت توسط معاونتهای غذا و دارو صادر شده و برای محصولات فرعی زیرگروهها، مجوزی به عنوان شناسه کالا یا کد رهگیری، جهت پایش آنها، توسط مسئولین فنی و بدون نیاز به طی فرآیندهای صدور پروانه ساخت از جمله نمونهبرداری و انجام آزمون، صادر شود.
وی تاکید کرد: با این اقدام، ضمن تسهیل و تسریع امور، بار حقوقی عبارت پروانه ساخت از روی بسیاری از کالاها برداشته میشود و خودبخود، تعرفههای مربوط به نمونهبرداری و انجام آزمون جهت صدور، اصلاح یا تمدید مجوزها، منتفی میشود. این امر برای اخذ گواهی بهداشت صادراتی نیز صادق میباشد.
این قدام ارزنده ضمن اینکه موجب تسهیل و بهبود محیط کسبوکار صنعت غذا میشود، هیچگونه خلل و خدشهای به ایمنی و سلامت محصولات صنایع غذایی وارد نمیسازد.
بهگفته بختیاری باید این رخداد فرخنده را نقطه عطفی تاریخی در تعاملات و مناسبات بخش دولتی و بخش خصوصی دانست که میتواند الگویی برای تعاملات سازنده بیشتر باشد تا از این رهگذر، ضمن احترام به دغدغههای طرفین، زمینه بهبود محیط کسبوکار را فراهم نمود.
کد مطلب 56559