شناسهٔ خبر: 75553602 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس کل دادگستری لرستان: حدود ۸۰ درصد پرونده‌ها در بخش پاپی و ۶۵ درصد در بخش ززماهرو به صلح و سازش ختم می‌شوند

رئیس کل دادگستری استان لرستان گفت: براساس آمار در شش ماهه ابتدای سال جاری در دادگاه عمومی بخش پاپی ۱۰۰درصد ابلاغ‌ها به صورت الکترونیک و کارشناسی‌ها با قرعه کشی انجام می‌پذیرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

در ادامه برنامه‌های نظارتی و ارزیابی میدانی دستگاه قضایی لرستان، رئیس کل دادگستری استان و معاونان وی در شانزدهمین سفر در سال ۱۴۰۴ با حضور در دادگاه‌های عمومی بخش پاپی و ززماهرو، ضمن بازدید از فضای اداری، روند رسیدگی به پرونده‌ها، تعامل با مراجعان و کیفیت رسیدگی قضایی را مورد بررسی دقیق قرار دادند.

این بازدید با هدف ارتقاء سطح پاسخ‌گویی قضایی، شناسایی چالش‌های اجرایی و تقویت ارتباط مستقیم با کارکنان قضایی و اداری صورت گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید شهواری رئیس کل دادگستری لرستان در جریان این حضور، با کارکنان اداری و مراجعان گفت‌و‌گو کرد و ضمن استماع دیدگاه‌ها و دغدغه‌های آنها، بر ضرورت حفظ کرامت انسانی، تسریع در رسیدگی‌ها و رعایت اصول دادرسی تأکید کرد.

رئیس کل دادگستری لرستان: حدود ۸۰ درصد پرونده‌های قضایی در بخش پاپی و ۶۵ درصد در بخش ززماهرو به صلح و سازش ختم می‌شوند 

وی با اشاره به نقش کلیدی دادگاه‌های بخش در تأمین عدالت محلی، اظهار کرد: دادگاه‌های عمومی در مناطق کمتر برخوردار، باید با انگیزه‌ای مضاعف و رویکردی جهادی، در مسیر خدمت‌رسانی به مردم گام بردارند. حضور قاضی در متن جامعه و شناخت میدانی از مسائل، زمینه‌ساز تصمیم‌گیری‌های دقیق‌تر و مؤثرتر خواهد بود.

در جریان این بازدید، رئیس کل دادگستری استان ضمن بررسی وضعیت فیزیکی ساختمان‌ها، تجهیزات اداری، سامانه‌های الکترونیک قضایی و نحوه تعامل با ارباب‌رجوع، برخی دستورات اجرایی جهت رفع نواقص و بهبود فرآیند‌ها را صادر کرد.

رئیس کل دادگستری استان لرستان تصریح کرد: براساس آمار در شش ماهه ابتدای سال جاری در دادگاه عمومی بخش پاپی ۱۰۰درصد ابلاغ‌ها به صورت الکترونیک و کارشناسی‌ها با قرعه کشی انجام می‌پذیرد و حدود ۸۰ درصد پرونده‌ها در بخش پاپی و ۶۵ درصد در بخش زز ماهرو با استفاده از ظرفیت حل اختلاف به صلح و سازش ختم شده است.

وی ادامه داد: متوسط زمان رسیدگی در دادگاه عمومی بخش پاپی حدود ۳۵ روز است و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی در ۸۳ درصد آرای صادره از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده شده است و دادرسی‌های زندانیان به صورت ۱۰۰ درصد الکترونیک انجام می‌شود. 

شایان ذکر است این شانزدهمین سفر رئیس کل دادگستری لرستان و معاونان وی در سال ۱۴۰۴ به منظور نظارت و بازرسی از حوزه‌های قضایی مختلف استان است و این اقدام در چارچوب سیاست‌های کلان قوه قضائیه مبنی بر نظارت مستمر، ارتقاء بهره‌وری و تقویت اعتماد عمومی به دستگاه عدالت صورت گرفت و نشان‌دهنده اهتمام مدیریت قضایی استان به عدالت‌محوری در همه سطوح است.

انتهای پیام/