به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، نان اصلیترین غذای سفره مردم است و اما در بسیاری از شهرهای کهگیلویه و بویراحمد همین نان روزانه به دغدغهای برای شهروندان تبدیل شده و در واقع از کیفیت پایین آرد و خمیر گرفته تا پخت غیراستاندارد و نبود نظارت کافی، همگی باعث نارضایتی مردم شدهاند.
به همین دلیل برای بررس دقیقتر موضوع، با آقای البرز رخ افروز نایبرئیس اتحادیه خبازان شهرستان کهگیلویه گفتوگو کردیم تا از دیدگاه فنی علل و راهکارهای بهبود کیفیت نان را جویا شویم.
نایبرئیس اتحادیه خبازان شهرستان کهگیلویه اظهار داشت: در بحث کیفیت گندم یا کیفیت آرد و کیفیت نان ما باید به چندین مقوله اشاره کنیم، در مرتبه اول علت بی کیفیتی که مجموعاً ما در سطح کشور میبینیم و عموماً آن را ارتباط میدهند به خباز؛ ما باید علت این بی کیفیتی را در سیاستهای کلی آرد و نان و سیاستهای یارانهای این کالای مهم ببینیم.
البرز رخ افروز افزود: وقتی سیاست ما بر پرداخت یارانه به تولیدکننده است این خودش موجب معضل میشود و میدانیم هر جا پرداخت یارانه باشد، رانت نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: در مرتبه دوم نان یک زنجیره تولید دارد؛ تولید نان در انتهای زنجیره تولید است پس ما از باید اول زنجیره رو ببینیم تا کیفیت را اصلاح کنیم؛ یعنی از دانه گندمی که میدهیم به کشاورز باید دانه خوبی باشد و از کشاورز حمایت شود سپس میرسد به دست آسیابان؛ وقتی برای کارخانههای تولید آرد مقرونبهصرفه نیست و هر پنج سالی یکبار افزایش قیمت دارند و آن هم دستوری است پس مواد اولیهای که کارخانه آرد به ما میدهد بهعنوان خباز یک مواد اولیه کیفیت بسیار پایین است که قطعاً از همچنین مواد اولیه بی کیفیتی محصول خوبی تولید نمیشود پس این سیاست کلی، سیاست اشتباهی است و اصلاح این سیاست بسیار کار ساده و آسانی است.
درحالیکه نان باید نماد سلامت و کیفیت باشد، بسیاری از نانواها از مواد اولیه ضعیف و تجهیزات فرسوده استفاده میکنند که همین موضوع طعم، رنگ و ماندگاری نان را تحتتأثیر قرار داده است و میطلبد که مسئولان امر دراینخصوص چارهاندیشی کنند.
گزارش از: امیررضا برنگپور
انتهای پیام/
