شناسهٔ خبر: 75534872 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آغاز استقلال دیجیتال آسیا از دلار با استیبل‌کوین ژاپنی

تهران– ایرنا– ژاپن نخستین استیبل‌کوین با پشتوانه ین را معرفی می‌کند؛ اقدامی که نشانه‌ای از آغاز مسیر تازه‌ای در آسیاست، مسیری که کشورهایی چون کره جنوبی و چین نیز در پی پیمودن آن برای کاهش وابستگی به اقتصاد دیجیتال ایالات متحده هستند.

صاحب‌خبر -

ستیبل کوین یا ارز دیجیتال باثبات (stable coin) نوعی رمز ارز است که ارزش آن به یک دارایی یا کالای پایدار مانند دلار وابسته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا یک استارتاپ ژاپنی به نام «جی‌پی‌وای‌سی» (JPYC) اعلام کرده است که انتشار استیبل‌کوین‌هایی را آغاز خواهد کرد که به‌طور کامل قابل تبدیل به ین بوده و توسط پس‌اندازهای داخلی و اوراق قرضه دولتی ژاپن پشتیبانی می‌شوند.

خبرگزاری رویترز نوشت: این شرکت اعلام کرده است که در مرحله نخست، کارمزدی برای تراکنش‌ها دریافت نخواهد شد تا کاربران بیشتری به استفاده از این ارز دیجیتال ترغیب شوند. کارشناسان این اقدام را پاسخی به حمایت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از به‌کارگیری فناوری بلاکچین در نظام مالی جریان اصلی ارزیابی می‌کنند.

بر اساس گزارش بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی، در حال حاضر استیبل‌کوین‌هایی که پشتوانه دلاری دارند، بیش از ۹۹ درصد از عرضه جهانی این نوع رمزارز را تشکیل می‌دهند. در همین زمینه، ریوزو هیمینو، معاون رئیس بانک ژاپن، هفته گذشته در سخنرانی خود اظهار داشت: «استیبل‌کوین‌ها می‌توانند به عنوان بازیگری کلیدی در سیستم پرداخت جهانی ظهور کنند و تا حدی جایگزین سپرده‌های بانکی شوند.»

کارشناسان حوزه رمزارز نیز معتقدند استیبل‌کوین با پشتوانه ین می‌تواند دارایی بومی مناسبی برای تسویه در پلتفرم‌های ژاپنی ایجاد کند، وابستگی به دلار را کاهش دهد و برای شرکت‌ها راه‌حل سریع‌تر و کارآمدتری برای پرداخت‌ها و مدیریت مالی فراهم آورد.

در ژاپن، سازوکارهای قانونی و بانکی برای تحقق این هدف در حال شکل‌گیری است. روزنامه نیکی اوایل ماه جاری گزارش داد که سه بانک بزرگ ژاپن به طور مشترک قصد انتشار استیبل‌کوین‌ها را دارند. همچنین در سال ۱۴۰۲، دولت ژاپن قوانین جدیدی را تصویب کرد که صدور استیبل‌کوین‌ها را ممکن می‌سازد.

تومویوکی شیمودا، مدیر اجرایی پیشین بانک مرکزی ژاپن و استاد کنونی دانشگاه ریکیو، با اشاره به زمان‌بر بودن گسترش این رمزارز گفت: «اگر بانک‌های بزرگ به بازار بپیوندند، سرعت به‌کارگیری آن می‌تواند افزایش یابد.»

در دیگر کشورهای آسیایی نیز نشانه‌هایی از شتاب فزاینده استفاده از استیبل‌کوین‌ها دیده می‌شود. چین در حال بررسی صدور مجوز برای استیبل‌کوین‌های با پشتوانه یوان است تا تراکنش‌های سریع‌تر و ارزان‌تری را انجام دهد، و کره جنوبی نیز وعده داده است که به شرکت‌ها اجازه دهد استیبل‌کوین‌های مبتنی بر وون را معرفی کنند.