شناسهٔ خبر: 75532195 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس حفاظت محیط زیست اندیکا خبر داد

مهار آتش در تالاب شیمبار/ خشکی تالاب از تیرماه

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اندیکا با اشاره به مهار آتش‌سوزی روز گذشته در تالاب شیمبار، از خشک شدن این تالاب از تیرماه خبر داد. 

صاحب‌خبر -

احمد طهماسبی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آتش‌سوزی تالاب شیمبار اظهار کرد: بعد از ظهر روز گذشته (۴ آبان)، تالاب شیمبار دچار آتش‌سوزی شد و پس از هفت ساعت، آتش مهار شد. مساحت تالاب شیمبار ۱۲۰۰ هکتار است که روز گذشته، ۲ هکتار آن سوخت. 

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد این آتش‌سوزی عمدی بوده است، افزود: با توجه به پوشش گیاهی انبوه تالاب شیمبار، دامداران برای اینکه دام‌های خود را راحت‌تر پیدا کنند، پوشش گیاهی را آتش می‌زنند. 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اندیکا گفت: از سال ۹۹ تاکنون تالاب شیمبار دچار آتش‌سوزی نشده بود اما روز گذشته پس از پنج سال، این تالاب دچار حریق شد. 

وی بیان کرد: از اواخر تیرماه تالاب شیمبار خشک شده و خشکسالی در تشدید این آتش‌سوزی‌ها موثر است. با وجود خشکی تالاب، معمولا قبل از ساعات ۱۲ تا ۱۷ که گرمترین ساعات روز است، تالاب به دلیل شرجی و رطوبت، دچار آتش‌سوزی نمی‌شود. 

طهماسبی گفت: در این چند سال که با خشکسالی مواجه هستیم، هر ساله تالاب شیمبار خشک می‌شد و در نهایت تا خردادماه آب داشت اما با ساخت یک سد تنظیمی، امسال خروج آب از تالاب را حدود ۲۰ تا ۲۵ روز به تاخیر انداختیم.

وی گفت: یکی از مشکلات نگهداشت آب تالاب، جاده خروجی خوزستان به چهار محال و بختیاری در مجاورت تالاب است و اگر این جاده نبود، می‌توانستیم سطح ارتفاع سازه را بالاتر بیاوریم تا آب بیشتری در تالاب بماند. 

انتهای پیام