شناسهٔ خبر: 75531938 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کرمانشاه از تولیدکنندگان برتر ماهی کشور اما بدون بازارچه اختصاصی

کرمانشاه - ایرنا - استان کرمانشاه با رتبه اول تولید ماهیان گرمابی در میان استان‌های غیرساحلی و جایگاه ششم در تولید ماهیان سردآبی یکی از قطب‌های اصلی شیلات کشور محسوب می‌شود، اما این ظرفیت تولیدی حتی از یک بازارچه متمرکز و مشخص برای عرضه محصولات خود محروم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، هم اکنون در استان کرمانشاه هیچ بازارچه فروش ماهی نه تنها در کلانشهر کرمانشاه بلکه در سایر شهرستان‌های آن وجود ندارد و این در حالی است که بخش عمده تولیدات استان که می‌تواند در خود این استان به فروش برسد به صورت خام و برای صادرات به کشورهایی نظیر عراق و روسیه صادر می‌شود.

ایجاد یک بازارچه رسمی و استاندارد برای فروشندگان ماهی در کلان‌شهر کرمانشاه، فراتر از یک نیاز ساده شهری، یک ضرورت اقتصادی و بهداشتی است که سال‌هاست از سوی مدیران شهرداری کرمانشاه مورد غفلت جدی واقع شده است.

این بازارچه نه تنها می‌تواند محلی متمرکز برای ساماندهی کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ ماهی‌فروشان باشد، بلکه با ایجاد امکان عرضه مستقیم از تولیدکننده به مصرف‌کننده، زنجیره تامین را کوتاه‌تر کرده و قیمت تمام شده را برای مصرف‌کننده منطقی‌تر می‌سازد، علاوه بر این، نظارت بهداشتی بر عرضه محصولات دریایی که نگهداری و حمل و نقل آن‌ها حساسیت بالایی دارد، در محیطی استاندارد به مراتب آسان‌تر شده و اعتماد عمومی به کیفیت ماهی‌های تازه تولید شده استان را به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد.

به گفته بیشتر کارشناسان صنعت شیلات این اقدام، گامی مهم در تکمیل زیرساخت‌های حوزه شیلات استان و تقویت ارزش‌گذاری بر تولیدات داخلی و ترویج مصرف ماهی در بین خانوارهای کرمانشاهی می‌تواند باشد.

در همین رابطه از سیامک الیاس‌پور، مدیرکل شیلات استان کرمانشاه دعوت کردیم تا با حضور در دفتر ایرنای کرمانشاه پاسخگوی این مساله و سایر مسایل حوزه شیلات استان باشد.

کرمانشاه، تولید کننده اول ماهی کشور اما بدون بازارچه اختصاصی

کرمانشاه؛ شهری که بازار پرنده دارد اما بازار ماهی ندارد!

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه در گفت و گو از آبزی‌پروری به عنوان صنعتی که می تواند سلامت جامعه را تضمین کرده و نقش مهمی در تامین امنیت غذایی داشته باشد یاد کرد و گفت: در حال حاضر این استان با تولید سالانه بیش از ۲۲ هزار تُن انواع آبزیان پرورشی شامل انواع ماهیان گرمابی، سردآبی و خاویاری، رتبه اول تولید ماهیان گرمابی استان‌های غیرساحلی و رتبه ششم تولید ماهیان سردابی را در کشور دارد.

الیاس‌پور افزود: به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم از جمله بازارچه‌های فروش ماهی در شهرستان‌های مختلف استان به ویژه در شهر کرمانشاه متاسفانه محصولات شیلاتی استان به صورت خام به کشورهای عراق، ارمنستان، آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

وی با انتقاد از نبود حتی یک بازارچه فروش ماهی در کلانشهر کرمانشاه با جمعیت بیش از یک میلیون نفر گفت: در کمال تعجب، برای فروش پرندگان در این کلانشهر مکانی در نظر گرفته شده، اما شهرداری تاکنون نتوانسته است مکانی اختصاصی برای عرضه ماهی، محصولی که کرمانشاه در تولید آن سرآمد است، فراهم آورد؛ تناقضی که توسعه صنایع تبدیلی و ارزش افزوده را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه تاکید کرد: وجود بازارچه‌های فروش ماهی با طراحی مناسب، تأثیر مستقیمی بر ترویج و افزایش مصرف سرانه ماهی در میان خانواده‌ها داشته و انتخاب ماهی را به انتخابی راحت‌تر، آگاهانه‌تر و جذاب‌تر تبدیل می‌کند.

الیاس‌پور ادامه داد: بسیاری از مردم به دلیل عدم اطمینان از تازگی یا دشواری یافتن تنوع در بازار به گزینه‌های سنتی مانند گوشت قرمز روی می‌آورند که ایجاد بازارچه‌های فروش ماهی، دسترسی آسان به انواع ماهی‌های تازه و محلی (که اغلب سالم‌تر و ارزان‌تر از گوشت قرمز هستند) را فراهم می‌کند و این آسودگی، انگیزه جایگزینی را تقویت می‌کند.

وی یادآور شد: برای تولید کنندگان ماهی در کرمانشاه بسیار به صرفه تر است که محصولات تولیدی خود را به جای آن که با قیمت پایین تر و هزینه‌های گزاف به خارج از کشور صادر کنند آن را در داخل استان بفروش برسانند، ضمن آنکه از نظر سلامتی مصرف گوشت ماهی بجای گوشت قرمز برای مردم نیز بسیار مفیدتر خواهد بود.

پیش‌بینی تولید بیش از ۲۵ هزار تن آبزیان در سال جاری در استان

الیاس‌پور گفت: با برنامه ریزی‌های انجام شده در استان پیش بینی شده است تولید انواع آبزیان از بیش از ۲۲ هزار تن در سال گذشته امسال از مرز ۲۵ هزار ُن عبور کند که این رقم شامل ۱۵ هزار تن ماهیان سردآبی و ۱۰ هزار تُن ماهیان گرمابی خواهد بود.

وی اضافه کرد: همچنین پیش بینی می‌شود امسال پنج میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی و ۳۰ تُن میگوی آب شیرین در استان کرمانشاه به عنوان تنها استانی که اقدام به پرورش میگو در آب شیرین می کند نیز تولید و روانه بازار مصرف شود.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه تولید انواع آبزیان در استان در سال گذشته را نیز ۲۲ هزار و ۷۸۷ تُن اعلام کرد و افزود: این میزان محصول از ۵۰۲ استخر پرورش ماهی در استان تولید و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی شد، ضمن آنکه پارسال در مجموع پنج میلیون و ۴۵۰ هزار قطعه ماهیان زینتی و یک تن میگوی آب شیرین نیز در استان تولید شد.

وی تاکید کرد: در سال گذشته همچنین پنج هزار و ۱۴۷ تُن ماهیان خوراکی تازه و ۲ میلیون ۸۴۹ هزار قطعه ماهی زنده کپور، هزار و ۲۶۰ قطعه ماهی زنده قزل آلا و سه تن میگو نیز از پایانه‌های مرزی استان صادر شده که در مقایسه با سال قبل از آن از افزایش چشمگیری برخوردار است.

فعالیت بیش از ۳۸۰۰ نفر در صنعت شیلات استان

الیاس‌پور ادامه داد: براساس آمارهای موجود هم اکنون بیش از سه هزار و ۸۰۰ نفر بصورت مستقیم در حوزه آبزی پروری استان مشغول به فعالیت هستند که در ۵۰۲ واحد شیلاتی در قالب ۴۲۰ مزرعه سردابی و دو منظوره، ۸۰ واحد مزرعه گرمابی، ۲ مزرعه تولید ماهیان خاویاری، ۱۵ مزرعه پرورش ماهیان زینتی و ۱۲ مزرعه تولید بچه ماهی در حال فعالیت هستند.

وی یادآور شد: هم اکنون در تمام شهرستان های استان بجز شهرستان قصرشیرین مزارع پررش ماهی سردابی فعالیت دارند و شهرستان‌های دالاهو، پاوه و کنگاور به ترتیب رتبه های اول تا سوم تولید ماهیان سردابی را در استان بخود اختصاص داده اند.

کرمانشاه، تولید کننده اول ماهی کشور اما بدون بازارچه اختصاصی

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه به لحاظ جغرافیایی و آب و هوا و نیز داشتن ۱۵ سد یکی از بهترین مناطق کشور برای سرمایه گذاری در صنعت شیلات است گفت: در همین راستا و برای توسعه این صنعت فراهم ساختن زیرساخت‌های مناسب جهت سرمایه گذاری، ارایه تسهیلات بانکی، مشاوره فنی و مهندسی رایگان، سرعت بخشی در انجام امور اداری و هماهنگی جهت صدور مجوز در بخش آبزی پروری از جمله مهمترین حمایت‌های اداره کل شیلات استان از افرادی است که قصد دارند در این حوزه مشغول به فعالیت شوند.