حجتالله شهبازی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، از توسعه کشت محصول مارچوبه به عنوان یک راهکار مهم برای افزایش بهرهوری اقتصادی کشاورزان در شرایط اقلیمی منطقه خبر داد و افزود: با توجه به محدودیتهای منابع آبی استان، ضروری است کشاورزان به سمت گیاهانی با نیاز آبی کمتر و سودآوری اقتصادی بالا حرکت کنند.
وی ادامه داد: مارچوبه به دلیل خواص دارویی متعدد و ارزش اقتصادی قابل توجه، یکی از بهترین گزینهها در این راستا محسوب میشود و خاستگاه اصلی این گیاه علفی و چندساله، قارههای آفریقا و مدیترانه است اما به دلیل صرفه اقتصادی بالا مورد توجه کشاورزان داخلی قرار گرفته است.

افزایش کشت مارچوبه به 28 هکتار
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی همدان در تشریح جزئیات توسعه این محصول اعلام کرد: کشت مارچوبه برای نخستین بار در تیرماه امسال با سطح هشت هکتار در مزارع استان آغاز شد و این سطح کشت در مهرماه به سرعت به ۲۸ هکتار افزایش یافت که نشاندهنده استقبال کشاورزان است.
وی با اشاره به ارزش اقتصادی بالای این محصول پیشبینی کرد: در سال زراعی آینده، این سطح کشت به ۱۰۰ هکتار برسد که بخش قابل توجهی از آن به صورت کشت قراردادی انجام خواهد شد.
در سال زراعی آینده، این سطح کشت به ۱۰۰ هکتار برسد که بخش قابل توجهی از آن به صورت کشت قراردادی انجام خواهد شد.شهبازی با بیان اینکه برداشت محصولی که در تیرماه کشت شده، انجام شده است گفت: یکی از مزایای کلیدی مارچوبه این است که اگرچه تولید اصلی از سال دوم آغاز میشود، اما قابلیت برداشت محصول تا ۳۰ سال از یک بوته وجود دارد که پایداری درآمد را برای کشاورز تضمین میکند.
مدیر باغبانی سازمان با تشریح نقش حیاتی مارچوبه در سلامت عمومی گفت: این گیاه منبعی غنی از مواد مغذی و سرشار از مواد معدنی کلیدی نظیر منیزیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و ویتامینهایی چون نیاسین و سلنیوم است.
شهبازی با اشاره به اینکه قدمت استفاده دارویی این گیاه به بیش از ۲ هزار سال پیش بازمیگردد خاطر نشان کرد: برخی از خواص درمانی مهم مارچوبه عبارتند از خاصیت ادرارآور، تقویت دستگاه گوارش، سلامت قلب و عروق و خونسازی است و برای افراد مبتلا به کمخونی توصیه میشود.