شناسهٔ خبر: 75524219 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار کرمانشاه: مرز شوشمی باید ۲۴ ساعته و ۲ منظوره فعال شود

کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه با تأکید بر نقش مرز شوشمی در رونق معیشت و امنیت پایدار منطقه، دستور فعال‌سازی شبانه‌روزی این مرز و توسعه زیرساخت‌های درمانی، حمل‌ونقل و گردشگری را صادر کرد و گفت: مرزها تنها یک نقطه جغرافیایی نیستند؛ پشتوانه اقتدار ملی و فرصت بزرگ اقتصادی برای مردم مرزنشین‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا؛ منوچهر حبیبی روز یکشنبه در دیدار امام جمعه نوسود (پاوه) و معتمدین این بخش بر ضرورت فعال‌سازی مرز شوشمی و توسعه زیرساخت‌های خدماتی، درمانی و گردشگری این منطقه تأکید کرد.

وی با قدردانی از تلاش مسئولان، مرزداران و مردم منطقه گفت: مرزها برای ما نماد امنیت و اقتدار ملی هستند و حضور مردم در این مناطق ضامن پایداری امنیت کشور است و باید از ظرفیت‌های مرزی به‌ویژه مرز شوشمی برای رونق اقتصادی و معیشت مردم استفاده شود.

استاندار کرمانشاه با اشاره به مأموریت ویژه خود به فرماندار و دستگاه‌های اجرایی شهرستان افزود: دستگاه‌های مربوط از جمله گمرک، راهداری و مرزبانی موظف شده‌اند تا زمینه فعال‌سازی کامل مرز شوشمی را فراهم کنند و این مرز باید به‌صورت شبانه‌روزی و در ۲ بخش مسافری و تجاری فعال شود تا مردم و کسب‌وکارهای محلی از منافع آن بهره‌مند شوند.

حبیبی همچنین به ضرورت توسعه خدمات درمانی اشاره کرد و گفت: با توجه به فاصله این مناطق از مرکز شهرستان و سختی دسترسی مردم به خدمات درمانی، لازم است مراکز بهداشت و درمان به‌صورت شبانه‌روزی فعال شوند. در این زمینه با همکاری وزارت بهداشت و پیگیری نمایندگان مردم، اقدامات مؤثری در حال انجام است.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری منطقه، اظهار داشت: شوشمی و مناطق پیرامونی آن دارای جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی کم‌نظیری هستند که باید با ایجاد زیرساخت‌های مناسب و حمایت از بوم‌گردی‌ها به رونق گردشگری و معیشت مردم کمک شود و زمانی که مردم از محل زندگی خود درآمد پایدار داشته باشند، نیازی به مهاجرت نخواهند داشت.

استاندار کرمانشاه همچنین بر تسریع در احداث و تکمیل ترمینال مسافربری و بهبود وضعیت جاده‌ها و مسیرهای ارتباطی منطقه تأکید کرد و گفت: ایمنی راه‌ها، دسترسی آسان و خدمات مناسب از اولویت‌های اصلی ما در توسعه این شهرستان است.

استاندار کرمانشاه: مرز شوشمی باید ۲۴ ساعته و ۲ منظوره فعال شود

امام جمعه نوسود نیز در این دیدار با قدردانی از تلاش های استاندار کرمانشاه گفت: مردم با توجه به عملکردی که از جنابعالی می بینند، شما را به عنوان یک استاندار پرتلاش، پیگیر و خلاق می بینند.

ماموستا مُلا حسین عینی سرپوشیده شدن فاضلاب نوسود، راه اندازی پایانه مسافربری، شبانه روزی شدن شبکه بهداشت، ساماندهی مسجد جامع نوسود و تخصیص اعتبار برای خانه عالم را از جمله مهم‌ترین مشکلات این بخش عنوان و خواستار برطرف شدن آن شد.

استاندار کرمانشاه نیز ضمن بررسی درخواست های مطرح شده، دستوراتی برای پیگیری مشکلات صادر کرد.

به گزارش ایرنا؛ بخش نوسود با بیش از هشت هزار نفر جمعیت در حدود ۵۰ کیلومتری شهر پاوه واقع شده و شهرستان پاوه نیز با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد.

شهری مرزی نوسود در مسیر مرز پررونق شوشمی و هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.

مرز شوشمی در ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری نوسود واقع است و روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ کامیون از آن تردد می‌کنند. این مرز پس از تعطیلی در دوران جنگ تحمیلی، دوباره فعالیت تجاری خود را از سر گرفت و اکنون یکی از بازارچه‌های فعال کشور است که به استان حلبچه عراق متصل است.

براساس اعلام اداره کل گمرکات استان کرمانشاه در ۶ ماه نخست سال جاری، گمرک شوشمی ۲۸۶ هزار تن کالا شامل سنگ آهن، میوه و تره‌بار، ادوات کشاورزی، صنایع دستی و گچ ساختمانی به ارزش ۲۰ میلیون و ۶۴۴ هزار دلار از مرز شوشمی به خارج از کشور صادر شد.