شناسهٔ خبر: 75516825 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بازتاب | لینک خبر

پرتقال‌ و نارنگی‌ نارس و یک‌دست نارنجی نخرید

صاحب‌خبر -

شرایط اقلیمی متنوع ایران باعث شده روند برداشت در مناطق مختلف کشور در بازه زمانی طولانی‌تری انجام شود و این موضوع نقش مهمی در تأمین مستمر نیاز بازار دارد.

در این میان برخی رفتارهای غیرقانونی و ناسالم در بازار، از جمله رنگ‌آوری مصنوعی پرتقال و نارنگی، نگرانی‌هایی را برای شهروندان ایجاد کرده است.

پرتقال‌های رنگی خطری برای سلامت مصرف‌کننده

در همین رابطه مجتبی شادلو، نایب‌رئیس اتحادیه باغداران کشور در توضیح آخرین وضعیت برداشت مرکبات اظهار کرد: برداشت پرتقال در کشور از اواخر آبان‌ آغاز و تا بهار سال آینده ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: تنوع اقلیمی ایران موجب شده برداشت مرکبات در یک بازه کوتاه محدود نشود و پرتقال‌های تامسون، والنسیا، شمال، جنوب و سایر ارقام، به‌تدریج وارد بازار ‌شود.

نایب‌رئیس اتحادیه باغداران کشور نسبت به عرضه پرتقال و نارنگی‌هایی که خارج از موعد رسیده و به‌صورت «مصنوعی و غیرطبیعی رنگ‌آوری می‌شوند» هشدار داد و گفت: استفاده از گرما برای ایجاد رنگ در این محصولات، اقدامی غیر علمی و استاندارد است و سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد.

وی تاکید کرد: مصرف‌کنندگان باید بدانند پرتقال و نارنگی که ابتدای فصل پاییز به‌طور کامل نارنجی‌رنگ باشد، طبیعی نیست. پرتقال جنوب ممکن است در این زمان اندکی زرد یا سبز باشد و این امر نشانه طبیعی‌بودن آن است.

به گفته شادلو محصولاتی که رنگ یک‌دست و کاملاً نارنجی دارند، عمدتاً از طریق فرآیند مصنوعی رنگ‌آوری و وارد بازار شده‌اند.

نایب‌رئیس اتحادیه باغداران با اشاره به ممنوعیت عرضه میوه رنگ‌آوری‌شده در شبکه‌های توزیع رسمی اظهار کرد: اگرچه دستگاه‌های نظارتی و میادین میوه و تره‌بار عرضه این محصولات را محدود کرده‌اند، همچنان برخی عرضه‌کنندگان متخلف میوه‌های دستکاری‌شده را وارد بازار غیررسمی می‌کنند.

کمک به حذف پرتقال‌های نارس با آگاهی مردم

وی تاکید کرد: مردم باید با دقت در خرید و استقبال‌نکردن از چنین میوه‌هایی، به حذف این جریان ناسالم از بازار کمک کنند.

شادلو گفت: اگر مصرف‌کنندگان از خرید این محصولات خودداری کنند، عرضه‌کنندگان سودجو متضرر می‌شوند و ناچار به توقف این رفتار غیرقانونی خواهند شد.

تولید مرکبات تحت تاثیر قطعی‌های برق

نایب‌رئیس اتحادیه باغداران در رابطه با وضعیت تولید مرکبات در سال جاری اظهار کرد: قطع مکرر برق و وابستگی سیستم‌های پمپاژ آب به انرژی برق، بخشی از تولید امسال را تحت تاثیر قرار داد، اما با تلاش باغداران و اعمال مدیریت میدانی، خوشبختانه میزان تولید و کیفیت محصولات تاکنون رضایت‌بخش بوده است.

وی تاکید کرد: هنوز نمی‌توان درباره افزایش قطعی تولید نسبت به سال گذشته اظهار نظر کرد، اما اگر شرایط جوی پایدار بماند و سرمازدگی زودرس یا طوفان و تگرگ رخ ندهد، امیدواریم رکورد تولید سال‌های گذشته تکرار یا حتی ارتقا یابد.

به گزارش میزان، شادلو گفت: حفظ سلامت مصرف‌کننده، صیانت از تولید ملی و تداوم صادرات محصولات باکیفیت باغی، نیازمند رعایت اصول علمی از سوی تولیدکنندگان و همراهی آگاهانه مردم در فرآیند خرید است.