شناسهٔ خبر: 75512040 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

افزایش دمای هوا و بارش‌های کمتر از نرمال در زنجان

مدیرکل هواشناسی استان زنجان گفت: براساس پیش‌بینی‌های فصلی، از نیمه آبان تا نیمه فروردین ۱۴۰۵ میانگین بارش در بیشتر مناطق استان کمتر از حد نرمال و میانگین دما بین ۱ تا ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از نرمال بلندمدت خواهد بود.

صاحب‌خبر -

محمدرضا رحمن‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: براساس بررسی آخرین نقشه‌ها و مدل‌های اقلیمی، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در دوره نیمه آبان تا نیمه آذر، میانگین بارش در کل استان زنجان کمتر از حد نرمال خواهد بود.

وی افزود: در نیمه آذر تا نیمه دی، بارش‌ها در بخش‌های شمالی و شرقی استان در محدوده نرمال و در سایر نواحی اندکی کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود. همچنین از نیمه دی تا نیمه اسفند، بارش‌ها در بیشتر نقاط استان در محدوده نرمال انتظار می‌رود.

مدیرکل هواشناسی استان زنجان تصریح کرد: در نیمه اسفند تا نیمه فروردین ۱۴۰۵ نیز میانگین بارش در کل استان نرمال پیش‌بینی شده است. با این حال، در مجموع کل دوره سرد سال، احتمال کاهش نسبی مجموع بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت وجود دارد.

رحمن‌نیا درباره تغییرات دما نیز گفت: در بازه زمانی نیمه آبان تا نیمه دی، میانگین دمای استان حدود ۱ تا ۲ درجه سانتیگراد بیشتر از حد نرمال خواهد بود و این روند گرمایی در ادامه فصل زمستان نیز به شکل خفیف‌تر ادامه می‌یابد.

وی افزود: در ماه‌های بهمن و اسفند، افزایش دما در بخش‌هایی از شرق و شمال استان بین ۰.۵ تا ۱ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود و در مجموع انتظار می‌رود زمستانی نسبتاً گرم‌تر از حد معمول در پیش داشته باشیم.

مدیرکل هواشناسی استان زنجان با بیان اینکه نوسانات دمایی در روزهای آینده ممکن است موجب بارش‌های پراکنده و زودگذر شود، خاطرنشان کرد: الگوهای فعلی نشان می‌دهند بارش‌های مؤثر عمدتاً در اواخر پاییز و میانه زمستان روی خواهد داد.

مدیرکل هواشناسی استان زنجان یادآور شد: سامانه‌های هواشناسی استان به‌صورت شبانه‌روزی شرایط جوی را پایش می‌کنند و هشدارهای لازم از طریق رسانه‌ها و سامانه هشدار سریع به دستگاه‌های اجرایی و مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

انتهای پیام