سعید محسنی، متخصص طب سنتی، در گفتوگو با میزان با بیان اینکه برخلاف باور رایج، از نظر طب نوین اثبات نشده که مصرف ویتامین C در دوره سرماخوردگی تأثیر درمانی مشخصی داشته باشد گفت: حتی گاهی مصرف خود پرتقال به دلیل طبع سردی که دارد، ممکن است در برخی افراد شرایط را برای ابتلا به سرماخوردگی بیشتر مهیاتر کند. بنابراین، تقویت بدن با مواد مقوی و گرم مانند کشمش، بادام، فندق، پسته و نوشیدنیهای گرم، راهکار بهتری است.
وی در مورد استفاده از زنجبیل برای درمان سرماخوردگی بیان کرد: زنجبیل و دارچین با وجود طبع بسیار گرم، برای همه افراد و در همه شرایط توصیه نمیشود. این مواد میتوانند باعث خشکی زیاد در بدن شوند و برای افرادی که ذاتاً گرمی زیادی دارند یا دچار خشکی هستند، مناسب نباشند. به طور کلی، دمنوش زنجبیل بد نیست، اما باید با توجه به مزاج فرد مصرف شود. برای اکثر مردم، ترکیب «آب جوش، عسل و لیموترش» کفایت میکند و از زنجبیل مطمئنتر و متعادلتر است.
توصیههایی برای زنان باردار در هنگام سرماخوردگی
محسنی با اشاره به حساسیت دوران بارداری تاکید کرد: برای خانمهای باردار، نکته کلیدی پیشگیری است، زیرا اگر سرما بخورند، انتخابهای درمانی بسیار محدودی دارند. بیش از ۹۰ درصد سرماخوردگیها ویروسی هستند و اساساً نیاز به داروی خاصی ندارند. بنابراین، ورود به عرصه مصرف گیاهان دارویی مختلف که ممکن است عوارضی برای جنین داشته باشند، کاملاً غیرضروری و پرخطر است.
این متخصص طب سنتی گفت: برای بهبود سرماخوردگی زنان باردار، یک گزینه استراحت کافی و مصرف مایعات گرم فراوان مانند چای کمرنگ و همان ترکیب آب جوش و عسل و لیمو است در عین حال خوردن غذاهای گرم و آبکی مانند سوپ و آش و استفاده از دمنوشهای کاملاً ایمن مانند دمنوش گل محمدی یا بهدانه میتواند تاثیرگذار باشد.
محسنی بار دیگر بر اصل پیشگیری تأکید و بیان کرد: سرماخوردگی بیش از آنکه نیازمند درمان پیچیده باشد، نیازمند درایت در سبک زندگی است. با رعایت رژیم غذایی مناسب فصل، پوشش کافی و رعایت اصول بهداشتی ساده، میتوانیم این بیماری شایع را از خود و خانوادهمان دور نگه داریم و در صورت ابتلا نیز با درمانهای ساده، گرم کردن بدن و استراحت، به سیستم ایمنی بدن برای پیروزی در این نبرد کمک کنیم.
انتهای پیام/