شناسهٔ خبر: 75500349 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

پیش‌بینی تولید ۱۹۵ هزار تن قارچ خوراکی تا پایان امسال

تولید 195 هزار تن قارچ خوراکی تا پایان سال 1404 پیش‌بینی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، الهام فتاحی‌فر، مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی اظهار کرد: تحقق این هدف به شرایطی مانند رفع ناترازی‌های انرژی و کاهش قطعی برق در واحدهای تولیدی وابسته است.

وی افزود: در شش‌ماهه نخست امسال نیز قطعی برق در برخی ساعات، بر روند تولید تأثیر گذاشت، اما با بهبود شرایط در نیمه دوم سال، انتظار می‌رود روند تولید به ثبات برسد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی با اشاره به افزایش تولید قارچ خوراکی در کشور تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار در سال گذشته بیش از ۱۸۵ هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید شد که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود پنج هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

فتاحی‌فر درباره تنوع تولید در این بخش افزود: بیش از ۹۵ درصد قارچ خوراکی تولیدی کشور از نوع قارچ دکمه‌ای است و حدود ۵۰۰ تن نیز به سایر گونه‌های خوراکی و دارویی مانند قارچ صدفی اختصاص دارد.

وی بیان کرد: هدف‌گذاری وزارت جهاد کشاورزی در سال‌های آینده، توسعه تولید قارچ‌های خاص و تکمیل زنجیره ارزش این محصولات است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی تأکید کرد: برخی از گونه‌های قارچ تنها برای فرآوری مناسب هستند و قابلیت مصرف تازه‌خوری ندارند، از این رو توجه به زیرساخت‌های فرآوری و پس از برداشت در این حوزه اهمیت ویژه‌ای دارد.

فتاحی‌فر با اشاره به وضعیت صادرات ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ میلیون دلار قارچ خوراکی از ایران صادر شد که عمده مقاصد آن کشورهای عراق، امارات، کویت و برخی کشورهای حوزه اوراسیا بوده‌اند.

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی با بیان اینکه ظرفیت صادراتی ایران در این حوزه بسیار فراتر از میزان فعلی است عنوان کرد: به دلیل وجود کشش بالای بازار داخلی، بخش عمده تولید قارچ در داخل کشور عرضه می‌شود، اما واحدهای تولیدی ظرفیت لازم برای توسعه صادرات به بازارهای جدید، به‌ویژه کشورهای حوزه اوراسیا را دارند.