شناسهٔ خبر: 75498336 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بقایی: رژیم اسرائیل بزرگ‌ترین نقض‌کننده همه هنجار‌های حقوق بشردوستانه بین‌المللی است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رژیم اسرائیل بزرگترین نقض‌کننده همه هنجار‌های حقوق بشردوستانه بین‌المللی است، خواستار پایان یافتن بی‌کیفرمانی ادامه‌داری شد که حامیان و توجیه‌کنندگان جنایت‌های اسرائیل به این رژیم اعطا کرده‌اند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پیامی در شبکه ایکس با اشاره به رای مشورتی مورخ ۳۰ مهر ۱۴۰۴ دیوان بین‌المللی دادگستری ICJ در مردود دانستن اقدام رژیم صهیونیستی در ممانعت از فعالیت آنروا و تحمیل گرسنگی و قحطی بر مردم غزه، نوشت:

نظر مشورتی اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری راجع به فلسطین (۲۲ اکتبر)، یک‌بار دیگر این حقیقت غیر قابل انکار را فریاد می‌زند که رژیم اسرائیل بزرگ‌ترین نقض‌کننده همه هنجار‌های حقوق بشردوستانه بین‌المللی است.

دیوان در این رای مشورتی مجددا تاکید می‌کند که رژیم اسرائیل موظف است نسبت به تامین نیاز‌های اولیه فلسطینیانی که تحت اشغال هستند و نیز اقلام ضروری برای ادامه حیات آن‌ها اطمینان حاصل کند؛ اسرائیل همچنین وظیفه دارد مانع از ارائه این اقلام نشود.

دیوان یادآوری می‌کند که طبق حقوق بین‌الملل، گرسنگی‌دادن به‌عنوان ابزار جنگی ممنوع است.

دیوان قبل‌تر نظر صریحی مبنی بر غیرقانونی بودن اشغالگری و ضرورت پایان‌دادن به اشغال سرزمین‌های فلسطینی‌ها صادر کرده بود.

رژیم صهیونیستی به هیچ‌یک از این اصول و قواعد پایبند نبوده و به‌صورت مستمر همه را نقض می‌کند.

دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان بین‌المللی کیفری ماه‌هاست در حال رسیدگی به اتهام‌های مربوط به ارتکاب فجیع‌ترین جنایت‌های بین‌المللی، شامل جنایت‌های جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی، توسط رژیم اسرائیل در غزه هستند.

بی‌کیفرمانی ادامه‌داری که حامیان و توجیه‌کنندگان جنایت‌های اسرائیل به این رژیم اعطا کرده‌اند، باید پایان یابد.

انتهای پیام/