شناسهٔ خبر: 75496097 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفت‌و‌گو با «العربی الجدید»:

آنتونی آگیلار: زمانی که به ما دستور تیراندازی به کودکان فلسطینی را دادند، تصمیم به استعفا گرفتم

آنتونی آگیلار، نظامی بازنشسته آمریکایی، پس از ۲۵ سال خدمت در ارتش ایالات متحده در مناطق جنگی مختلف، می‌گوید تجربه کوتاهش در نوار غزه نشان داده است که «سطح خشونت و ویرانی» در آنجا «بی‌سابقه» بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ آنتونی آگیلار، نظامی بازنشسته آمریکایی، پس از ۲۵ سال خدمت در ارتش ایالات متحده در مناطق جنگی مختلف، می‌گوید تجربه کوتاهش در نوار غزه نشان داده است که «سطح خشونت و ویرانی» در آنجا «بی‌سابقه» بوده است. او در گفت‌وگویی مفصل با روزنامه «العربي الجديد» اعلام کرد که رژیم اسرائیل و پیمانکاران امنیتی آمریکایی در جریان توزیع کمک‌های غذایی، عمداً مردم غیرنظامی فلسطینی را هدف قرار می‌دادند.

 

به گفته آگیلار، او در ماه‌های مه و ژوئن ۲۰۲۵ به‌عنوان پیمانکار امنیتی شرکت «یو.جی. سولوشنز» در قالب پروژه‌ای موسوم به «بنیاد انسان‌دوستانه غزه» به نوار غزه اعزام شده است. او تأکید می‌کند که برخلاف وعده اولیه، میزان کمک‌های غذایی بسیار محدود بوده و قرارداد شرکت آمریکایی با وزارت دفاع اسرائیل عمداً توزیع غذا و آب را محدود می‌کرد.

 

او توضیح داد: «در حالی‌که سازمان ملل ۴۰۰ مرکز توزیع و ۵۵۰ کامیون در روز داشت، ما فقط چهار مرکز با ۱۲ تا ۱۵ کامیون در روز داشتیم. این تصمیم آگاهانه و بخشی از یک طرح بود. حتی آب و شیرخشک هم توزیع نمی‌کردیم.»

 

استفاده از زور علیه غیرنظامیان

 

آگیلار گفت نیروهای امنیتی آمریکایی و ارتش اسرائیل در جریان ازدحام مردم برای گرفتن غذا در این مراکز، با استفاده از گلوله جنگی، گاز اشک‌آور و نارنجک‌های صوتی به سوی جمعیت شلیک می‌کردند.

 

او یک مورد را به یاد آورد: «مردی فلسطینی که فقط یک کیسه غذا در دست داشت با گلوله کشته شد. کودک نحیفی به نام امیر را به یاد دارم که از شدت گرسنگی کفش نداشت و با من دست داد. لحظاتی بعد، در میان جمعیت هدف گاز اشک‌آور و تیراندازی قرار گرفت.»

 

به گفته او، بسیاری از پیمانکاران شرکت امنیتی آمریکایی از اعضای گروهی با گرایش‌های افراطی ضد مسلمانان بوده‌اند و انگیزه مذهبی داشته‌اند. او افزود: «این موضوع برایم تکان‌دهنده بود؛ آمریکایی‌هایی که با پول مالیات‌دهندگان کشور خود برای کشتن فلسطینی‌ها آمده بودند.»

 

دستور تیر به سوی کودکان

 

آگیلار می‌گوید نقطه عطف تصمیمش برای استعفا زمانی بود که یک افسر بلندپایه اسرائیلی دستور داد تیراندازها به سوی کودکانی که روی دیواری ایستاده بودند، شلیک کنند. این کودکان زیر ۱۰ سال بودند و برای فرار از ازدحام جمعیت بالا رفته بودند. او می‌گوید پس از مشاجره، مدیران شرکت آمریکایی به او گفتند: «هیچ‌وقت نه نگو. اگر اسرائیلی‌ها بخواهند، کنار بایست و اجازه بده.»

 

او افزود: «در آن لحظه فهمیدم همه چیز ـ از محدود کردن غذا تا خشونت علیه غیرنظامیان ـ بخشی از یک طرح از پیش تعیین‌شده بود.»

 

به گفته آگیلار، در آن زمان حدود ۳۲۵ تا ۳۴۰ پیمانکار آمریکایی در قالب شرکت «یو.جی. سولوشنز» و تحت نظارت شرکت اصلی «سیف ریچ سولوشنز» فعالیت می‌کردند. او می‌گوید تعدادی از همکارانش نیز استعفا داده‌اند اما بسیاری سکوت کرده‌اند.

 

او تأکید کرد: «من تصمیم گرفتم نام خود را علنی کنم، چون فلسطینی‌ها و کارکنان امدادی سال‌هاست همین واقعیت را فریاد می‌زنند و کسی باورشان نمی‌کند. من آنجا بودم و دیدم.»

 

ادعاهای مربوط به نقض قوانین بین‌المللی

 

آگیلار گفت که رفتار پیمانکاران و ارتش اسرائیل با غیرنظامیان با اصول حقوق بین‌الملل بشردوستانه در تضاد است. او تأکید کرد که محدود کردن کمک‌های غذایی، اجبار غیرنظامیان به عبور از مناطق درگیری، و هدف قرار دادن کودکان و زنان همگی مصداق‌های نقض کنوانسیون ژنو است.

 

وی اظهار شد: «رژیم اسرائیل با کاهش عمدی ورود کمک‌های بشردوستانه و کنترل کامل توزیع آن، از غذا و دارو به‌عنوان سلاح استفاده کرد. مراکز توزیع به تله مرگ تبدیل شده بودند.»

 

خطر قحطی و بیماری

 

هدف نهایی از این سیاست‌ها «تسریع قحطی و بیماری» در منطقه‌ای با تراکم جمعیت بسیار بالاست. او هشدار داد: «وقتی بیماری در چنین محیطی گسترش پیدا کند، هزاران نفر به‌سرعت خواهند مرد.»

او در پایان افزود: «جهان این جنایات را می‌بیند اما مسئله این است که آیا اراده‌ای برای پاسخ‌گویی و توقف آن وجود دارد یا نه.»