شناسهٔ خبر: 75496062 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سفیر یونسکو: تنوع غذایی اقوام آذربایجان‌غربی یک ظرفیت بی نظیر گردشگری است

ارومیه - ایرنا- سفیر باشگاه غذا وخوراک شناسی یونسکو گفت: وجود اقوام مختلف اعم از کرد و ترک در آذربایجان غربی تنوع زیبای غذایی را خلق کرده‌اند که یک ظرفیت بی نظیر گردشگری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا،«سید حسن میرهادی» در گفت و گو با ایرنا افزود: در این استان ترک، کرد، آشوری و ارمنی سالیان متمادی است که در کنارهم زندگی می کنند و این یک تابلوی زیبا و الگو در عرصه جهانی است.

وی ادامه داد: وجود اقوام مختلف در این استان سبب شده در این نمایشگاه شاهد غذاهای متنوعی باشیم که ظرفیت خوب گردشگری است.

میرهادی اضافه کرد: لحظه‌ای که آدمی وارد این جشنواره و نمایشگاه می‌شود گویی وارد یک سفر تاریخی و بهشت غذاها شده، چون عطر آش دوغ، کوفته و غذاهای مختلف محلی در این فضا پیچیده است و در این سفر رویایی می‌توان خاطرات را زنده کرد.

وی افزود: هم‌اکنون در کشوری زندگی می‌کنیم که دارای چند هزار سال قدمت در حوزه خوراک و نوشیدنی است و این یک ظرفیت مهم گردشگری در عرصه بین المللی محسوب می‌شود.

سفیر باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو اظهار امیدواری کرد که آذربایجان غربی الگویی برای دیگر استان ها باشد.

سفیر یونسکو: تنوع غذایی اقوام آذربایجان‌غربی یک ظرفیت بی نظیر گردشگری است

دراین مراسم آشپزان، سرآشپزان برتر این جشنواره معرفی و تجلیل شدند.

چهارمین جشنواره و نمایشگاه بین‌المللی غذاهای سنتی و محلی ارومیه با حضور گسترده‌ اقوام ایرانی و نمایندگانی از چند کشور خارجی، در فضایی صمیمی و فرهنگی از ۲۹ مهر تا ۲ آبان در سالن شماره ۳ پارک جنگلی برگزار شد. این رویداد با هدف معرفی ظرفیت‌های خوراکی، گردشگری و فرهنگی ایران و منطقه، فرصتی فراهم کرد تا طعم‌ها و آیین‌های غذایی ملل مختلف در کنار یکدیگر به نمایش گذاشته شود.

در این دوره از جشنواره، علاوه بر استان‌های مختلف ایران، کشورهایی چون ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق، ارمنستان و افغانستان نیز با ارائه غذاهای سنتی و محلی خود حضور یافتند.

در حاشیه این جشنواره، برنامه‌های متنوعی همچون کارگاه‌های آموزشی، پخت زنده غذا، نمایش آیین‌های محلی، موسیقی سنتی و عرضه‌ محصولات بومی و صنایع‌دستی نیز برگزار شد. هدف اصلی این جشنواره، تقویت گردشگری خوراک، حمایت از کارآفرینان حوزه‌ غذا و پاسداشت میراث ناملموس فرهنگی ایران و منطقه بود.

این رویداد که با استقبال گسترده‌ مردم، گردشگران و فعالان حوزه گردشگری و صنایع‌دستی همراه شد، جلوه‌ای از هم‌زیستی و هم‌افزایی ملت‌ها و اقوام را به نمایش گذاشت.