شناسهٔ خبر: 75481693 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

«مجنون» فیلم جنگی نیست، قصه‌ آدم‌هاست / «مجنون» از شعارزدگی به دور است و واقعیت را بازگو می‌کند

محمدرسول صفری، بازیگر نقش شهید جواد دل‌آذر در فیلم مجنون، معتقد است این فیلم صرفاً یک اثر جنگی نیست، بلکه روایتی از انسان‌هایی است که بدون هیچ چشم‌داشتی برای ایمان، وطن و ناموس خود ایستادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، فیلم سینمایی «مجنون»، ساخته مهدی شامحمدی و تهیه‌کنندگی عباس نادران، با محوریت بخشی از حماسه شاخص دوران دفاع مقدس و روایت زندگی و ایثارگری‌های مهدی زین‌الدین و برادرش مجید زین‌الدین؛ از جمله فرماندهان ارشدِ عملیات در منطقه جزیره‌ مجنون، طراحی شده است. این فیلم نخستین‌بار در بیست‌ودومین دوره جشنواره فیلم فجر (چهل‌ودومین دوره) به نمایش درآمد و اکران عمومی آن از روز چهارشنبه ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۴ در سینماهای سراسر کشور آغاز شد.
در این گفت‌وگو که در حاشیه اکران مردمی این فیلم روز چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ در مشهد مقدس انجام شده، با محمدرسول صفری بازیگر نقش «شهید جواد دل‌آذر»، به تجربه نقش‌آفرینی او در این اثر، نگرش فیلم به موضوع جنگ و دفاع مقدس و نیز نگاه مخاطبان به این روایت پرداخته‌ایم.

محمدرسول صفری، بازیگر نقش «شهید جواد دل‌آذر» در فیلم «مجنون»، درباره‌ ایفای این نقش و تجربه‌ حضور در این اثر گفت: من درباره‌ شهید «دل‌آذر» بسیار تحقیق کردم. با همرزمان ایشان صحبت کردم، درباره‌شان خواندم، با خانواده‌شان دیدار داشتم و سعی کردم نزدیک‌ترین نسخه به خودِ آقای «دل‌آذر» را بازی کنم. فکر می‌کنم این اتفاق هم افتاده است. شهید «دل‌آذر» اهل قم بود و ما در فیلم تلاش کردیم لهجه، نوع پوشش و حتی جزئی‌ترین رفتارهای او را بازسازی کنیم تا تصویر واقعی‌تری از این شهید ارائه دهیم.

صفری با اشاره به اکران مردمی فیلم در مشهد افزود: خدا را شکر مردم مشهد استقبال بسیار خوبی از فیلم داشتند. «مجنون» صرفاً یک فیلم جنگی نیست. معمولاً وقتی می‌گوییم فیلم دفاع مقدسی ببینیم، انتظار صحنه‌های نبرد و عملیات را داریم، اما «مجنون» قصه‌ رشادتِ بی‌چون‌وچرای انسان‌هایی است که برای کشور، وطن، ناموس و خاک خود ایستادند و جنگیدند.

در زمان جنگ، کسی سؤال نمی‌کرد چرا باید برود

او در ادامه گفت: امروز وقتی کسی می‌خواهد کاری انجام دهد، معمولاً به اتفاقات بعدش فکر می‌کند؛ به اینکه چه می‌شود و چه نتیجه‌ای دارد. اما در دوران جنگ هشت‌ساله، وقتی تجاوزی به خاک این کشور شد، مردم از روستاها و شهرهای مختلف بدون هیچ سؤالی به جبهه رفتند. پیر و جوان، همه با هم کمر همت بستند و جنگیدند. در عملیات خیبر و جزیره‌ی مجنون این رشادت‌ها به‌خوبی دیده می‌شود. مردم جانشان را دادند تا حتی یک وجب از خاک ایران به دشمن واگذار نشود و «مجنون» به بهترین شکل این جریان را به تصویر کشیده است.

راهی می‌رویم که شاید بازنگردیم

صفری درباره‌ نقش خود در فیلم ادامه داد: ما در این اثر با آدم‌هایی روبه‌رو هستیم که بدون چون‌وچرا جلو رفتند و تا پای جان ایستادند. به‌عنوان مثال، شهید دل‌آذر در یکی از صحنه‌ها می‌گوید: «ما داریم راهی را می‌رویم که ممکن است برنگردیم.» با این حال، همه داوطلب حضور در این معرکه می‌شوند. این فیلم برگرفته از واقعیت و مستندات است، زندگی آدم‌های واقعی که پای ایمان، وطن و ناموس خود ایستادند.

او درباره‌ شرایط فیلم‌برداری نیز توضیح داد: «مجنون» کار بسیار سختی بود. ما حدود چهار ماه در آبادان، اهواز، روستاهای مرزی و منطقه‌ هور کار کردیم. گرما، رطوبت، پشه‌ها و شرایط محیطی واقعاً دشوار بود. حتی صحنه‌های انفجار که در فیلم می‌بینید، واقعی هستند. هرچند آسیبی به ما نمی‌رسید، اما صدای مهیب و گرد و خاک آن کاملاً واقعی بود.

چالش با نسل زد

آقای بازیگر درباره‌ بازخورد مخاطبان به‌ویژه نسل جوان گفت: جالب است که «مجنون» برای نسل جدید بسیار جذاب بوده است. در فضای مجازی، به‌ویژه اینستاگرام، پیام‌ها و کامنت‌های زیادی از جوان‌ها دریافت می‌کنم. نوشته‌هایشان نشان می‌دهد فیلم را با دقت دیده‌اند و ارتباط عمیقی با آن برقرار کرده‌اند. «مجنون» از شعارزدگی به دور است و واقعیت را بر اساس مستندات جنگی بازگو می‌کند. شاید به همین دلیل نسل زد، به قول امروزی‌ها، با آن ارتباط خوبی برقرار کرده است.

صفری در پاسخ به این پرسش که آیا قصد دارد همچنان در آثار دفاع مقدسی بازی کند یا خیر، توضیح داد: به این شکل نیست که تصمیم بگیرم فقط در فیلم‌های این سبک کار کنم. هر وقت فیلم‌نامه‌ای به من پیشنهاد می‌شود، آن را می‌خوانم و اگر با نقش ارتباط برقرار کنم، با افتخار می‌پذیرم.