شناسهٔ خبر: 75477771 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

هوش مصنوعی گیتار می‌نوازد!

برنا – گروه علمی و فناوری: یک شرکت فناور از پدال هوشمندی رونمایی کرده که با تحلیل آهنگ‌ها از طریق هوش مصنوعی می‌تواند دقیقا صدای گیتار هر ترانه را شبیه‌سازی کند و در چند ثانیه به نوازنده تحویل دهد. برنا – گروه علمی و فناوری: یک شرکت فناور از پدال هوشمندی رونمایی کرده که با تحلیل آهنگ‌ها از طریق هوش مصنوعی می‌تواند دقیقا صدای گیتار هر ترانه را شبیه‌سازی کند و در چند ثانیه به نوازنده تحویل دهد.

صاحب‌خبر -

شرکت تازه‌تأسیس Groundhog Audio از محصولی نوآورانه به نام OnePedal رونمایی کرده است؛ پدال هوشمندی که با کمک هوش مصنوعی می‌تواند تن صدای گیتار هر آهنگ را شبیه‌سازی و بازتولید کند. این فناوری به‌ویژه برای نوازندگانی طراحی شده که زمان زیادی را صرف یافتن صدای دلخواه خود می‌کنند، اما اکنون می‌توانند تنها با چند کلیک به نتیجه‌ای مشابه با صدای هر قطعه موسیقی برسند.

به گزارش newatlas، این پدال از یک موتور اختصاصی پردازش صوتی بهره می‌برد که قادر است ترک گیتار را از فایل صوتی آپلودشده در اپلیکیشن موبایل جدا کرده و زنجیره‌ی کامل افکت‌ها از جمله آمپلی‌فایر، کابینت صدا، ریورب و پدال‌های جانبی را بازسازی کند. سپس سامانه با در نظر گرفتن نوع گیتار و پیکاپ‌های آن، صدای نهایی را متناسب با ساز کاربر تنظیم می‌کند.

هوش مصنوعی گیتار می‌نوازد!

پس از پردازش، اپلیکیشن صدای بازسازی‌شده را از طریق بلوتوث به پدال منتقل می‌کند. این دستگاه ظاهری شبیه پدال‌های سنتی دارد، اما امکان ذخیره و جابه‌جایی بین چند تن صوتی در یک آهنگ را فراهم می‌کند تا نوازنده بتواند صدای اصلی قطعه را در اجرای خود بازآفرینی کند. OnePedal می‌تواند تا ۱۰۰ صدای مختلف را در حافظه خود نگهداری کند و پس از انتقال داده، بدون نیاز به اتصال بی‌سیم کار کند. همچنین کاربران می‌توانند از طریق اپلیکیشن، تنهای جدید بسازند یا زنجیره‌ی سیگنال خود را با انتخاب تجهیزات گوناگون ویرایش کنند.

به گفته‌ی شرکت Groundhog Audio، هدف این پروژه فراتر رفتن از فناوری‌های فعلی مانند پروفایلر‌های آمپلی‌فایر است که تنها پاسخ ضربه‌ای (Impulse Response) آمپ را شبیه‌سازی می‌کنند. با این حال، به نظر می‌رسد محصول جدید بیشتر برای نوازندگان آماتور و علاقه‌مندان خانگی مناسب باشد تا موسیقی‌دانان حرفه‌ای که کنترل دقیق‌تری بر صدای خود نیاز دارند.

اپلیکیشن همراه این پدال قرار است عملکردی مشابه پلتفرم‌های پخش موسیقی داشته باشد و بیش از ۱۰۰ هزار آهنگ را برای استخراج تن در اختیار کاربر قرار دهد. با این حال، این رقم در مقایسه با کتابخانه‌ی صد میلیون‌آهنگی اسپاتیفای محدود است و شرکت سازنده هنوز درباره‌ی منبع تأمین این آهنگ‌ها توضیحی نداده است. کاربران همچنین می‌توانند فایل‌های MP۳ یا AAC شخصی خود را برای تحلیل وارد اپلیکیشن کنند.

بر اساس نمونه‌های صوتی منتشرشده در صفحات رسمی این شرکت در اینستاگرام و یوتیوب، صدای تولیدشده از کیفیت مناسبی برخوردار است، اما هنوز تنهای پرقدرت مخصوص سبک‌های راک و متال یا صدای‌های خاص و درخشان مشابه پلاگین‌های حرفه‌ای Neural DSP دیده نمی‌شود. افزون بر این، جزئیات عملکرد OnePedal به عنوان یک پدال چندافکتی مستقل هنوز به‌طور کامل مشخص نیست.
Groundhog Audio اعلام کرده است که در حال تکمیل توسعه‌ی محصول بوده و قصد دارد ارسال OnePedal را از مارس ۲۰۲۶ (اسفند ۱۴۰۴) آغاز کند. این پروژه هم‌اکنون در پلتفرم کیک‌استارتر در حال جذب سرمایه است و قیمت ویژه‌ی آن برای حامیان اولیه ۴۹۹ دلار تعیین شده، در حالی‌که قیمت نهایی آن ۵۵۰ دلار خواهد بود. تاکنون بیش از ۳۴۰ نفر از این پروژه حمایت کرده‌اند و مبلغ جمع‌آوری‌شده از هدف اولیه فراتر رفته است. ارسال کالا در داخل ایالات متحده رایگان خواهد بود و برای سفارش‌های بین‌المللی هزینه‌ی ارسال بر اساس موقعیت جغرافیایی تعیین می‌شود.

هوش مصنوعی گیتار می‌نوازد!

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود OnePedal می‌تواند یکی از جذاب‌ترین نوآوری‌های ترکیبی موسیقی و هوش مصنوعی در سال‌های اخیر باشد؛ ابزاری که شاید تجربه‌ی نوازندگی و تولید صدا را برای بسیاری از گیتاریست‌ها دگرگون کند.

انتهای پیام/