به گزارش ایرنا، مسعود بختیاری روز پنجشنبه در چهارمین همایش بزرگ صنعت غذا با حضور فعالان و تشکلهای صنایع غذایی در اصفهان افزود: این دستاورد، گامی مهم در تسهیل محیط کسبوکار صنعت غذا و ارتقای سلامت محصولات غذایی است.
وی گفت: پس از سالها پیگیری، تعاملات سازنده با بخش خصوصی و حمایت رییس سازمان غذا و دارو، اکنون شاهد پایان صدور پروانههای ساخت متعدد در این عرصه هستیم.
بختیاری افزود: این موفقیت نتیجه تلاش مشترک بخش خصوصی و دولت و گامی مهم در بهبود محیط کسبوکار و ارتقاء سطح سلامت و ایمنی محصولات غذایی است.
رییس انجمن صنایع غذایی اصفهان با اشاره به چالشهای پیشروی صنعت غذا گفت: تأمین مواد اولیه، ثبت سفارش و تخصیص ارز، سرمایه در گردش، نوسازی تجهیزات، نیروی انسانی، ناترازی برق و گاز و تأمین آب، صادرات و رفع تعهدات ارزی، همچنان از مشکلات اصلی صنایع غذایی کشور است.
بختیاری تأکید کرد: بخش خصوصی باید در تصمیمسازیهای کلان کشور نقش فعال و سازنده داشته باشد و تشکلهای مردمنهاد نیز به مثابه سمبل حضور مردم در تصمیمگیریها میتوانند در بهبود محیط کسبوکار و ارتقاء سطح سلامت جامعه، نقشآفرینی کنند
وی انعقــاد تفاهمنامه بین سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران را گامی مؤثر در کاهش موازیکاریها در زمینه آزمونها، نمونهبرداریها و بازدیدها دانست و گفت: تدوین و تصویب قانون جامع برای رفع این موازیکاریها ضروریست اما تا زمان تصویب، استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود میتواند میزان مشکلات را کاهش دهد.
مسوولان فنی، وجدانهای بیدار صنایع غذایی
رییس انجمن مسوولان فنی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان، نیز در این همایش با تأکید بر نقش کلیدی مسوولان فنی در تضمین کیفیت، ایمنی و پایداری صنعت غذا گفت: این گروه، تنها ناظران تولید محصولات نیستند، بلکه وجدان بیدار صنعت غذا وحفظ سلامت آحاد جامعه محسوب میشوند.
نرگس نادیان با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا «دست به دست هم برای غذایی بهتر و آیندهای بهتر» افزود: غذا تنها یک خوراک نیست، بلکه امنیت، سلامت، اقتصاد، محیط زیست و آینده کشور را رقم میزند.
وی اضافه کرد: در جهانی که با چالشهایی همچون تغذیه ناسالم، اتلاف غذا و اثرات زیستمحیطی زنجیره تولید و مصرف روبهرو هستیم، همکاری مدیران صنایع، مسوولان فنی و نهادهای نظارتی ضرورت دارد تا غذای بهتری به دست مصرفکننده برسد.
وی تضمین کیفیت و ایمنی غذا، استفاده از فناوری و نوآوری برای پایداری، انتخاب مواد اولیه، افزایش مسوولیتپذیری زنجیره تأمین و همکاری بین حوزهای و تعامل با نهادهای نظارتی، مراکز تحقیقاتی و بخش بازاریابی را از نقشهای مهم مسوولان فنی صنایع غذایی دانست.
نادیان با اشاره به پیشبینی و مدیریت ریسکهای آیندهنگر گفت: مسوول فنی باید با کنترل خطرها، تولید پایدار و ایمن تولیدات را تضمین کند.
وی با نگرانی از وضعیت شغلی این قشر فعال در حوزه صنعت غذا گفت: بار سنگین مسوولیت سلامت جامعه بر دوش این قشر متخصص است در حالیکه با مشکلاتی همچون نبود امنیت شغلی و قراردادهای ناپایدار مواجهند واین موضوع جایگاه حرفهای آنان را تضعیف کرده است.
رییس انجمن مسوولان فنی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی اصفهان افزود: حمایت از این قشر، حمایت از سلامت جامعه است و از نهادهای تصمیمگیر و مدیران صنایع انتظار داریم تا برای ارتقاء جایگاه شغلی و تثبیت امنیت کاری این متخصصان گامهای عملی بردارند، زیرا هیچ صنعتی بدون نیروی متخصص پایدار نخواهد بود.
صنایع غذایی اصفهان به عرصه جهانی قدم میگذارد
رییس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه استان ما با اجرای سه هدف راهبردی شامل همگرایی تولیدکنندگان، حضور مؤثر در تشکلها و انجمنهای ملی و توسعه فعالیت در عرصه بینالملل، مسیر خود را برای ورود به بازار جهانی هموار کرده است، گفت: این موفقیت نتیجه همکاری و پیگیری مستمر فعالان بخش خصوصی و حمایت نهادهای دولتی است.
سیدیوسف قاضیعسگر با معرفی سه هدف راهبردی صنعت غذای اصفهان گفت: نخستین هدف، همگرایی و همدلی تولیدکنندگان است که با تقویت انجمن صنایع غذایی و تشکیل کمیسیون صنایع غذایی زیرمجموعه اتاق بازرگانی اصفهان، نخستین کمیسیون صنایع غذایی استانی در کشور شکل گرفت.
وی هدف دوم را حضور فعال در تشکلها و انجمنهای ملی دانست تا نمایندگان استان در تصمیمسازیهای کلان صنعت غذا مشارکت داشته باشند.
قاضی عسگر، هدف سوم را گسترش فعالیت صنعت غذایی استان در عرصه بینالملل اعلام کرد و توضیح داد: از دو سال گذشته با برنامهریزی و بازدیدهای عملی از نمایشگاههای بینالمللی، این هدف محقق و فهم مشترک بین بخش خصوصی و نهادهای نظارتی و دولتی تقویت شد.
وی همچنین از تصویب کمیته اختصاصی صنایع غذایی بهعنوان زیرمجموعه فراکسیون کشاورزی مجلس خبر داد و گفت: این کمیته از دو هفته آینده بصورت تخصصی مشغول کار خواهد شد تا مشکلات نهادینه و قانونی صنعت غذا را بررسی و حل کند.
به گزارش ایرنا، چهارمین همایش بزرگ صنعت غذا با حضور استاندار، رییس سازمان غذا و دارو، جمعی از استادان دانشگاه، مدیران واحدهای تولیدی، فعالان اقتصادی، کارآفرینان و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه صنایع غذایی استان در مرکز همایشهای بینالمللی «سیتی سنتر» اصفهان برگزار شد.
در این همایش از چند شرکت نوآور در حوزه تولید محصولات غذایی سالم، بستهبندی هوشمند و فرآوری نوین محصولات کشاورزی و مسوولان فنی صنمونه صنعت غذای اصفهان تجلیل شد.