شناسهٔ خبر: 75465547 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

خراسان رضوی محور توسعه روابط اقتصادی ایران با آسیای میانه

رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی خراسان رضوی، با تأکید بر اهمیت مرز دوغارون و مسیر ریلی شرق کشور، گفت: باید از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی و همجواری با کشورهای منطقه برای توسعه تجارت و رونق اقتصادی استفاده کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان رضوی، سید مرتضی سرادار قندچی، رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی خراسان و رئیس کمیته ریلی و عضو کمیته داوری انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار ما، به اهمیت ویژه استان خراسان رضوی در حوزه دیپلماسی اقتصادی و ترانزیت بین‌المللی اشاره و اظهار کرد: استان خراسان رضوی به عنوان یکی از استان‌های همجوار با آسیای میانه و افغانستان، دارای یکی از بزرگترین گمرکات کشور است.

وی گفت: خراسان رضوی تنها مرز ریلی فعال بین‌المللی کشور را در اختیار دارد و به همین دلیل در بحث‌های مهم دیپلماسی، به ویژه در حوزه افغانستان و کشورهای آسیای میانه، حرف اول را می‌زند.

رئیس کمیته ریلی و عضو کمیته داوری انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی با تأکید بر نقش استان‌های همجوار مانند خراسان جنوبی، خراسان شمالی و استان گلستان افزود: این استان‌ها به دلیل مجاورت با کشورهای آسیای میانه و همسایگان شرقی، ارتباطات نزدیکی با کشورهای منطقه دارند و طبیعتاً دیپلماسی اقتصادی ما در این کشورها اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کند.

وی در ادامه درباره فعالیت‌های اقتصادی منطقه گفت: صادرات و واردات، بخش جدایی‌ناپذیر اقتصاد خراسان و به ویژه استان خراسان رضوی است. ما در حوزه صادرات محصولات مازاد کشاورزی و کالاهایی که ظرفیت صادرات آن‌ها را داریم، نقش مؤثری ایفا می‌کنیم و همزمان در زمینه واردات نیز بخشی از نیازهای داخلی، از جمله خوراک دام و طیور، از کشورهای همسایه تأمین می‌شود.

رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی خراسان در تشریح جایگاه حمل و نقل ریلی استان اظهار داشت: ما به عنوان بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین مرز ریلی کشور مطرح هستیم و ناوگان بین‌المللی ریلی از این منطقه عبور می‌کند. مرز دوغارون به عنوان دروازه اصلی ورود به افغانستان و مسیر ترانزیت کالاهای صادراتی و وارداتی، نقش بسیار مهمی در شبکه حمل و نقل بین‌المللی ایران دارد.

وی افزود: امروز استان خراسان رضوی به بزرگ‌ترین مرز شرق کشور تبدیل شده است و بسیاری از مراودات اقتصادی، ترانزیت کالا و صادرات به کشورهای آسیای میانه، از جمله ترکمنستان، از این مسیر انجام می‌شود. این مسیر نه تنها به عنوان شاهراه ترانزیتی کشور مطرح است بلکه می‌تواند زمینه توسعه اقتصادی و تقویت دیپلماسی منطقه‌ای را فراهم کند.

سرادار قندچی تأکید کرد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های دیپلماسی اقتصادی و رعایت حسن همجواری با کشورهای همسایه، کلید استفاده بهینه از فرصت‌های اقتصادی و سیاسی منطقه است. ما باید با تدبیر و مدیریت هوشمندانه، از جایگاه استراتژیک استان و مرزهای بین‌المللی برای رونق تجارت، ترانزیت و توسعه اقتصاد ملی استفاده کنیم و به فعالان اقتصادی داخلی کمک کنیم تا از فرصت‌های موجود بهره‌برداری کنند.

خبرنگار: متین لنگری

انتهای پیام/

برچسب‌ها: