شناسهٔ خبر: 75457347 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

اعضای کابینه هیأت دولت مطرح کردند

اظهار نظر وزیر ارشاد درباره بازیگر بازداشت شده؛ گزارش عراقچی به پزشکیان درباره قطعنامه ۲۲۳۱ / صادق: توافق ترانزیتی ایران، آذربایجان و روسیه بسیار اهمیت دارد

اعضای کابینه هیأت دولت پس از جلسه امروز به سوالات خبرنگاران حاضر در حیاط دولت پاسخ دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، اعضای کابینه هیأت دولت پس از جلسه امروز به سوالات خبرنگاران حاضر در حیاط دولت پاسخ دادند.

وزیر راه و شهرسازی: توافق ترانزیتی ایران، آذربایجان و روسیه بسیار حائز اهمیت است

فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران درباره توافق ترانزیتی بین سه کشور ایران، آذربایجان و روسیه گفت: در شرایطی که به شدت با تحریم‌ها، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها مواجه‌ایم توافق ترانزیتی ایران، آذربایجان و روسیه و حضور نمایندگان آنها در کشور حائز اهمیت است.

وی درباره راه‌آهن اردبیل - میانه گفت: این راه‌اهن ۲۰ سال است که به نتیجه نرسیده است و ما تا پایان مهرماه به ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی می‌رسیم و با صحبت‌هایی که با شخص استاندار شد و پیگیری‌های رئیس جمهور و تأمین منابع خوبی که انجام گرفت انشاءالله بتوانیم تا پایان این دولت این موضوع ۲۰ ساله را به پایان برسانیم.

وزیر راه گفت: دیپلماسی حمل و نقل و کریدور‌ها در حال اتفاق افتادن است. تمام تلاش ما این است که تا پایان سال چابهار به زاهدان وصل شود. این ریل، ریلی است که وقتی در نشست سه‌جانبه توضیح دادم واقعاً آذربایجان و روسیه و حتی کشور‌های دیگر به این موضوع حساس هستند. چابهار به کریدوری که در داخل ایران است وصل خواهد شد.

سخنگوی دولت: تذکر عارف به وزرا درباره پاسخگویی به خبرنگاران/ گزارش عراقچی به پزشکیان درباره قطعنامه ۲۲۳۱

فاطمه مهاجرانی در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وزیر امور خارجه کشورمان نیز در جلسه امروز از اقدامات خود و وزارتخانه متبوعش در راستای پایان یافتن قطعنامه ۲۲۳۱ و ابتکارات ایران در این زمینه در اجلاس کشورهای عضو عدم تعهد، به هیأت دولت گزارشی ارائه کرد.

وی افزود: شهروندان، تجار و تولیدکنندگان با سامانه‌های مختلفی مواجه هستند که برای حل این مشکل، وزارت ارتباطات نقشه جامع هوشمندسازی ارائه خدمات عمومی توسط دستگاه‌های اجرایی را تهیه کرده است.

سخنگوی دولت اظهار کرد: رئیس‌جمهور به کوچک‌سازی دولت و اینکه هر یک از دستگاه‌های اجرایی باید این موضوع را از خود آغاز کنند که هم ابعاد نیروی انسانی و هم بودجه خود را کاهش دهند تا به سمت بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد حرکت کنیم تاکید کرد.

مهاجرانی گفت: معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص پاسخگویی وزرا و معاونان رئیس‌جمهور به رسانه‌ها و افکار عمومی تذکر دادند، البته این موضوع قابل ذکر است که وزرای اقتصادی معمولا بعد از جلسه دولت، جلسات تخصصی با حضور رئیس‌جمهور دارند و به همین دلیل امکان حضور آنها در حاشیه حیاط دولت کمتر است.

وی با اشاره به پیوستن رئیس‌جمهور پزشکیان به پویش «به سازِ مدرسه، مدرسه بساز»، تاکید کرد: امروز همه اعضای دولت به پویش «بساز مدرسه» پیوستند و قرار شد ماهیانه مبلغی از درآمدشان را به این امر اختصاص دهند.

سخنگوی دولت با اشاره به گزارش وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص افزایش مسافرت‌ها در کشور، گفت: شاهد رونق گردشگری پس از ایام جنگ ۱۲ روزه هستیم. همچنین وزیر ارتباطات در خصوص ۱۰۰ سالگی مخابرات گزارشی ارائه کرد؛ در سال۱۳۰۴ اولین مرکز مخابرات در خیابان لاله‌زار تهران با ۶۰۰ شماره راه‌اندازی شد و امروز میزان کابل مخابراتی کشور پنج برابر فاصله زمین تا کره ماه است.

مهاجرانی افزود: دولت در حال جایگزینی فیبر نوری با کابل مسی است که به افزایش کیفیت و ارتقای خدمات بر خط کمک خواهد کرد.

وی گفت: در جلسه امروز، همچنین گزارشی از سازمان انرژی اتمی در خصوص خدمات این سازمان به بیماران، مراکز پزشکی هسته‌ای و رادیوداروها ارائه شد.

سخنگوی دولت، تصویب اصلاح آیین نامه اجرایی ماده ۲۳ قانون تامین مالی و تولید زیرساخت‌ها، تصویب اصلاح موضوع اجازه به جمعیت هلال احمرجمهوری اسلامی ایران برای ورود،‌ ترخیص و شماره گذاری ۱۵۰۰ دستگاه خودرو، تصویب اصلاح آیین نامه اجرایی تبصره(۸) ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و تصویب اصلاح تصویب نامه موضوع واگذاری حق بهره برداری از اراضی پلاک ثبتی در شهرستان جویباراستان مازندران را از جمله مصوبات امروز هیأت دولت دانست و گفت: موضوع طرح مسجد محوری که مورد توجه رئیس جمهوراست برای اصلاح به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.

مهاجرانی با بیان اینکه شیوه نامه تعیین مصادیق تخریب خاک موضوع ماده (۶) آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک با اصلاحاتی به تصویب رسید، افزود:  موضوع مجوز مذاکره و موافقتنامه حمل و نقل هوایی  بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کوبا در حوزه وزارت راه و شهرسازی نیز مصوب شد.

وی تصویب، برنامه جامع مقابله با پدیده گرد وغبار و عمل دستگاه‌های اجرایی که از مواد برنامه هفتم است، تصویب برنامه ملی مدیریت پسماندها طبق برنامه هفتم توسعه، تصویب آیین نامه اجرایی مواد (۳) و (۵) قانون احکام دائمی برنامه هفتم توسعه درباره ایجاد صندوق‌های بازنشستگی مکمل غیردولتی و حساب‌های انفرادی و تصویب آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی صنعت خودرو و موضوع افزایش سرمایه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را از دیگر مصوبات جلسه امروز هیأت دولت  عنوان کرد.

وزیر بهداشت: ۲ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا تامین شده است

محمدرضا ظفرقندی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استانداردی که برای واکسن‌های آنفلوآنزای تولید داخل تعریف شده کاملاً قابل قبول است، اما طبیعتاً برخی افراد تمایل دارند که از نوع دیگری از واکسن‌ها استفاده کنند، اما استاندارد واکسن داخلی مورد قبول کمیته ارزیابی است.

ظفرقندی افزود: ۳.۵ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا برای مصرف کشور نیاز داریم که بیش از ۲ میلیون دُز آن تهیه شده است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نهم مهر ماه از پیش خرید ۳.۵ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۱.۵ میلیون دُز توزیع شده است.

ظفرقندی افزود: با توجه به تامین ارزی، گاهی مقدار واکسن کاهش پیدا می‌کند و گاهی نیز تامین می‌شود، اما درمجموع سه و نیم میلیون دز پیش خرید کردیم که به تدریج وارد بازار می‌شود.

واکسن آنفلوآنزا یک واکسن مهم برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فصلی است؛ هدف اصلی واکسن آنفلوآنزا، پیشگیری از ابتلا به ویروس آنفلوآنزا و کاهش عوارض جدی ناشی از این بیماری است.

بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا، از شهریور تا پایان آبان است و سالمندان بالای ۶۵ سال، کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار، افراد با بیماری‌های مزمن (قلبی، ریوی، کلیوی) و پرسنل پزشکی و درمانی در اولویت تزریق واکسن قرار دارند.

وزیر ارشاد: بازیگر بازداشت شده شاکی خصوصی دارد و ورود به این مسأله سخت است

در پی انتشار خبری مبنی بر دستگیری یکی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون به جرم تجاوز و آدم‌ربایی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیأت دولت نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.

سید عباس صالحی در جمع خبرنگاران گفت: [در این موضوع] چون پرونده شاکی خصوصی داشته است طبیعی است که مسیر قضایی خودش را طی می‌کند و نمی‌توان انتظار پیگیری خاصی را داشت. ما هم زمانی که خبر این پرونده رسانه‌ای شد، از آن مطلع شدیم. اگر شاکی مدعی‌العموم باشد، وزارت فرهنگ  و ارشاد اسلامی یا هر نهاد مرتبط دیگری می‌تواند ورود جدی داشته باشد، اما وقتی شاکیان خصوصی هستند طبیعی است که کار سخت‌تر می‌شود.

وزیرکشور: انتخابات شورا‌ها تمام الکترونیک است/ درباره گشت ارشاد موضوع متقنی نشنیده‌ام

اسکندر مؤمنی در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه ۳۰ مهرماه هیأت دولت در توضیح برگزاری تناسبی انتخابات شورای شهر تهران، گفت: امسال در تهران و از دور بعد در تمام شهر‌های بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، انتخابات به صورت تناسبی برگزار خواهد شد.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی درخصوص موضوع فعال شدن دوباره گشت‌های ارشاد، گفت: من موضوع متقنی درباره گشت‌های ارشاد نشنیده‌ام. در دولت قرار شد وزارت فرهنگ و ارشاد موضوع را پیگیری کند.

مؤمنی درخصوص خروج ادامه روند اتباع افغانستانی از کشور نیز، افزود: از ابتدای سال یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از کشور خارج شده‌اند که ۷۰ درصد آنها به صورت خودمعرف بوده است؛ همچنین تصمیم داریم که با انسداد مناسب مرزها، بازگشت اتباع خارج شده به حداقل برسد.

وزیر کشور درمورد بازگشت دوباره اتباع افغانستانی که از کشور خارج می‌شوند، گفت: آنچه روشن است اینکه ما با ورود قانونی اتباع کشور‌ها مشکلی نداریم، اتباع کشور‌های مختلف به‌صورت قانونی تحت عنوان ویزا‌های گردشگری یا ویزا‌های کار وارد ایران می‌شوند و می‌توانند مطابق نیاز کشور و با اعلام کفالت یا پذیرش از سوی کارفرما در محل مشخص مشغول کار شوند. روند‌های مربوط به اخذ ویزا و مجوز مراحل قانونی خود را دارد و به‌صورت قانونی انجام می‌شود. مسأله اصلی ما ممنوعیت حضور غیرقانونی اتباع است.

مؤمنی همچنین درخصوص مشکلات ثبت نام تحصیلی برخی از دانش آموزان افغانستانی در ایران، گفت: درباره این دانش‌آموزان هم قرار شد آمار دقیقی تهیه شود تا وضعیت واقعی مشخص و سپس تصمیم لازم درمورد آن اتخاذ گردد.

وزیر کشور ادامه داد: براساس آمارها، خروج اتباع در تراکنش‌های مربوط به خرید نان و بسیاری از موارد دیگر نیز اثرگذار بوده است. بار‌ها گفته‌ایم که اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیاری با افغانستان داریم، اما نمی‌توانیم قادر به پذیرش مهاجرین بیش از آنچه اکنون به صورت قانونی پذیرش شده‌اند، باشیم.

مؤمنی تاکید کرد: طبیعی است که اتباع غیرقانونی باید به کشور خود بازگردند، البته بخشی مجدد به کشور بازگشته‌اند که با انسداد مرز‌ها و اقدامات در حوزه کار و اشتغال امیدواریم این تعداد نیز به حداقل برسد.

وی درخصوص برگزاری انتخابات تناسبی در شهر تهران، اظهار داشت: تناسبی بدین معناست که فهرستی که اکثریت آرا را کسب کرد تمام کرسی‌ها را به خود اختصاص نمی‌دهد؛ احزاب و جبهه‌های قانونی و دارای مجوز در این روند مشارکت دارند و هر یک به اندازه آرای کسب شده، کرسی به دست می‌آورند. این موضوع موجب گسترش فعالیت حزبی خواهد شد.

وزیر کشور اعلام کرد: هنگامی که مشارکت از میانگین پایین‌تر باشد، حزبی که اکثریت پایین داشته باشد، نمایندگی اکثریت جامعه را نمی‌کند، اما در این نوع از انتخابات، صدای اکثریت جامعه شنیده خواهد شد و به وفاق و فعالیت حزبی کمک خواهد کرد.

مؤمنی درخصوص برخی انتقادات به برگزاری انتخابات تناسبی در تهران، اظهار داشت: تعداد کرسی‌های تهران بیشتر است و فعالیت حزبی بیشتر داریم و لذا مجلس شورای اسلامی برگزاری این انتخابات در تهران را در اولویت قرار داد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی: هیچ نیرویی را تعدیل نمی‌کنیم

علا‌الدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی نیز گفت: علاء‌الدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در حاشیه جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما جلساتی را با وزارت جهاد کشاورزی داریم و با نگاه کارشناسی وزارتخانه و به همراه همکاران، بر اساس آن مرحله به مرحله جلو می‌رویم.

وی افزود: ماده ۱۰۵ قانون برنامه هفتم مشمول همه دستگاه‌های اجرایی است و ما بر روی همه دستگاه‌ها کار می‌کنیم و تغییر ساختار می‌دهیم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی با بیان اینکه تغییر ساختار به معنای تعدیل نیرو نیست، اظهار کرد: قانون به ما اجازه داده نیروی انسانی که در واحدهای مشابه هستند و موازی کار می‌کنند را جابجا ‌کنیم.

رفیع‌زاده در پایان گفت: ماهیچ نیرویی را تعدیل نخواهیم کرد.

وزیر گردشگری: بدون مجوز محیط‌زیست هیچ تأسیسات گردشگری احداث نخواهد شد

سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: در ماده ۱۰۰ این قانون که در شانزدهم شهریورماه ۱۳۹۹ اصلاح شد، وزارت نیرو با هماهنگی وزارت میراث‌فرهنگی موظف شد نسبت به واگذاری زمین‌های حاشیه سد‌ها و رودخانه‌ها برای ایجاد تأسیسات و زیرساخت‌های گردشگری اقدام کند.

وی افزود: همچنین در ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ هیأت دولت به پیشنهاد وزارت نیرو و هماهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، مصوبه‌ای برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مناطق آبی کشور تصویب کرد.

صالحی اظهار داشت: در این مصوبه، ایجاد تأسیسات گردشگری در سواحل رودخانه‌ها، سد‌ها و منابع آبی بلامانع اعلام شد، اما دو شرط مهم در آن تصریح شده است: رعایت کامل ملاحظات زیست‌محیطی، استفاده از سازه‌های سبک که به منابع آبی لطمه وارد نکند. این مصوبه هم‌اکنون از سوی دولت ابلاغ شده و در مرحله اجرا قرار دارد.

صالحی امیری یادآور شد: طبق این ابلاغیه، هر درخواست ایجاد تأسیسات گردشگری در محدوده‌های آبی پس از دریافت در وزارت میراث‌فرهنگی، بلافاصله برای استعلام به دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله سازمان حفاظت محیط‌زیست ارسال می‌شود. در صورتی‌که محیط‌زیست با پروژه موافقت کند، وزارت میراث مجوز صادر خواهد کرد؛ اما در صورت مخالفت محیط‌زیست، هیچ مجوزی صادر نخواهد شد.

وی گفت: وزارت نیرو نیز پس از مصوبه دولت، اساسنامه تمام شرکت‌های آب منطقه‌ای کشور را اصلاح و بندی به آن اضافه کرده است که بر اساس آن، ایجاد تأسیسات گردشگری در سواحل رودخانه‌ها و سد‌ها با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی بلامانع است.

این وزارتخانه تأکید کرده که مصوبه یادشده موضوعی جدید نیست، بلکه بر اساس قانون برنامه ششم و مصوبات رسمی دولت است و اجرای آن با هدف توسعه پایدار گردشگری و حفظ محیط‌زیست انجام می‌شود.

صالحی امیری در پایان تأکید کرد: بدون صدور مجوز رسمی از سوی سازمان محیط‌زیست، وزارت میراث‌فرهنگی اجازه احداث هیچ‌گونه تأسیسات سبک و موقت در سواحل رودخانه‌ها، سدها، دریاچه‌ها و منابع آبی کشور را نخواهد داد.

وی در پایان گفت: دغدغه اصلی دولت و دستگاه‌های مرتبط، صیانت از محیط‌زیست و توسعه متوازن گردشگری طبیعی است.

دبیر هیأت دولت: درباره قیمت بنزین کار کارشناسی شده اما هیچ صحبتی در دولت مطرح نشده است

سیدکامل تقوی‌نژاد، دبیر هیأت دولت نیز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره تغییر قیمت بنزین اظهارداشت: در ارتباط با کارمزد جایگاه‌ها مرتب در سال گذشته و امسال بحث می‌شود و مصوبه‌ای نیز داشته است. اما درباره تعیین سهمیه در کارگروه‌ها کار کارشناسی شده، اما هیچکدام هنوز در دولت مطرح نشده است. بحث کارمزد‌ها هرساله است، هر سال به نسبت تورم کارمزد‌ها تغییر می‌کنند.

وی افزود: ممکن است در کارگروه‌ها، کار کارشناسی شده باشد ولی در دولت هیچگونه صحبتی درباره قیمت بنزین نشده است.

تقوی‌نژاد همچنین گفت: دولت بر همه ابعاد مربوط به خودروساز‌ها وظیفه نظارت دارد. بحث کیفیت خودرو در دولت مطرح شده و کارگروهی با نظر وزیر صمت استانداردها، کیفیت، نوع سوخت و قطعات را مشخص می‌کند.

دبیر هیأت دولت تصریح کرد: موضوع سهام خودروساز‌ها در شورای عالی بورس مطرح شده و خصوصی‌سازی در گذشته در این زمینه ورود داشته است. دولت تأکید دارد که خودروساز‌ها تحت نظارت و مدیریت دولت هستند، اما در ارکان تصمیم‌گیری مستقیماً دخالت نمی‌کند.

وی گفت: نظارت بر نحوه مدیریت خودروساز‌ها از اختیارات وزارت صمت است و دولت از آن حمایت می‌کند. نگرش اصلی دولت این نیست که صنعت خودرو کاملاً دولتی باقی بماند.

تقوی‌نژاد افزود: دولت از مشارکت بیشتر بخش خصوصی در حوزه مولدسازی، دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری حمایت می‌کند. لایحه مشارکت عمومی–خصوصی در دستور کار دولت قرار دارد.

رئیس سازمان صداوسیما: سریال شش ماهه مهران مدیری در حال تولید است

پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بودجه صداوسیما کفاف مخارج این سازمان می‌دهد؟ عنوان کرد: بر اساس ماده ۷۷ برنامه هفتم، اگر بخواهیم همه تکالیف صداوسیما را انجام بدهیم بودجه‌ی ما کفاف نمی‌دهد. نرخ دقیقه‌ای سریال‌سازی و برنامه‌سازی مشخص است و باید میزان کسری بودجه را محاسبه کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سریال جدید مهران مدیری گفت: سریال «شش ماهه» مهران مدیری در حال تولید است و درباره جزئیات آن نیز سیمافیلم اطلاع‌رسانی می‌کند.

رئیس سازمان صداوسیما در پاسخ به سوال دیگری درخصوص میزان بازدید تلویزیون نیز گفت: آمار نظرسنجی میزان بینندگان تلویزیون منتشر می‌شود و این آمار از نظر ما بالای هفتاد درصد است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور: تقویت زیرساخت‌های «شاد» برای دسترسی راحت‌تر دانش آموزان

حسین افشین در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما و وزارت ارتباطات زیرساخت‌ها را برای «شاد» را تقویت می‌کنیم تا دانش آموزان دسترسی راحت‌تری داشته باشند.

وی با بیان اینکه تحول بزرگی در زیرساخت شاد ایجاد می‌شود، افزود: برنامه آموزش هوش مصنوعی ما روی «شاد» انجام می‌شود. قرار شد تا حدود ۴۰۰ سرور ساخت داخل اضافه شود که این اقدام با حمایت ما و صندوق نوآوری و شکوفایی و وزارت ارتباطات انجام می‌شود.

انتهای پیام/