به گزارش ایرنا، امین امینیان روز سه شنبه در نشست خبری آغاز دوازدهمین جشنواره سیب مراغه، رویکرد اصلی و مهم این جشنواره را توسعه پایدار کشاورزی و صنعت گردشگری منطقه عنوان و اظهار کرد: بدون تردید سیب مراغه به دلیل کیفیت، کمیت و ویژگی های خاص غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و جشنواره ای به نام سیب باید بتواند علاوه بر توسعه باغات و صادرات این محصول، صنعت گردشگری شهرستان را نیز متحول کرده و به آن رونق ببخشد.
وی زمان برگزاری جشنواره سیب مراغه را روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هفته جاری برابر با ۳۰ مهر، اول و دوم آبان ماه اعلام کرد و افزود: تلاش کرده ایم این جشنواره متفاوت تر از سال های قبل برگزار شود که البته ایرادات و اشکالات آنرا به نحو مقتضی احصا کرده و بلافاصله با برگزاری نشست های تخصصی در صدد هستیم برای سال آینده و سال های بعد جشنواره ای در مقیاس های ملی و حتی بین المللی برگزار کنیم.
امینیان با بیان اینکه امسال محصول سیب مراغه با وجود خشکسالی و سرمازدگی زودرس نسبت به سال های قبل کاهش تولید داشته است، یادآور شد: اما هنوز این شهرستان مقام نخست حجم تولید و باغات سیب آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است، اما باید تلاش کرد تا با شیوه های نوین باغداری و بهره مندی از فناوری های نوین تولید خود را همه ساله افزایش دهیم، چون اقتصاد منطقه وابسته به این محصول است و هر میزان تولید آن ارتقا یابد، منجر به درآمدزایی برای مردم خواهد شد.
وی بهینه سازی الگوی کشت، حرکت به سمت تولیدات گلخانه ای در حوزه باغداری، تعامل و بهره مندی از دانشگاه های شهرستان، تلاش برای بهبود بازدهی تولید، نوسازی ساختار تولید، توجه به موضوع مهم تحقیقات و آموزش، جذب و به کارگیری شرکت های دانش بنیان، کاربردی سازی فناوری های نوین و ارتقای بازدهی آب مصرفی را از اهداف مهم و تخصصی برگزاری دوازدهمین جشنواره سیب مراغه عنوان کرد.
امینیان یکی از مهمترین خصوصیات سیب مراغه را صادراتی بودن آن برشمرد و با تاکید بر اینکه باید در این زمینه تلاش های وافری با هدف افزایش درآمدهای شهرستان، استان و منطقه به انجام برسد، یادآور شد: اکنون حجم قابل توجهی از این محصول به کشورهایی همچون هند، آسیای میانه، حاشیه خلیج فارس و تعدادی از کشورهای اروپایی و آسیایی صادر می شود که می توان با ارایه راهکارهای مختلف از سوی کارشناسان و صاحب نظران حجم صادراتی را افزایش داد.
وی میزان تولید سیب در هر هکتار از باغات مراغه را بین ۱۵ تا ۲۰ تن اعلام و اضافه کرد: این در حالی است که در برخی از کشورهای صاحب عنوان در این محصول، میزان تولید تا ۲۰۰ تن نیز به ثبت رسیده است که ارقامی بسیار قابل توجه و جالبی به شمار می رود، بر همین اساس باید تلاش کنیم با بهره مندی از روش های نوین فناوری راندمان تولید در باغات منطقه را حداقل به ۳۰ تا ۵۰ تن برسانیم.

رویدادها و جشنواره ها باید منجر به رونق گردشگری شود
فرماندار مراغه با بیان اینکه توسعه و رونق صنعت گردشگری از اهداف مهم جشنواره سیب است، گفت: بر اساس اهداف تعیین شده و اسناد بالادستی شهرستان، بخش های کشاورزی، گردشگری و لجستیکی حوزه های اصلی توسعه مراغه تعیین شده است و به زودی سند توسعه هر کدام پس از تصویب در سزمان برنامه و بودجه و سپس شورای برنامه ریزی آذربایجان شرقی وارد فاز عملیاتی می شود.
امینیان گردشگری مراغه را دارای ظرفیت های بسیار وسیع و فراوان در بخش های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و کشاورزی بیان کرد و یادآور شد: هر رویدادی که در سطح شهرستان برگزار می شود باید رویکردی گردشگری داشته باشد، چون با توجه به شرایط اقلیمی و چالش های آبی چاره ای جز توسعه از طریق گردشگری در منطقه نداریم، بر همین مبنا هر برنامه، جشنواره، رویداد و اتفاقات فرهنگی، اقتصادی، کشاورزی و ورزشی باید به رونق گردشگری منجر شود.
وی گردشگری را مکمل جشنواره هایی همچون سیب مراغه دانست و با اشاره به اینکه نباید از عنصر مزیت های گردشگری و میراث منطقه غافل شد، ادامه داد: اینکه طی ۱۰ سال اخیر هیچ هتلی در مراغه ساخته نشده است، نشان دهنده بی توجهی به این عرصه مهم درآمدزا بوده است و باید تلاش های شبانه روزی در این خصوص به انجام برسد.
امینیان با ابراز گلایه و تاسف از اینکه طی یک دهه اخیر تحولی مهم در حوزه گردشگری به ویژه زیرساخت ها اتفاق نیفتاده است، یادآور شد: در این مدت حداقل باید ۱۰ هتل در مراغه ساخته می شد و نسبت به توسعه بوم گردی های منطقه و گردشگری روستایی نیز تحولاتی چشم گیر روی می داد که چنین نشده است.
وی توسعه گردشگری پایدار را هدف مهم مدیریت شهرستان دانست و ادامه داد: ما به هیچ عنوان دنبال مسافر نیستیم، بلکه غایت ما تبدیل کهن شهر مراغه به مقصد گردشگران داخلی و خارجی است و در این مسیر تلاش های خود را آغاز کرده ایم.
فرماندار مراغه لازمه تحول در حوزه گردشگری را جذب و جلب اعتماد سرمایه گذاران عنوان و اضافه کرد: باید به اهل فن و سرمایه داران این اطمینان را بدهمی که مراغه بهترین مکان برای سرمایه گذاری در بخش های گوناگون گردشگری است و این میسر نیم شود مگر با حمایت و همت جمعی نخبگان و جامعه رسانه ای.
در این نشست خبری پوستر دوازدهمین جشنواره سیب مراغه رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، «سیب» مراغه به عنوان نماد و شناسنامه این دیار کهن که کیفیت آن جهانشمول شده است، آمیزه ای از اصالت مردمان و طراوت دامنه های مرتفع سهند بوده که طبیعت زیبای منطقه و تلاش بهره برداران آن را به خانه های مردم ایران و بلکه سراسر جهان هدیه می دهد.
محصول سیب شهرستان مراغه از نظر تولید، حجم اراضی باغی و عرضه در بازارهای داخلی و خارجی به لحاظ کیفیت ممتاز شهره عام و خاص است که بیشتر به دلیل طبیعت و جغرافیای خاص این منطقه می باشد؛ اغلب باغات آن در ارتفاع بالاتر نسبت به باغات سیب سایر نقاط کشور قرار داشته و همین موضوع خوش طعمی و کیفیت غذایی آن را افزایش داده است.
به دلیل محصول باکیفیت سیب مراغه و خاصیت ماندگاری طولانی آن، صنعت سردخانه محصولات کشاورزی نیز در مراغه از رونق خاصی برخوردار است، به طوری که اکنون بیش از ۵۰ درصد سردخانه های آذربایجان شرقی در این شهرستان مستقر است.
کیفیت مطلوب سیب مراغه به حدی است که می توان آنرا پس از برداشت در اوایل فصل پاییز، تا نوروز نیز نگهداری کرد.
شهرستان مراغه در مجموع ۲۵ هزار هکتار باغ دارد که از این مقدار، ۱۸ هزار هکتار را باغات سیب تشکیل می دهد که از این نظر رتبه اول آذربایجان شرقی را دارد و میانگین برداشت سیب از باغات مراغه سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن است.
عملیات برداشت سیب درختی در مراغه از اواسط مهر ماه آغاز و تا آبان ادامه دارد و پیش بینی می شود امسال با وجود خسارت سنگین سرمای زودرس بیش از ۱۷۰ هزار تن تولید به ثبت برسد که در این حالت نیز رتبه اول در اختیار مراغه می ماند.