شناسهٔ خبر: 75428008 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

بانک فرانسوی در جنایات سودان همدست شناخته شد

صاحب‌خبر -

شفقنا – یک هیئت منصفه فدرال در ایالات متحده آمریکا، بانک فرانسوی بی‌ان‌پی پاریبا را به دلیل کمک به نسل‌کشی در سودان مسئول شناخت و حکم داد که عملیات این بانک، دولت را در درگیری‌ای که هزاران نفر را کشته و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است، تقویت کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، این حکم پس از سال‌ها دادخواهی بر سر پردازش تراکنش‌های بانکی که ناقض تحریم‌های ایالات متحده علیه سودان بود، صادر شد. این پرونده حقوقی در سال ۲۰۱۶ به نمایندگی از پناهندگان سودانی ساکن ایالات متحده تشکیل شد.

در جریان دادگاه، شاکیان شواهدی ارائه کردند که نشان می‌داد بی‌ان‌پی پاریبا بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ میلیاردها دلار از طریق سیستم مالی آمریکا برای نهادهای دولتی سودان جابه‌جا کرد و به عمر البشیر، رئیس‌جمهور پیشین سودان، این امکان را داده است که در حالی که نیروهای امنیتی و شبه‌نظامیان متحد، کمپینی از خشونت گسترده را به راه انداخته بودند، درآمدهای نفتی و واردات خود را حفظ کند.

این پرونده بر دارفور متمرکز بود؛ جایی که از سال ۲۰۰۳، نیروهای دولتی و شبه‌نظامیان جنجوید به جوامع غیرعرب حمله کردند. بر اساس برآوردهای سازمان ملل، در جریان این درگیری بیش از ۳۰۰ هزار نفر کشته و حدود ۲.۵ میلیون نفر آواره شدند.

دادگاه به بی‌ان‌پی پاریبا دستور داده است که در مجموع ۲۰.۴۵ میلیون دلار به سه شاکی سودانی‌الاصل غرامت بپردازد.

بابی دیچلو، وکیل شاکیان، در بیانیه‌ای گفت: این حکم پیروزی برای عدالت و پاسخگویی است… موکلان ما همه چیز خود را در آتش یک کارزار تخریب که با دلار آمریکا شعله‌ور می‌شد، از دست دادند. بی‌ان‌پی پاریبا این کارزار را تسهیل کرد و باید متوقف می‌شد.

به گزارش رویترز، یکی از سخنگویان بی‌ان‌پی پاریبا، که دومین بانک بزرگ اروپاست، این حکم را رد کرد و استدلال نمود که سودان منابع مالی جایگزین داشته و اقدامات این بانک به طور مستقیم منجر به سوءاستفاده‌ نشده است.

«این نتیجه آشکارا نادرست است و دلایل بسیار محکمی برای تجدیدنظرخواهی از این حکم وجود دارد؛ حکمی که مبتنی بر تحریف قانون حاکم بر سوئیس صادر شده و شواهد مهمی را که بانک مجاز به ارائه آن نبوده است، نادیده می‌گیرد.

این بانک پیش از این در سال ۲۰۱۴ در ایالات متحده به اتهامات کیفری برای پردازش تراکنش‌های سودان، ایران و کوبا در نقض تحریم‌ها اعتراف کرده و حدود ۸.۹۷ میلیارد دلار جریمه پرداخته بود.

این حکم در حالی صادر می‌شود که جنگ خشونت‌باری بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع در جریان است. طرفین در سال ۲۰۱۹ با یک کودتای مشترک البشیر را برکنار کردند و یک دولت انتقالی شکننده را رهبری کردند تا اینکه در آوریل ۲۰۲۳ از هم جدا شدند.

این خبر را اینجا ببینید.