به گزارش ایرنا، محمود اعتباری روز دوشنبه در نشست خبری همایش صنعت غذا و دارو با اشاره به برگزاری همایش ملی صنعت غذا که قرار است در روز پنجشنبه، اول آبانماه برگزار شود گفت: هدف این همایش، نمایش توانمندیهای صنعت غذا و طرح چالشهای این حوزه است تا بتوانیم برای رفع آنها برنامهریزی مؤثر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تولید غذای سالم همیشه مهم است اما در شرایط بحران و جنگ اهمیت آن دوچندان میشود گفت: یکی از بزرگترین مخاطراتی که سلامت مردم را تهدید کند، بیوتروریسم بوده و تولید غذای سالم مهمترین سنگر در برابر این تهدیدها است.
اعتباری افزود: در بحران ۱۲ روزه اخیر که بسیاری از ارتباطات بین استانی و انتقال کالا با اختلال روبهرو شد، صنعت غذا در استان اصفهان عملکرد بسیار خوبی داشت و هیچ کمبودی در تأمین مواد غذایی و هیچ تهدیدی برای سلامت مردم ایجاد نشد.
وی با اشاره به وسعت شبکه تولید و نظارت در استان گفت: در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نزدیک به ۹۰۰ کارخانه و کارگاه تولید فرآوردههای غذایی فعالیت دارند که همگی تحت نظارت مستقیم و غیرمستقیم معاونت غذا و دارواند و از مرحله تأمین مواد اولیه تا عرضه محصول، نظارت به صورت مستمر انجام میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: بیشتر تولیدکنندگان ما نامهای معتبری دارند و برای حفظ این آن تلاش میکنند، آنها بیش از هر کسی به سلامت و کیفیت محصولات خود اهمیت میدهند زیرا هر نقصی در محصول، خسارت مستقیم به اعتبار و سرمایه آنهاست.
وی گفت: بیشتر فرآوردههای غذایی تولیدی استان از استاندارد بالایی برخوردارند و بسیاری از آنها به کشورهای منطقه صادر میشوند.

رشد صادرات فرآوردههای غذایی از اصفهان
اعتباری با اشاره به آمار صادرات فرآوردهای غذایی استان گفت: در سال ۱۴۰۳، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان چهار هزار و ۹۱۹ گواهی صادرات فرآوردههای خام کشاورزی و سه هزار و ۸۱۴ گواهی صادرات فرآوردههای غذایی صادر کرده است که این آمار نشان میدهد تولیدکنندگان استان توانستهاند با رعایت استانداردهای بینالمللی، به بازارهای خارجی راه پیدا کنند.
وی تاکید کرد: محدودیتهای موجود در صادرات بیشتر ناشی از شرایط سیاسی و روابط بینالمللی است، نه کیفیت محصولات غذایی.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: فرآوردههای لبنی، قندی، پروتئینی و گوشتی از جمله محصولاتی هستند که از اصفهان به کشورهای اطراف صادر میشوند.
اعتباری به باورهای غلط در زمینه مواد غذایی اشاره کرد و گفت: یکی از باورهای نادرست در جامعه این است که کارخانههای سوسیس و کالباس از ضایعات استفاده میکنند یا فرآوردههای صادراتی باکیفیتتر از محصولات داخلی هستند در صورتی که چنین تصوری درست نیست و هر فرآورده بر اساس استانداردهای تعریف شده تولید میشود و مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است.
وی افزود: تولیدات زیرزمینی و کنترل نشده، تهدیدی جدی برای سلامت مردم هستند و مردم باید به محصولاتی که دارای شناسه بهداشتی و سیب سلامت هستند اعتماد کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: فرآیند تولید مواد غذایی از ابتدا تا انتها رصد میشود و نمونهبرداری، آنالیز مواد اولیه و پایش مستمر در تمام مراحل انجام میگیرد، تولیدکنندگانی که فرآوردههای بدون نگهدارنده یا ارتقادهنده سلامت تولید میکنند، امتیاز بیشتری در ارزیابیها میگیرند.
وی با بیان این که فرآیند نظارت به صورت زنجیرهای و دقیق در تمام مراحل انجام میشود گفت: تعداد متخلفان در حوزه صنعت غذا بسیار اندک است اما با همان معدود موارد هم برخورد قانونی و قضایی میشود و اغلب تولیدکنندگان ما متعهد به نام خود و سلامت مردم هستند.
اعتباری تأکید کرد: اگر مردم از محصولات مجاز استفاده کنند و رسانهها در آگاهی رسانی درست مشارکت داشته باشند، میتوانیم سلامت جامعه را در برابر تهدیدها، بحرانها و بیماریهای ناشی از تغذیه تضمین کنیم.
تقدیر از ۴۳ برگزیده در همایش بزرگ صنعت غذا در اصفهان
عضو هیئتمدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان و دبیر همایش بزرگ صنعت غذا در اصفهان نیز در جمع خبرنگاران گفت: این رویداد روز پنجشنبه با نمایشگاه تولیدات واحدهای برتر و تقدیر از ۴۳ فعال صنعت غذا برگزار میشود.
بهنام ادیبی اظهار کرد: در این همایش از ۱۸ واحد برتر صنعت غذا، ۴ صادرکننده نمونه، ۱۸ مسوول فنی برتر و سه چهره پیشکسوت صنعت غذا تقدیر خواهد شد و همچنین برای نخستینبار از دو پیشکسوت بازنشسته حوزه فنی نیز تجلیل به عمل خواهد آمد.
وی افزود: همچنین در کنار همایش، نمایشگاهی از تولیدات برتر واحدهای غذایی استان برپا میشود تا توانمندیهای صنعت غذا و دستاوردهای نوآورانه تولیدکنندگان به نمایش گذاشته شود.
ادیبی با اشاره به گروهبندی و ارزیابی واحدهای تولیدی گفت: واحدهای برتر از میان گروههای لبنی، قندی، پروتئینی، گوشتی و ظروف یکبار مصرف انتخاب شدند و چهار واحد صادراتی نیز شامل سه واحد لبنی و یک واحد تولیدکننده بیسکویت است گروه.
وی افزود: بیش از هزار و صد نفر برای حضور در این رویداد ثبتنام کردند و حدود ۵۰۰ کارخانه و واحد تولیدی در آن شرکت دارند.
به گزارش ایرنا، همایش بزرگ صنعت غذا روز پنجشنبه از ساعت هشت صبح تا ۱۳ بعداز ظهر با حضور مسوولان ملی و استانی و با نمایشگاه تولیدات واحدهای برتر و تقدیر از ۴۳ فعال صنعت غذا در سیتی سنتر اصفهان برگزار می شود.
