شناسهٔ خبر: 75418276 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

با هدف پاسداشت «پدر نثر فارسی»؛

برنامه‌های بزرگداشت بیهقی در سبزوار اعلام شد

خراسان‌رضوی- برنامه‌های بزرگداشت ابوالفضل یبهقی؛ پدر نثر فارسی اعلام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، در آستانه اول آبان ماه سالروز بزرگداشت ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی ویژه‌برنامه‌های مختلفی در سبزوار برگزار خواهد شد.

پانزدهمین همایش ملی بزرگداشت بیهقی و مطالعات نثر فارسی به مناسبت اول آبان روز ملی بزرگداشت یبهقی (پدر نثر فارسی) با موضوع ظرفیت‌های دراماتیک و نمایشی نثر فارسی چهارشنبه ۳۰ مهر ماه از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح با حضور اندیشمندان، اساتید و پژوهشگران در سبزوار، دانشگاه حکیم سبزواری، تالار همایش‌های بین‌المللی بیهقی برپا می‌شود.

همچنین نشست‌های حاشیه‌ای این همایش همچمون نشست گفتارهای علمی – پژوهشی و نمایش‌نامه‌خوانی در رودیداد پیش‌بینی شده است.

کارگاه‌های علمی – تخصصی مرتبط با بیهقی نیز از سوم تا چهاردهم آبان در دانشگاه سبزوار با حضور اساتید برجسته کشور برگزار می‌شود.

ویژه‌برنامه مردمی همایش بیهقی نیز با بخش‌های متنوع پنجشنبه اول آبان از ساعت ۱۰ تا ۱۳ حارث‌آباد زادگاه ابوالفضل بیهقی در نزدیکی سبزوار اجرا می‌شود.

زنگ نمادین «بیهقی» نیز ۳۰ مهرماه ساعت ۷:۳۰ در مدارس نواخته خواهد شد.

به گزارش ایبنا ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی متولد سال ۳۸۵ قمری در حارث‌آباد، مورخ و نویسنده ایرانی در دربار غزنوی بود. شهرت او بیشتر به‌خاطر نگارش کتاب معروف به «تاریخ بیهقی» است که مهم‌ترین منبع تاریخی در مورد دوران غزنوی است. او اوایل عمر را در نیشابور به تحصیل دانش اشتغال داشت، سپس به سمت دبیری وارد دیوان محمود غزنوی و حکمرانان بعد از او شد.

در روزگار غزنوی، بیهقی به بالاترین مقام در دیوان، صاحب دیوان رسالت رسید. در همین دوران گرفتار تهمت و کین بداندیشان شد. امیر بدگمان او را از کار برکنار کرد و به زندان انداخت. وی پس از آزادی از زندان شروع به نوشتن کتاب معروف خود، تاریخ بیهقی، کرد و در سال ۴۷۰ قمری در غزنین درگذشت.