شناسهٔ خبر: 75409046 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

روایت رئیس اورژانس هوایی استان تهران از عملیات نجات مادر باردار ۲۷ ساله

محمد قادری، رئیس اورژانس هوایی استان تهران، جزئیات عملیات نجات یک مادر باردار ۲۷ ساله را که دچار همانژیوم کبدی و پارگی شریان شده بود، تشریح کرد. در این مأموریت اضطراری، بیمار با همکاری اورژانس گلستان و تهران از بندر تا تهران منتقل و جان مادر و جنین با موفقیت نجات یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، روز چهارشنبه، یک مادر ۲۷ ساله باردار با درد شدید شکم و تهوع به بیمارستانی در بندر مراجعه کرد. تصویربرداری‌های اولیه نشان داد که در کبد او یک همانژیوم بزرگ و خطرناک وجود دارد که در صورت خونریزی، جان مادر و جنین را تهدید می‌کرد.

جراحان بیمارستان بلافاصله اقدام به عمل جراحی کردند، اما حین عمل مشخص شد که همانژیوم با عروق اصلی کبد درگیر است و خطر خونریزی شدید لحظه‌ای وجود دارد. در چنین شرایط بحرانی، تصمیم گرفته شد بیمار به یک مرکز مجهزتر منتقل شود تا تحت جراحی تخصصی قرار گیرد.

به دلیل شرایط نامساعد جوی، انتقال با بالگرد امکان‌پذیر نبود. تیم اورژانس هوایی تهران وارد عمل شد و با همکاری اورژانس گلستان، نقشه‌ای دقیق برای انتقال اضطراری طراحی شد. بالگرد اورژانس گلستان بیمار را تا فیروزکوه منتقل کرد و در آنجا هواپیمای بال‌ثابت اورژانس تهران آماده تحویل بیمار شد. پس از فرود در فرودگاه مهرآباد، تیم‌های زمینی اورژانس تهران بدون فوت وقت مادر را به بیمارستان سینای تهران منتقل کردند تا تحت مراقبت‌های تخصصی قرار گیرد.

این عملیات پیچیده و حساس نمونه‌ای از هماهنگی بین‌استانی، سرعت عمل و رعایت پروتکل‌های ایمنی در شرایط بحرانی بود و توانست جان یک مادر و جنین را نجات دهد.

توضیحات رئیس اورژانس هوایی تهران درباره این عملیات 

محمد قادری، رئیس اورژانس هوایی تهران، درباره جزئیات این عملیات اعلام کرد: بیمار ابتدا در بیمارستان بندر تحت اقدامات تشخیصی قرار گرفت و تشخیص داده شد همانژیوم کبدی او جان مادر و جنین را تهدید می‌کند. با توجه به پیچیدگی وضعیت و خطر خونریزی شدید، جراحان تصمیم گرفتند بیمار برای انجام جراحی تخصصی به مرکز مجهزتر منتقل شود.

وی افزود: هماهنگی بین اورژانس گلستان و تهران برای انتقال بیمار انجام شد. بیمار ابتدا توسط بالگرد اورژانس گلستان تا فیروزکوه منتقل و در آنجا تحویل هواپیمای بال‌ثابت اورژانس تهران شد. سپس هواپیما مادر را به تهران منتقل کرد و پس از فرود در فرودگاه مهرآباد، تیم‌های زمینی بیمار را به بیمارستان سینای تهران منتقل کردند.

قادری تاکید کرد که حال مادر و جنین مناسب است و دومین مرحله جراحی نیز با موفقیت انجام شد. وی این عملیات را نمونه‌ای از آمادگی و توان بالای اورژانس تهران، همکاری بین‌استانی و رعایت کامل پروتکل‌های ایمنی در شرایط بحرانی دانست و افزود که اقدام به موقع و هماهنگی دقیق تیم‌های پزشکی و عملیاتی توانست جان یک مادر و کودک را نجات دهد.

انتهای پیام/