شناسهٔ خبر: 75399109 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مرتس: اتحادیه اروپا نمی‌تواند تاثیر قابل توجهی بر اوضاع خاورمیانه بگذارد

صدراعظم آلمان گفت اتحادیه اروپا حتی اگر هم بخواهد در جایگاهی نیست که بتواند تاثیر قابل توجهی بر اوضاع و رویداد‌های خاورمیانه بگذارد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان در مصاحبه‌ای با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ گفت: «ما شاهد پایان موقت نظم چندجانبه مبتنی بر قانون و مبتنی بر حقوق بین‌الملل هستیم. ما در مرحله‌ای هستیم که در بسیاری از نقاط، قانون قوی‌ترین‌ها حاکم است. با این وجود، اتهاماتی که متوجه اتحادیه اروپا می‌شود، نابجاست. حتی اگر می‌خواستیم، نمی‌توانستیم تاثیر قاطعی بر رویداد‌های خاورمیانه داشته باشیم.»

به نقل از خبرگزاری آناتولی، صدراعظم آلمان در ادامه گفت: «چه کسی در اروپا سلاح‌های سنگرشکن برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران دارد؟ چه کسی ابزار لازم برای وادار کردن طرفین متخاصم به آتش‌بس را دارد؟ چه کسی در میان ما نه تنها ابزار تهدید حماس به خلع سلاح، بلکه ابزار لازم برای اجرای آن در صورت لزوم را نیز دارد؟ ما در مرحله گذار به زمانی هستیم که در آن، قدرت بار دیگر نقش بیشتری ایفا خواهد کرد و توافقات مبتنی بر قانون به حاشیه رانده می‌شوند.»

مرتس در ادامه افزود اتحادیه اروپا هنوز فرصت‌هایی برای اعمال تاثیر بر خاورمیانه در اختیار دارد. ما خود را به ویژه به عنوان اهداکننده، در کانون توجه قرار نمی‌دهیم. ما فرصت‌هایی برای اعمال نفوذ از نظر سیاسی، دیپلماتیک و مطمئناً از نظر مالی در منطقه داریم.»

صدراعظم آلمان در بخش دیگری از صحبت‌هایش خاطرنشان کرد: «ما احتمالا تنها کشوری در اروپا هستیم که می‌تواند با هارمونی خوبی هم با اسرائیل و هم با کشور‌های عربی همکاری کند. همیشه روشن است که ما یک میانجی بی‌طرف نیستیم، اما قاطعانه در کنار اسرائیل ایستاده‌ایم.»

با وجود درخواست‌های اتحادیه اروپا از آلمان برای اعمال تحریم‌ها علیه وزرای صهیونیست و تعلیق توافق‌های تجاری بابت ارتکاب جرایم جنایی، برلین همچنان در برابر چنین درخواست‌هایی مقاومت کرده است.

آلمان اکنون جدا از متحدان غربی خود مانند فرانسه، انگلیس، پرتغال، بلژیک و مالت ایستاده است، که همگی رسما کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند، در حالی که برلین همچنان با آن مخالفت می‌کند.

فریدریش مرتس گفت که سفر «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین به کاخ سفید طبق برنامه پیش نرفت.

مرتس در اظهاراتی که توسط کانال NTV آلمان در روز شنبه گزارش شد، گفت: «این دیدار آنطور که زلنسکی می‌خواست، پیش نرفت. فکر می‌کنم می‌توانم این را اینجا بگویم.»