به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گرگان، در شهریورماه سال جاری خبر ناپدید شدن ناگهانی المان کتاب میدان سرخواجه گرگان با اعلام مردمی و پیگیری آنها برای چرایی این اقدام، خبرنگار خبرگزاری کتاب بر آن داشت که برای روشن شدن دلیل، به سراغ مسئولان زیباسازی شهرداری گرگان برود و پاسخی در این زمینه دریافت کند.
در همین راستا حجت مؤمنی رئیس اداره زیباسازی شهرداری گرگان ضمن قدردانی از دغدغهمندی دوستداران فرهنگ و ادب و اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری و هماندیشی برای حرکت در مدار فرهنگ در حوزه زیباسازی، گفت: المان کتاب که در آبان سال ۱۳۹۷ به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در میدان سرخواجه نصب و رونمایی شد؛ پس از چند نوبت بازسازی مقرر است بار دیگر با مرمتی تازه و در فضایی جدید مورد استفاده قرار گیرد.
پس از مدتی چشمانتظاری، اکنون چند روزی است که المان کتاب میدان سرخواجه با مرمتی تازه در میدان دانشجو و در مسیر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان نصب شده است.
این المان که نمایی از چند عنوان کتاب از مفاخر گلستانی همچون فخرالدین اسعد گرگانی، میرزا ابوالقاسم استرآبادی میرفندرسکی و حکیم سید اسماعیل جرجانی است؛ در نگاه اول اشتباهی فاحش را در دل خود دارد.
نام کتاب «رساله صناعیه» اثر حکیم، دانشمند و فیلسوف سید ابوالقاسم میرفندرسکی که در میدان سرخواجه به درستی درج شده بود؛ در بازسازی جدید «صناحیه» حک شده است که بروز این اشتباه فاحش بار دیگر لزوم بهرهگیری از نظر متخصصان فرهنگی و فعالیت زیر نظر و نظارت دستگاه اجرایی متولی حوزه فرهنگ را به شهرداری یادآوری میکند.
امیدواریم بهزودی این اشتباه تصحیح و در ادامه شاهد همکاریهای بیشتر شهرداری با اهالی متخصص حوزه فرهنگ و هنر باشیم تا در کنار یکدیگر بتوانیم فضای فرهنگی شهر گرگان را بیشتر از گذشته عالمانه و کاربردی و بر حسب اولویت و نیاز برای آیندگان بسازیم.
∎