شناسهٔ خبر: 75389264 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون استاندار اصفهان: «ازدواج‌ دانشجویی آسان»، پایدار است

اصفهان-ایرنا- معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان گفت: بیشترِ ازدواج‌های دانشجویی آسان که بصورت آگاهانه و بهنگام صورت می‌گیرد، پایدار است و گسترش آن می‌تواند به ترویج فرهنگ این نوع پیوند زوج‌های جوان در جامعه منجر شود

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ایوب درویشی روز شنبه در نشست خبری جشن ازدواج یک هزار و ۵۰۰ زوج دانشجو دانشگاه‌های استان در دانشگاه اصفهان افزود: بیشترِ پیوندهای دانشجویی بهنگام بویژه در محیط‌های دانشگاهی، ازدواج‌هایی آسان و پردوام است و می‌تواند نقش موثری در قوام جامعه، برنامه‌ریزی توسعه و آینده‌سازی کشور داشته باشد

وی ادامه داد: ازدواج دانشجویی را می‌توان در ابعاد مختلف «جهاد تبیین» نیز بررسی کرد که نقطه آغاز آن، پرداختن به موانع موجود و تأکید بر ازدواج بهنگام است.

معاون اصفهان با اشاره به بُعد اجتماعی ازدواج دانشجویی اظهار داشت: برای تداوم نسل و قوام جامعه و داشتن جمعیت فعال، متعالی و رشدیافته که بتواند آینده کشور را بسازد، باید به این نوع پیوندها به‌عنوان پایه برنامه‌ریزی توسعه توجه ویژه کرد.

معاون استاندار اصفهان: «ازدواج‌ دانشجویی آسان»، پایدار است

درویشی با بیان اهمیت بالای ازدواج دانشجویی از نظر اقتصادی و فرهنگی گفت: در جامعه بویژه در محیط‌های دانشگاهی که در آن حضور جمعیت جوان، پویا و اهل علم چشمگیر است اگر زمینه ازدواج بهنگام دانشجویان فراهم شود، آنان می‌توانند در دوران تحصیل به تشکیل خانواده بپردازند و سریعتر وارد بازار کار شوند و دغدغه فرهنگی کمتری نیز داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری جشن ازدواج دانشجویی در دانشگاه‌های استان یکی از مهمترین جلوه‌های این فعالیت‌هاست که امسال برای دومین سال پیاپی بصورت متمرکز برگزار می‌شود.

به گفته وی، جشن ازدواج یک هزار و ۵۰۰ زوج دانشجو در سوم آبان امسال، بزرگترین جشن دانشجویی کشور است که بصورت متمرکز در سطح یک استان برگزار می‌شود و مشارکت همه دانشگاه‌های اصفهان در آن جالب توجه است.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از زوج‌های جوان، تنها در حد برگزاری این مراسم نیست و از آنجا که این زوج‌ها اغلب در حال تحصیل و فاقد شغل هستند، پایداری زندگی آنها بسیار حائز اهمیت دانست و حمایت از آنان با ارائه مشاوره‌های تخصصی مستمر انجام می‌شود.

معاون استاندار اصفهان: «ازدواج‌ دانشجویی آسان»، پایدار است

وی با اشاره به «سند ازدواج و تحکیم خانواده در جامعه دانشگاهی» مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این سند چارچوبی ملی است که هم به مبانی ازدواج و هم به تداوم زندگی و رفع مشکلات زوج‌های دانشجو توجه کرده و بر اساس آن، کمیته‌ای ملی برای پیگیری، اجرا، رفع موانع و حمایت از زوج‌های جوان تشکیل شده است.

«ازدواج دانشجویی» نماد مقاومت فرهنگی در مقابل «ازدواج سفید»

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های استان اصفهان نیز در این نشست گفت: ازدواج دانشجویی نماد مقاومت فرهنگی در قبال هجمه‌هایی همچون «ازدواج سفید»، «تجمل‌گرایی» و «تأخیر در ازدواج» است که از سوی بیگانگان ترویج می‌شود.

حجت‌الاسلام مرتضی خوشنویس‌زاده افزود: ازدواج‌های دانشجویی در مناسب‌ترین سن یعنی بازه ۱۸ تا ۲۳ سال رخ می‌دهند از آن رو می‌توان آن را یک «اَبَرپروژه فرهنگی، اجتماعی و تمدنی» و «شاه‌کلید» حل بسیاری از نابسامانی‌ها و آسیب‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها دانست.

وی اظهار داشت: با استناد به آمار وزارت کشور و بر اساس بررسی‌ انجام شده روی ۴۳۵ هزار و ۸۶ ازدواج دانشجویی در بازه ۱۲ ساله(۱۳۸۶ تا ۱۳۹۸)، تنها ۴.۲ درصد معادل ۱۸ هزار و ۲۵۴ فقره از آنها به طلاق منجر شده که این آمار در مقایسه با نرخ عمومی طلاق در کشور، بسیار پایین‌ و نشانه پایداری بالای ازدواج‌های دانشجویی است.

رئیس استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های اصفهان افزود: همین بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۹۰ درصد این زوج‌ها صاحب فرزند هستند.

وی در باره خدمات ارائه‌ شده از سوی این نهاد برای افزایش ازدواج‌های دانشجویی گفت: این خدمات طیف گسترده‌ای شامل «موردیابی و شناسایی همسر مناسب» از طریق دفاتر سنتی و سامانه «همرسان دانشگاهیان» تا پذیرایی از زوجین و والدین آنها برای معارفه‌های نخستین را شامل می‌شود.

حجت‌الاسلام خوشنویس‌زاده اضافه کرد: تاکنون ۲۶ هزار و ۸۴۷ نفر در این سامانه همسریابی ثبت‌نام کرده و یک هزار و ۹۷۷ معارفه در قالب آن صورت گرفته است و از طریق این سامانه با استفاده از هوش مصنوعی، زوج‌های مناسب‌ به هم معرفی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح ملی «همسفر تا بهشت» یکی دیگر از اقدام‌های نهاد نمایندگی در دانشگاه‌هاست و در قالب آن که امسال بیست‌وهشتمین دوره خود را می‌گذراند، زوج‌های جوان غیرمشهدی مهمان رهبر معظم انقلاب هستند و به مشهد مقدس سفر می‌کنند و در این سفر حتی زوج‌های دانشجوی اقلیت‌های مذهبی نیز حضور دارند و زوج‌های دانشجو مشهدی نیز به شهرهای شمالی کشور دعوت می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های نهاد صرفاً محدود به جشن و سفر نیست و در قالب این برنامه‌ها، علاوه بر ۷۸۰ دقیقه آموزش تخصصی، مشاوره های لازم نیز به زوج‌های دانشجو عرضه می شود.

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌های اصفهان به برگزاری جشنواره موسوم به «زوج مانا» نیز اشاره کرد که ویژه زوج‌هایی است که در دوران دانشجویی ازدواج کرده‌اند و در حوزه‌های کارآفرینی، تألیف، فعالیت‌های قرآنی و ورزشی رقابت می‌کنند.

خوشنویس‌زاده ادامه داد: سال گذشته ۱۰ هزار و ۵۳۹ زوج در این رقابت شرکت کردند و یکصد خانواده برگزیده استان معرفی شدند و تشکیل «کانون‌های همیار ازدواج و خانواده» نیز برای حمایت‌های پس از ازدواج از دیگر اقدامات ماست.

وی در باره برگزاری جشن ازدواج دانشجویی امسال گفت: این جشن، ظهر روز سوم آبان با حرکت کاروان‌هایی از دانشگاه‌های مختلف استان شامل دانشگاه اصفهان، صنعتی، هنر، علوم پزشکی و دیگر واحدها، از ۱۰ مسیر به سمت سالن همایش‌های بین‌المللی اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، جشن ازدواج یک هزار و ۵۰۰ زوج به‌عنوان بزرگترین جشن ازدواج دانشجویی کشور، سوم آبان امسال، بصورت متمرکز با مشارکت همه دانشگاه‌های استان، در سالن «اجلاس سران» در اصفهان برگزار می‌شود.

این استان اکنون دارای پنج دانشگاه بزرگ دولتی، ۲۲ موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی، ۹ موسسه آموزش عالی آزاد، ۲۸ واحد دانشگاه آزاد، ۱۲ مرکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای، ۳۸ مرکز پیام نور، پنج مرکز دانشگاه فرهنگیان، ۲۴ مرکز دانشگاه جامع علمی، کاربردی و ۵۰ موسسه پژوهشی است که بیشترین تعداد آنها یعنی ۹۹ موسسه در شهرستان اصفهان مستقر هستند.

اصفهان بعنوان دومین استان دانشگاهی کشور، بر اساس آخرین آمار از ۱۹۹ موسسه آموزش عالی فعال با حدود ۲۰۸ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۳۹ عضو هیات علمی برخوردار است.

تعداد دانشجویان دختر در استان ۱۰۶ هزار نفر و دانشجویان پسر ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ نفر است و بیشترِ آنها به ترتیب در رشته‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، هنر، علوم پایه و کشاورزی و دامپزشکی تحصیل می‌کنند.