به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر حسن امامیرضوی در همایش «روز جهانی غذا» که در دانشگاه علومپزشکی تهران برگزار شد، درباره ضرورت توجه به امنیت غذایی، افزود: وضعیت امنیت غذایی و سلامت غذایی مردم به توجه جدی نیاز دارد اما چارچوب اجرایی در این راستا، هماهنگ و یکپارچه نیست.
وی با بیان اینکه «سند دانشبنیان امنیت غذایی» در سال ۱۴۰۲ تدوین شد، توضیح داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به تدوین این سند اقدام کرد. همچنین شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز نسبت به تصویب سند دانشبنیان امنیت غذایی اقدام کرد و اقدامات اجرایی برای اجرای این سند انجام شد. سند دانشبنیان امنیت غذایی، شامل ۲۲۱ اقدام در حوزههای امنیت و ایمنی غذایی میشود.
امامی رضوی تاکید کرد: به طور قطع، اجرای موفق این سند به همکاری تمام دستگاههای مسئول و مشارکت مردم نیاز دارد. شش کمیسیون در دبیرخانه شورای عالی سلامت به منظور پیشبرد سند دانشبنیان امنیت غذایی تشکیل شده اما برگزاری جلسات و هماهنگی بین دستگاهها با زحمت فراوان انجام میشود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه توسعه تولید و مصرف نان کامل و سالم از اقدامات سند دانشبنیان امنیت غذایی محسوب میشود، گفت: نان کامل، ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس استفاده شده در این نان برای سلامت مردم بسیار مفید است. اگرچه نان کامل از ارزش غذایی بالایی برخوردار است اما با این حال در این زمینه با مشکلات جدی مواجه هستیم. نان بربری، بیشترین سبوسگیری و همچنین نانهای لواش و تافتون نیز سبوسگیری کمتری دارند. سنگک در میان نانها، سبوس بیشتری دارد.
امامیرضوی درباره تعداد کارخانههای تولیدکننده آرد کامل گفت:
وی گفت: خواهان حذف مواردی مانند شکر و روغن در اقلام کالابرگها بودم و این موضوع را در جلسه کمیسیون اقتصادی وزارت کار مطرح کردم. متاسفانه، بررسیها بیانگر این است که میزان مصرف شکر و روغن در کشور زیاد است و کاهش مصرف این مواد غذایی میتواند به سلامت مردم کمک کند. هنگامی که کالاهایی مانند روغن و شکر در کوپنها لحاط میشود، مصرف این مواد افزایش مییابد. بهتر است که کالاهایی مانند لبنیات، جایگزین روغن و شکر شود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی درباره سرانه مصرف لبنیات در کشور گفت: متاسفانه، مصرف لبنیات به دلیل گرانی به شدت کاهش یافته است. کاهش مصرف لبنیات نه تنها میتواند هزینههای زیادی به همراه داشته باشد، بلکه میتواند در سطح کلان نیز موثر باشد. مردم میبایست در ارتباط با ضرورت تغذیه آگاه شوند تا غذاهای سالم و مفید مصرف کنند؛ نه غذاهایی که به سلامت آنها آسیب میزند.
به گفته امامی رضوی، هنگامی که کالاهایی مانند روغن و شکر در کوپنها لحاط میشود، مصرف این مواد افزایش مییابد. بهتر است که کالاهایی مانند لبنیات، جایگزین روغن و شکر شود.