شناسهٔ خبر: 75386122 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون وزیر کشور: توسعه تجارت استان‌ها با ۱۵ کشور همسایه دنبال می‌شود

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور گفت: وزارت کشور با تمرکز بر تقویت روابط اقتصادی و تجاری استان‌ها با ۱۵ کشور همسایه و ۱۰ کشور مجاور آنها، از جمله افغانستان و چین، برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای افزایش صادرات، رفع ناترازی تجاری و توسعه ظرفیت‌های کشاورزی و صنعتی در استان‌ها دنبال می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی دوستی روز شنبه در اجلاس همکاری‌های مشترک ایران و افغانستان اظهار کرد: وزارت کشور در حوزه اقتصاد و توسعه منطقه‌ای با تمام ظرفیت و هم‌صدایی دستگاه‌های مرتبط در تلاش است تا با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و ارتباط با کشورهای همسایه، رشد اقتصادی استان‌ها را تسریع کند.

وی افزود: یکی از گام‌های مهم ما ایجاد و توسعه تجارت با ۱۵ کشور همسایه است که نقش کلیدی در متوازن‌سازی تجارت خارجی دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور اضافه کرد: این برنامه در شرایطی مطرح می‌شود که سالانه بیش از ۲۷ میلیون تن محصول کشاورزی وارد کشور می‌شود و سهم استان‌ها و بخش خصوصی در بازارهای همسایه مانند افغانستان باید افزایش یابد.

وی با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌ها در شهرها و به ویژه مناطق مرزی تصریح کرد: تمرکز بر ارتقای زیرساخت‌های حمل و نقل و تولید به‌ویژه در شهرهای مرزی، یکی از اولویت‌های وزارت کشور است تا زمینه توسعه پایدار و رشد اقتصادی فراهم شود.

وی درباره تسریع در فرآیندهای تجاری بیان کرد: وزارت کشور برای حذف موانع و تسهیل تجارت داخلی و خارجی، با همکاری دستگاه‌های مرتبط درصدد است تا زمان تسویه و فرآیندهای اداری را کاهش داده و از ظرفیت‌های خالی تولید در استان‌ها بهره‌برداری کند.

معاون اقتصادی وزارت کشور همچنین از اجرای ساختارهای جدید مدیریتی و متمرکز در حوزه توسعه اقتصادی خبر داد و گفت: با تعیین اهداف مشخص و پروژه‌محور، روند توسعه و تخصیص منابع به پروژه‌های کلیدی استان‌ها بهبود می‌یابد و این امر منجر به تحول واقعی در مناطق مختلف کشور خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های غنی استان‌ها از جمله منابع فلزات کمیاب و پتانسیل‌های کشاورزی تاکید کرد: امیدواریم با حمایت و مدیریت صحیح، استان‌ها بتوانند به چرخه اقتصادی کشور کمک کرده و دشمنان داخلی و خارجی را ناکام بگذارند.

در این اجلاس از تمبر نخستین نمایشگاه فرصت‌های مشترک تجارت و سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان به همت اداره کل پست خراسان جنوبی رونمایی شد.
همچنین رونمایی از کتاب سرمایه‌گذاری برای تولید در بستر توسعه منطقه‌ای، سند راهبردی توسعه سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی، کتاب ۱۲۰ فرصت سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی، کتاب ۳۰۰ مجوز سرمایه‌گذاری بی‌نام استان، کتاب توانمندی‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی و کیف دیجیتال سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی که توسط اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی تهیه و تولید شده بود از دیگر برنامه‌های این اجلاس بود.