شناسهٔ خبر: 75379839 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

تاکید نماینده مجلس بر لزوم تحول در نظام مالی و اعتباری حوزه کشاورزی

نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تحول در نظام مالی و اعتباری بخش کشاورزی گفت: یکی از دلایلی که کشاورزان ما توان نوسازی تجهیزات و ورود به روش‌های نوین را ندارند، نبود ابزارهای مالی مناسب است، باید از شیوه‌های جدید تأمین مالی استفاده کنیم.

صاحب‌خبر -

سید نجیب حسینی در گفت‌و گو با خبرنگار ایمنا در گلستان یکی از چالش‌های اصلی استان را کمبود منابع آبی و ضعف زیرساخت‌های مرتبط دانست و اظهار کرد: با وجود آنکه گلستان، استانی کشاورزی است، اما تنها حدود ۳۰ درصد از منابع آبی استان از طریق سدها و ذخایر سطحی مدیریت می‌شود، این رقم در مقایسه با میانگین کشور بسیار پایین است و همین مسئله موجب شده بهره‌وری زمین‌های کشاورزی پایین بماند.

وی افزود: اگر بتوانیم مدیریت منابع آب را علمی‌تر کنیم و پروژه‌های سدسازی و انتقال آب را با سرعت بیشتری پیش ببریم، هم راندمان تولید افزایش پیدا می‌کند و هم کشاورزان از وابستگی به نزولات جوی نجات پیدا می‌کنند.

نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف استان را نبود صنایع تبدیلی متناسب با محصولات کشاورزی دانست و گفت: استان تولیدکننده حجم بالایی از گندم، کلزا، سویا، دانه‌های روغنی، شیر و محصولات باغی است، اما بخش زیادی از این تولیدات به صورت خام از استان خارج می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر بتوانیم در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی سرمایه‌گذاری کنیم، نه‌تنها اشتغال پایدار ایجاد می‌شود، بلکه ارزش افزوده محصولات در خود استان باقی می‌ماند و موجب رونق اقتصادی مناطق روستایی و عشایری خواهد شد.

حسینی با تاکید بر لزوم تحول در نظام مالی و اعتباری بخش کشاورزی گفت: یکی از دلایلی که کشاورزان ما توان نوسازی تجهیزات و ورود به روش‌های نوین را ندارند، نبود ابزارهای مالی مناسب است، باید از شیوه‌های جدید تأمین مالی همچون لیزینگ تجهیزات کشاورزی، صندوق‌های حمایتی و سرمایه‌گذاری مشترک استفاده کنیم تا کشاورزان بتوانند به فناوری‌های نوین دسترسی داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهره‌وری واقعی در استان باید افزایش پیدا کند، افزود: توسعه گلستان تنها با شعار محقق نمی‌شود، بنابراین باید با برنامه، نگاه علمی و استفاده از ظرفیت نخبگان پیش برویم، امروز زمان آن است که استان گلستان به جایگاه واقعی خود برسد.