شفافسازی در خصوص منوی جدید، کیفیت غذاها، نحوه تأمین اقلام و برنامههای توسعهای رستوران ساعت کاری: ۱۱:۳۰ تا ۱۶
مدیر رستوران غدیر با اشاره به تغییرات جدید در ساختار منو گفت: ما منوی جدیدی طراحی کردهایم که بر پایهی بشقاب دانشجویی است. این بشقاب شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر است که دانشجویان میتوانند با پرداخت از صندوق دانشجویی به مبلغ ۸۰ هزار تومان، از کل این مجموعه استفاده کنند و نیازی به پرداخت هزینه اضافی برای دسر یا خوراک جانبی نباشد.»
وی افزود که هدف از این طرح، کاهش هزینه تمامشده غذا و در عین حال حفظ کیفیت بالا است. بر اساس برنامهریزی انجامشده، هر روز تنها یک غذای اصلی ارائه میشود تا هزینهها کاهش یابد و کیفیت پخت حفظ شود. غذاهای انتخابی معمولاً از میان آیتمهایی هستند که در سلف ارائه نمیشود، مانند لازانیا، کباب تابهای یا ماهی. این غذاها نه تنها تنوع بالایی دارند بلکه ارزش غذایی خوبی برای دانشجویان فراهم میکنند.»
افزودن غذاهای جدید و بخش فستفود
در راستای افزایش تنوع، مدیر رستوران از افزودن دو مدل ماهی و همچنین پیتزا برای وعده شام خبر داد و گفت: دو نوع ماهی را برای آزمون پخت و سنجش استقبال دانشجویان در نظر گرفتهایم تا مناسبترین نوع را انتخاب کنیم. برای وعده شام نیز برنامه داریم تنها یک نوع غذای فستفودی مانند پیتزا ارائه شود. با همکاری واحد تغذیه، مجوزهای لازم برای پیتزای گوشت و قارچ یا گوشت و مرغ در حال پیگیری است.» وی با تأکید بر رعایت ضوابط صندوق رفاه دانشجویان بیان کرد که از مواد سوسیس و کالباس استفاده نخواهد شد و وعده شام نیز در صورت امکان میتواند در قالب کارت رفاهی دانشجویی و از طریق اسنپفود سفارش داده شود.
کیفیت، مواد اولیه و برندهای مورد استفاده در بخش تأمین مواد اولیه
مدیر رستوران توضیح داد که تأمین اقلام غذایی از برندهای معتبر و با نظارت بهداشتی دقیق انجام میشود: گوشت قرمز: از برند مهیار پروتئین تهیه میشود؛ محصولی با مجوز رسمی دامپزشکی که در مراکز صنعتی مانند نفت و فولاد نیز مصرف میشود.
گوشت سفید (مرغ و ماهی): از برند صدف اسپادان تأمین میشود که تأمینکننده مواد غذایی هواپیماییها و مجموعههای VIP است. مرغها به صورت تازه و یک روز در میان تهیه و مصرف میشوند.
برنج: از نوع طارم کشت یک شمال بوده و هماکنون با قیمت حدودی ۳۴۰ تا ۳۷۰ هزار تومان در هر کیلو تهیه میشود.
حبوبات: کاملاً ایرانی و از برند سپاهان است.
رب گوجه: از برند معتبر نامزد
روغن: برندهای مریم یا لادن
خیارشور: از برند اصالت، با حذف محصولات فلهای برای اطمینان از سلامت محصول.
ادویهها: بهصورت آسیابنشده خریداری و سپس بهصورت کنترلشده آسیاب میشوند تا از خلوص آنها اطمینان حاصل شود.



مدیر رستوران تأکید کرد: تمام فرایند نگهداری، از حمل با خودروهای سردخانهدار تا انجماد و مصرف، تحت نظارت کارشناس بهداشت مجموعه و مطابق با دستورالعملهای سازمان دامپزشکی انجام میشود.» سیاستهای مالی، قیمتگذاری و مالیات در زمینه قیمت و مالیات، مدیر رستوران گفت: سیاست ما استفاده از مواد اولیه با کیفیت و نیروی انسانی حرفهای است، حتی اگر هزینهها افزایش یابد. با این حال، هدف ما ارائه غذا با حداقل سود یا حتی سود صفر است تا قیمت نهایی برای دانشجویان مناسب بماند.»
وی افزود که مالیات بر ارزش افزوده بهصورت سیستمی و خودکار از طریق سامانه مودیان و دستگاههای پوز برداشت میشود (۱۰ درصد از مبلغ فروش). همچنین، در صورت همکاری دانشگاه و اعمال تخفیف از سوی صندوق رفاه، مالیات و کمک هزینه میتوانند همدیگر را پوشش دهند تا تغییری در هزینه نهایی برای دانشجو احساس نشود.
توسعه فضای رستوران و استفاده از محیط باز
مدیر مجموعه از طرح توسعه فضای بیرونی رستوران غدیر خبر داد و گفت: محوطه سبز زیبایی در اطراف رستوران داریم که با وجود چالشهای کمآبی حفظ شده است. در صورت حمایت و اخذ مجوز از دانشگاه، میتوانیم فضای بیرونی را برای سرویسدهی شبانه تجهیز کنیم تا دانشجویان در محیطی امن و دلپذیر، اوقات خود را سپری کنند. تعامل با دانشجویان و دریافت بازخورد در بخش تعامل با دانشجویان، مدیر رستوران بیان کرد:


در گفت و گویی که با دانشجویان در رستوران صورت گرفت؛ ایشان نظر خود را اینچنین بیان داشتند که :
غذاهای غدیر خوشطعم و باکیفیتاند و محیط تمیزی دارد، اما قیمت نهایی و مالیات بالا باعث میشود نتوانیم همیشه از آن استفاده کنیم.»
با وجود رضایت عمومی از کیفیت، مسئلهی مالیات و قیمت نهایی یکی از مهمترین دغدغههای دانشجویان بود. به گفتهی آنان، با هزینهای که در غدیر پرداخت میشود، در برخی مواقع میتوان از اپلیکیشنهای سفارش غذا مانند اسنپفود، غذای مشابه یا حتی باکیفیتتر تهیه کرد.
در مجموع، رستوران غدیر بین مراکز توزیع غذا در دانشگاه از نظر کیفیت در رتبهی نخست قرار دارد، اما هزینهی بالا و مالیات دهدرصدی مانع اصلی رضایت کامل دانشجویان است.
برنامههای آتی و جمعبندی
در پایان مصاحبه، مدیر رستوران غدیر از برنامه همکاری با اپلیکیشن اسنپفود خبر داد و گفت: قرارداد ما با اسنپفود نهایی شده و از هفته آینده، دانشجویان خوابگاه میتوانند سفارش ناهار خود را از طریق این اپلیکیشن ثبت کرده و در محل خوابگاه تحویل بگیرند. در صورت استقبال، طرح شام نیز به همین شیوه اجرا خواهد شد.»
وی در جمعبندی خاطرنشان کرد: هدف ما ارائه غذایی سالم، باکیفیت و مقرونبهصرفه است تا دانشجویان بدون دغدغه از خدمات غذایی دانشگاه استفاده کنند. موفقیت این طرح، وابسته به همراهی و مطالبهگری دانشجویان است.»
سرپرست تیم: نرگس حمیدی دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت
مصاحبه کننده : هلیا بحرینی دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت / مینا زراعتی دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت
تهیه کننده گزارش : معصومه حسینی دانشجوی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
عکس برداری : سپهر طیباطیبا دانشجوی کارشناسی شنوایی سنجی
تنظیم خبر: زینب رضائی دانشجوی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی