شناسهٔ خبر: 75358892 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

عراقچی: بیانیه جنبش عدم تعهد از ایران در موضوع اسنپ‌بک حمایت کرده است

وزیر امور خارجه گفت که بیانیه پایانی وزیران خارجه جنبش عدم تعهد حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کرده و از ایران در موضوع اسنپ‌بک حمایت شده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه روز پنجشنبه، ۲۴ مهر، گفت: امروز اجلاس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در اوگاندا برگزار شد؛ جنبش عدم تعهد به همه مسائل جهانی، به همه مسائل توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی می‌پردازد.

وی بیان کرد: بیانیه پایانی یا سند نهایی بیش از ۱۵۰۰  بند دارد؛ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران بند‌هایی اضافه شد که مهمترین آنها محکومیت شدید حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به جمهوری اسلامی ایران است و از عبارات حملات شنیع و غیرقابل قبول استفاده شده و همچنین با جمهوری اسلامی ایران ابراز همبستگی شده است.

وزیر امور خارجه عنوان کرد: این محکومیت در بیانیه کامپالا جداگانه صادر شده و هم در سند نهایی اجلاس وزرا آمده و همین‌طور محکومیت حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران یک بند خاص خودش را دارد. همچنین عملیات تروریستی در لبنان با استفاده از وسایل ارتباط جمعی که اشاره به همان بحث پیجر‌ها دارد نیز محکوم شده است.

عراقچی تصریح کرد: اما یک بند هم در اجلاس و هم در سند نهایی آمده که از اهمیت فوق‌العاده برخوردار است و آن اعلام حمایت از جمهوری اسلامی ایران در قضیه اسنپ‌بک در شورای امنیت است و اعلام اینکه از نظر جنبش عدم تعهد قطعنامه ۲۲۳۱ هنوز پابرجا است و باید مفاد آن و جدول زمانی‌اش رعایت شود و بر اساس بند ۸ش در موعد مقرر که ۲۶ مهر یعنی دو سه روز دیگر است، باید این قطعنامه منحل شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: این یعنی دقیقا موضوع جمهوری اسلامی ایران و موضع روسیه و موضع چین و برخی کشور‌های دیگر در شورای امنیت در مقابل موضع آمریکا و کشور‌های اروپایی که معتقدند اسنپ‌بک صورت گرفته یعنی در حقیقت اسنپ‌بک را رد می‌کند و غیرقانونی می‌داند و معتقدند که این کار صورت نگرفته و باید قطعنامه ۲۲۳۱ در ۱۸ اکتبر یا ۲۶ مهر منحل شود، این واقعا یک دستاورد بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است یعنی تقریباً همه اعضای عدم تعهد که بیش از ۱۰۰ کشور هستند از این موضع حمایت کردند.

انتهای پیام/