شناسهٔ خبر: 75358390 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی:

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی: سند ملی امنیت غذایی اجرایی نشده است

مشهد - ایرنا - رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با اشاره به چالش‌های جهانی غذا در سال ۲۰۲۵، تاکید کرد: با وجود تدوین سند ملی امنیت غذایی و گذشت ۲ سال از ابلاغ آن، هنوز اجرایی نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دکتر محمدعلی رضوی روز پنجشنبه در سومین همایش ملی «پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» که همزمان با روز جهانی غذا در مشهد برگزار شد، افزود: با وجود پیشرفت‌های تکنولوژیک فاصله بین فقیر و غنی در جهان افزایش یافته، ایران در این مسیر گام‌های جدی برداشته اما متاسفانه ۲ سال از ابلاغ سند ملی امنیت غذایی گذشته و حرکت جدی برای اجرای آن انجام نشده است.

وی اضافه کرد: دغدغه اصلی بشر، تامین غذای سالم، ایمن و با قیمت مناسب برای همه است، همه انسان‌ها حق دارند به اندازه کافی آب و غذای سالم داشته باشند.

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار کرد: شعار امسال روز جهانی غذا «دست در دست هم برای غذاهای بهتر و آینده بهتر» است که نشان می‌دهد تنها گرسنگی دغدغه نیست، بلکه امنیت غذایی در سطح جهانی اهمیت یافته است.

رضوی ادامه داد: پنج چالش اصلی جهانی غذا شامل ناامنی غذایی و گرسنگی فزاینده، چاقی، تلفات و ضایعات غذایی، تغییرات اقلیمی و سیستم‌های ناپایدار کشاورزی است و هم‌اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت جهان از گرسنگی شدید رنج می‌برند و ۶۷۵ میلیون نفر به گرسنگی مزمن دچار شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه چاقی و تغذیه ناسالم در کشورهای بهره‌مند از جمله ایران رو به افزایش است، گفت: در ایران ۲.۵ میلیون نفر دارای اضافه وزن هستند و سالانه چهار میلیون مرگ با چاقی مرتبط است.

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همچنین درباره تاثیرات تغییرات اقلیمی بر کشاورزی ایران افزود : ایران به شدت درگیر بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی است و تلفات و ضایعات غذایی در کشور بین ۳۰ تا ۵۰ درصد برآورد می‌شود.

رضوی اضافه کرد: سیستم‌های کشاورزی ناپایدار فشار زیادی بر منابع آب، خاک و انرژی وارد کرده و ایران در فرسایش خاک رتبه ششم جهان را دارد، وابستگی به نهاده‌های شیمیایی سلامت غذا را نیز تهدید می‌کند.

وی راهکارهای مقابله با چالش‌های جهانی غذا را کشاورزی پایدار و هوشمند، کاهش اتلاف و ضایعات غذایی، تغییر الگوی مصرف و حکمرانی خوب همراه با همکاری‌های جهانی دانست و تاکید کرد: آینده غذا در گرو اقدامات امروز است و باید همایش‌هایی از این دست به تصمیمات عملی منجر شوند.

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار کرد: در جهانی که همزمان با گرسنگی و چاقی مواجه است، آموزش مصرف غذای سالم و فرهنگ‌سازی اهمیت ویژه‌ای دارد و باید تلاش کنیم.

افزایش ۲ برابری مقالات در سومین همایش ملی امنیت غذایی

دبیر علمی سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» نیز در این مراسم از دریافت ۲۵۰ مقاله برای شرکت در این همایش خبر داد که از این تعداد، ۲۰۹ مقاله پذیرفته شده‌است.

مرضیه حسین‌نژاد اضافه کرد: ۷۵ مقاله از استان خراسان رضوی و بقیه از سایر استان‌های کشور ارسال شده‌است.

دبیر علمی سومین همایش ملی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت، اظهار کرد: در مقایسه با سال گذشته که ۱۳۰ مقاله دریافت شد، امسال شاهد افزایش ۲ برابری تعداد مقالات هستیم.

حسین‌نژاد ادامه داد: سومین همایش ملی امنیت غذایی علاوه بر نشست افتتاحیه، شامل چهار کارگاه تخصصی با محورهای «سلامت و تغذیه»، «ایمنی و ناامنی غذایی»، «امنیت غذایی و تاب‌آوری زنجیره تامین غذا در شرایط بحران» و «فناوری و محصولات نوین غذایی» است.

وی گفت: در این کارگاه‌ها ۶ سخنران برجسته علمی حضور دارند و همچنین یک میزگرد تخصصی با مشارکت مسوولان و صاحب‌نظران حوزه امنیت غذایی کشور برگزار می‌شود.

دبیر علمی این همایش افزود: همچنین نمایشگاهی با هشت غرفه از محصولات صنایع غذایی در حاشیه این همایش برپاشده‌است .

سومین همایش ملی «پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» روز پنجشنبه در مشهد برگزار شد.