شناسهٔ خبر: 75346870 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

کشف گنج پنهان در ضایعات غذایی

پژوهشگران کاربرد‌های فوق‌العاده‌ای برای موادی که دور می‌ریزیم، کشف کرده‌اند. تفاله چغندر ممکن است به مقاومت محصولات کشاورزی در برابر بیماری‌ها کمک کند، در حالی که الیاف کمپوست شده نارگیل می‌تواند جایگزین خزه پوده‌زار (از ترکیبات خاک گلدان) شود. برگ‌های دورریز تربچه و چغندر سرشار از ترکیبات زیست‌فعال هستند که سلامت روده را تقویت و از سلول‌ها محافظت می‌کنند. ضایعات غذایی به سرعت به منبعی پایدار برای راه حل‌های کشاورزی و سلامت تبدیل می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «ساینس دیلی» (science daily)، ضایعات غذایی می‌توانند بسیار با ارزش‌تر از انبوهی از ضایعات باقی مانده غذا باشند. دانشمندان در حال کشف روش‌های شگفت‌انگیزی برای تبدیل مواد دور ریخته شده به منابع مفید هستند. در چهار پژوهش جدید منتشر شده در مجلات انجمن شیمی آمریکا، پژوهشگران نشان می‌دهند چگونه ضایعات غذایی می‌تواند راهکار‌های سازگار با طبیعت برای کشاورزی و منابعی جدید از ترکیبات مفید برای پزشکی فراهم آورد. 

محصول جانبی چغندر قند و بیماری گندم 

در مطالعه‌ای منتشر شده در مجله «مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی» (Journal of Agricultural and Food Chemistry)، پژوهشگران دریافتند که تفاله چغندر قند می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا مصرف آفت‌کش‌های شیمیایی را کاهش دهند. این تفاله باقی‌مانده که حدود ۸۰ درصد از چغندر پس از استخراج قند را تشکیل می‌دهد، به کربوهیدرات‌هایی تبدیل شد که پاسخ‌های ایمنی طبیعی گیاهان را فعال می‌کند. وقتی روی گندم آزمایش شد، این ترکیبات در برابر عفونت‌های قارچی مانند کپک پودری محافظت ایجاد کرد.

کمپوست نارگیل و رشد نهال‌ها 

الیاف نارگیلی که توسط هزارپا‌ها تجزیه شده، می‌تواند جایگزینی پایدار برای خزه پوده‌زار باشد؛ ماده‌ای که معمولا برای شروع رشد نهال‌ها استفاده می‌شود؛ اما اغلب از اکوسیستم‌های شکننده تالابی برداشت می‌شود. در مطالعه‌ای منتشر شده در مجله «ِای‌سی‌اس اُمگا» (ACS Omega) این «کمپوست هزارپایی» بررسی شد و پژوهشگران دریافتند که وقتی با مواد گیاهی دیگر ترکیب شود، رشد سالم نهال‌های فلفل دلمه‌ای را به اندازه ترکیب‌های سنتی مبتنی بر خزه پوده‌زار حمایت می‌کند.

برگ‌های تربچه و سلامت روده

یک مقاله مروری منتشرشده در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی انجمن شیمی آمریکا (ACS) نشان می‌دهد که برگ‌های اغلب دور ریخته شده تربچه می‌تواند مغذی‌تر از ریشه‌های آن باشند. این برگ‌های تند و تیز، حاوی فیبر فراوان و ترکیبات زیست‌فعال از جمله پلی‌ساکارید‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، آنها رشد میکروب‌های مفید روده را تقویت کردند که نشان می‌دهد ممکن است سلامت گوارش را در انسان‌ها نیز بهبود بخشند.

برگ‌های چغندر حاوی ترکیبات زیست‌فعال 

پژوهشی که درمجله «مهندسی انجمن شیمی آمریکا» (ACS Engineering Au) منتشر شده، روشی برای حفظ ترکیبات قوی استخراج شده از برگ چغندر برای استفاده در صنایع غذایی، آرایشی و دارویی ارائه می‌دهد. دانشمندان با خشک کردن مخلوطی از عصاره برگ چغندر غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها با یک بیوپلیمر خوراکی، ریز ذرات تولید کردند. این ذرات پوشش‌دار نه تنها پایدار باقی ماندند بلکه فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری نسبت به عصاره بدون پوشش از خود نشان دادند که این امر حاکی از آن است که این فرآیند به محافظت از ترکیبات زیست‌فعال در برابر تخریب کمک می‌کند.

انتهای پیام/