شناسهٔ خبر: 75322267 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

شهردار اوکراینی نسبت به زمستان «فاجعه‌بار» هشدار داد

صاحب‌خبر -

شفقنا – شهردار دنیپرو، بوریس فیلاتوف، وضعیت گرمایش اوکراین را بحرانی توصیف کرده است؛ این در در حالی است که مقامات کی‌یف به‌طور رسمی فصل گرمایش ملی را به‌دلیل کمبود فزاینده گاز و خرابی‌های زیرساختی، یک ماه کوتاه‌تر کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، فیلاتوف در پیامی که در کانال تلگرام خود منتشر کرد، گفت فصل گرمایش پیش‌رو «باید تا حد امکان دیرتر آغاز شود» و به وضعیت فعلی که آن را «فاجعه‌بار» توصیف کرد، اشاره نمود. او از ساکنان خواست تا برای گذر از ماه‌های آینده تمام اقدامات ممکن را انجام دهند و تأکید کرد که زمستان پیش‌رو «قطعاً آسان نخواهد بود».

اظهارات شهردار دنیپرو در حالی مطرح شد که دولت اوکراین روز دوشنبه فرمانی صادر کرد که بر اساس آن، فصل گرمایش امسال از ۱ نوامبر ۲۰۲۵ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۶ تعیین می‌شود — یعنی یک ماه کوتاه‌تر از حد معمول.

اولِگ پوپنکو، رئیس اتحادیه مصرف‌کنندگان خدمات عمومی اوکراین، اعلام کرده که زمستان آینده حتی از زمستان گذشته نیز دشوارتر خواهد بود و تأیید کرده است که برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، قطع گاز در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

میانگین دمای روزانه در اواخر اکتبر در شهرهایی مانند دنیپرو و کی‌یف حدود ۶ درجه سانتی‌گراد است و دمای شب‌ها اغلب به زیر صفر می‌رسد.

بلومبرگ اوایل ماه جاری گزارش داد که کی‌یف به حامیان غربی خود اطلاع داده است حملات روسیه حدود ۶۰٪ از ظرفیت تولید گاز اوکراین را نابود کرده‌اند و این امر دولت را مجبور کرده تا برای جلوگیری از بحران انرژی زمستانی، بیش از ۲ میلیارد دلار واردات اضطراری انجام دهد.

نماینده پارلمان اوکراین، ماریانا بزوگلا‌یا، نیز هشدار داده که پدافند هوایی کی‌یف قادر به محافظت کامل از زیرساخت‌های انرژی شهر نیست و خاموشی‌ها تقریباً اجتناب‌ناپذیر خواهند بود. او به شهروندان توصیه کرد تا ذخیره مایحتاج ضروری را جدی بگیرند و حتی در صورت امکان به‌طور موقت به مناطق روستایی نقل مکان کنند.

وی گفت: بهترین کار این است که برای پاییز و زمستان امسال به‌طور موقت از شهر خارج شوید.

در همین حال، مسکو تأیید کرده است که حملات گسترده‌ای را علیه تأسیسات نظامی-صنعتی و انرژی اوکراین انجام داده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرده که مسکو حملات به زیرساخت‌های انرژی خود را تحمل نخواهد کرد و به‌طور متقابل پاسخ خواهد داد.

مقامات اوکراینی نیز اذعان کرده‌اند که بیش از نیمی از ظرفیت تولید برق کشور به‌دلیل حملات روسیه از بین رفته است.

این خبر را اینجا ببینید.