شناسهٔ خبر: 75296371 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

استاندار قزوین:

دوسالانه خوشنویسی ایران به‌ مدت ۱۰ روز در قزوین برگزار می‌شود

استاندار قزوین گفت: دوسالانه خوشنویسی ایران به مدت ۱۰ روز در قزوین برگزار خواهد شد و در کنار آن برنامه‌های شادی همچون اجرای موسیقی زنده خواهیم داشت تا بتوانیم از این طریق در جذب هر چه بیشتر مخاطبان جامعه هدف خود موفق‌تر از گذشته عمل کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمد نوذری عصر امروز _یکشنبه بیستم مهر_ در نشست شورای اجرایی هشتمین دوسالانه خوش‌نویسی ایران اظهار کرد: هنر خوشنویسی ریشه در دل تاریخ قزوین دارد و باید با برگزاری جشنواره‌های دوسالانه بتوانیم تاریخ این شهر کهن را به مردم کشور معرفی کنیم.

وی افزود: هنر تأثیر بسیار زیادی بر ارتقای سطح نشاط اجتماعی و کاهش آسیب‌ها و معضلات اجتماعی دارد، از این رو در برنامه‌های مجموعه استانداری قزوین توجه ویژه‌ای به عرصه فرهنگ و هنر شده است.

استاندار قزوین با بیان اینکه زبان هنر پیام‌های مؤثری ارائه می‌دهد و می‌توان از این ظرفیت در بخش‌های مختلف فرهنگی جامعه سود برد، گفت: امروز در راستای پیگیری برنامه‌ریزی ها جهت برگزاری هرچه باشکوه جشنواره دوسالانه خوشنویسی قزوین، تلاش داریم تا از طریق پیام هنر بتوانیم در حوزه گردشگری و افزایش نشاط اجتماعی در استان بهره ببریم.

نوذری تصریح کرد: دوسالانه خوشنویسی ایران به مدت ۱۰ روز در قزوین برگزار خواهد شد و در کنار آن برنامه‌های شادی همانند اجرای موسیقی زنده نیز خواهیم داشت تا بتوانیم از این طریق در جذب هر چه بیشتر مخاطبان جامعه هدف خود موفق‌تر از گذشته عمل کنیم.

وی ادامه داد: کمیته‌ای در زمینه پیگیری برنامه‌های برگزاری دوسالانه خوشنویسی در قزوین تشکیل می‌شود و تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر پای کار خواهند بود تا برنامه‌ای جامع، مدون و در شأن شهر تاریخی و کهن قزوین را شاهد باشیم.

استاندار قزوین خاطرنشان کرد: حمایت‌های لازم را در زمینه برگزاری هرچه باشکوه جشنواره دوسالانه خوشنویسی قزوین خواهیم داشت و ۵ میلیارد تومان اعتبار نیز در این حوزه در نظر گرفته شده و ردیف بودجه‌ای در سطح ملی نیز برای این موضوع در نظر گرفته خواهد شد.

تدوین سند جامع خوشنویسی ایران

آیدین مهدی‌زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه اعطای عنوان پایتخت خوشنویسی ایران به قزوین کار بسیار ارزنده بود، گفت: اگرچه تبریز، نیریز و کاشمر شهرهای مدعی تقدیم اساتید بزرگ در حوزه خوشنویسی به کشور هستند اما قزوین اساتید بسیاری را از دوره صفویه تا به امروز در این حوزه پرورش داده است.

وی اضافه کرد: قزوین پایتخت خوشنویسی شده، چرا که این شهر تاریخی و کهن، یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های بشری در دنیا پایتخت سلسله صفویه در دوره هنر اسلامی بوده و انتظار داریم هنر خوشنویسی را نیز در دامان خود به عرش اعلا برساند.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه بخش بزرگی از خطوط زیبای خوشنویسی به بالندگی رسیده است، گفت: امروز با داشتن این میراث جهانی هشتمین دوره دوسالانه خوشنویسی را در قزوین برگزار می‌کنیم.

مهدی‌زاده تصریح کرد: در هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس انجمن خوشنویسان در بهترین دوران ترویج این هنر در تاریخ آموزش خوشنویسی قرار داریم که ۶۰۰ استاد مسلم در این حوزه فعالیت دارند. همچنین تدوین سند جامع خوشنویسی ایران در دستور کار ما قرار دارد تا به عنوان یک هنر هویت‌ساز، ترویج و توسعه داده شود.

وی ادامه داد: در دوره‌ای که کشورهای جهان علاقه‌مند به منزوی شدن ایران هستند، اما هیچ دیپلماسی به اندازه هنر پیش برنده کشور در عرصه جهانی نیست و امیدواریم همانند هفت دوره گذشته به نوعی دوسالانه خوشنویسی را در دامان شهر قزوین متصل به جریان معرفی این شهر کنیم، بنابراین باید شهرداری به همراه اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری در کنار اداره‌کل ارشاد پای کار باشند.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه می‌توان از ظرفیت هنر خوشنویسی برای ارتقای نشاط اجتماعی نیز بهره برد، گفت: اما این کار نیازمند زیرساخت‌ها و امکاناتی از جمله داشتن گالری هنری مناسب و گسترش موزه خوشنویسی است که باید مجموعه دستگاه‌های مرتبط همکاری‌های لازم را در این خصوص داشته باشند.

مهدی‌زاده اضافه کرد: ۵۰ درصد شرکت کنندگان در آخرین آزمون خوشنویسی کشور متولدین دهه ۷۰ و ۸۰ بودند و این نشان می‌دهد که نسل جوان امروزی به این هنر توجه خاصی دارد.