به گزارش ایرنا، سمیه حسنی روز یکشنبه در حاشیه نشست شورای کشاورزی مازندران در بهشهر با بیان اینکه برداشت انار از هکتار از باغات شهرستان بهشهر آغاز شد، اظهار کرد: برداشت امسال ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن انار با ارزش اقتصادی ۸۲۵ میلیارد تومان از این باغات پیشبینی میشود.
وی افزود: در شهرستان بهشهر ۲۷ رقم مختلف انار کشت میشود که ارقام شکر ترش و ملس از معروفترین و پرمحصولترین آنها هستند.
مدیر جهاد کشاورزی بهشهر با اشاره به مزایای ارقام بومی انار بهشهر گفت: این ارقام علاوه بر کیفیت ممتاز، به کمآبی نیز مقاوم هستند که این ویژگی در شرایط فعلی بسیار حائز اهمیت است.
شهرستان بهشهر در شرق مازندران یکی از قطب های تولید انار است که از نظر تولید انار ترش خودرو و ارگانیک، رتبه دوم کشوری را دارا و در تولید انواع انار از گونه های مختلف هم در استان مازندران حائز اهمیت فراوان است.
شرق مازندران با سابقه طولانی در کشت انار، قطب تولید انار مازندران است و از رستمکلا تا گلوگاه، شاهد کشت بیشترین تنوع درختان انار از گونههای مختلف هستیم.
شهرستان بهشهر با دارا بودن حدود ۱۳ هزارهکتار باغ اناردارای بیشترین تولید اناردر استان مازندران است که ۱۲ هزار هکتاران انار ترش خودرو در خلیج میانکاله است و یکهزارهکتار باغ انار این شهرستان از گونه های مختلف شیرین، ملس، ترش محلی، شکر و گل انار است که ۸۵۴ هکتار از این باغات، بارور و مابقی نهال تازه کشت شده است که هنوز به باردهی نرسیده است.
انار با نام علمی Punica granatum از میوههای درختی است که دانههایی قرمز، سفید و یا به رنگ هایی بین این دو دارد و رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.
این درخت یکی از اولین گیاهان اهلی شده و بومی مناطق شرق ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند می باشد.
انار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی میتواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن می شود. انار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را میتواند تحمل کند و به نوعی دارای سازگاری بالاست.
سابقه کشت انار در مازندران به درستی مشخص نیست و اطلاعاتی از اولین کشت انار در مازندران در اختیار نیست اما بقایای بدست آمده از انار در غارهای بهشهر بیانگر آن است که کشت این میوه بهشتی به سال های قبل از میلاد برمیگردد و بیش از ۶ هزار سال قبل، بقایایی از انار در زندگی انسان هایی که در غارها زندگی می کردند به دست آمده است.
انار دارای ارزش غذایی بالایی برخوردار است و با دارا بودن ویتامین، پتاسیم، فسفر و کلسیم از اثرات دارویی فراوان برخوردار است.
همچنین جوشانده و دم کرده برگ و گل، ریشه و ساقه انار در طب سنتی مورد استفاده فراوان است و علاوه بر استفاده از میوه انار به صورت تازه خوری، از پوست انار در صنایع چرم سازی و رنگرزی و از هسته آن در صنایع روغن کشی و پودر انار استفاده می شود.