شناسهٔ خبر: 75291806 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد:

واگذاری امور به بخش خصوصی با کوچک سازی دولت

تهران-ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بر واگذاری امور به بخش خصوصی با کوچک سازی دولت تاکید کرد و گفت: مسایلی که به حکمرانی واقعی در بخش دولتی نیاز ندارد می تواند به بخش خصوصی سپرده شود. ‌

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود نجفی عرب روز یکشنبه در آیین اعطای جایزه امین الضرب در اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: دولت با کوچک سازی می تواند به بهبود و پویایی فضای اقتصادی کشور کمک کند و با تسهیل گری و تنظیم گری قوانین می تواند بسیاری از امور به بخش خصوصی واگذار کرده و اقتصاد را چابک کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به درآمدهای دولت در بودجه اظهار داشت: مالیات بخشی از درآمدهای دولت است که در چند سال اخیر به موضوع درآمدهای بدون نفتی و افزایش سهم مالیات پرداخته شده است.‌

وی تاکید کرد: اگرچه باید مالیات ستانی عادلانه و از بخش های مختلف اقتصاد صورت گیرد اما وجود معافیت های مالیاتی متعدد سبب شده تا رقابت های اقتصادی نیز تحت تاثیر قرار گرفته و کاهش یابد.

نجفی عرب عنوان کرد: عدالت در مالیات ستانی باید به سمت سرمایه‌گذاری برود و منابع طبیعی ‌ زیرزمینی و نفتی برای نسل های آینده حفظ شود.

وی با تقدیر از برندگان در جشنواره امین الضرب گفت: این جشنواره هر ساله از سوی اتاق بازرگانی تهران و با هدف تقدیر از فعالان اقتصادی بخش خصوصی برگزار می شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران خاطر نشان کرد: اصحاب رسانه می توانند از این فرصت جشنواره در مطرح کردن موضوعات و مشکلات مختلف بخش خصوصی استفاده کنند.


 

بیش از نیمی از خبرنگاران به ترک حرفه فکر می‌کنند

در ادامه آیین «امین‌الضرب» در اتاق بازرگانی تهران، گزارشی از وضعیت معیشت، اقتصاد، بیمه و مسکن خبرنگاران قرائت شد که توسط انجمن صنفی خبرنگاران تهیه شده بود.

این گزارش با مشارکت ۱۶۵ روزنامه‌نگار از ۲۹ رسانه کشور تهیه شده است که میانگین سابقه کاری خبرنگاران شرکت‌کننده ۱۴ سال و میانگین سنی آن‌ها ۳۸ سال است.

طبق این گزارش، بیش از نیمی از خبرنگاران به ترک حرفه روزنامه‌نگاری فکر می‌کنند و از احساس امنیت شغلی گلایه دارند.

حدود دوسوم خبرنگاران (۶۵ درصد) دستمزدی حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و نزدیک به یک‌پنجم آنان نیز درآمدی کمتر از ۱۰ میلیون تومان دارند که کفاف معیشت آنها را نمی دهد. 

طبق این گزارش، نیمی از خبرنگاران کشور اجاره‌نشین هستند و تنها ۳۶ درصد مالک مسکن خود هستند. همچنین وضعیت بیمه خبرنگاران نشان می دهد که بیش از ۲۲ درصد از روزنامه‌نگاران کشور بیمه نیستند و حدود ۵۶ درصد سابقه بیمه‌شان حداقل سه سال کمتر از سابقه کاری‌شان است.

احساس امنیت شغلی از دیگر شاخص های این گزارش بود که در آن بیش از ۵۶ درصد از پاسخ‌گویان اظهار کرده بودند که احساس امنیت شغلی ندارند و دوسوم خبرنگاران احساس می‌کنند آزادی کمی در محیط کار خود دارند.