شناسهٔ خبر: 75284628 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

موسوی‌زاده در گفتگو با دانا:

افزایش جذب دانشجوی پزشکی افت تحصیلی ایجاد نمی‌کند؛ کمبود پزشک بحران‌آفرین است افزایش جذب دانشجوی پزشکی افت تحصیلی ایجاد نمی‌کند؛ کمبود پزشک بحران‌آفرین است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در واکنش به اظهاراتی مبنی بر اینکه جذب ۶۰۰ دانشجوی پزشکی موجب افت تحصیلی شده است، تأکید کرد: آمارهای گذشته نشان می‌دهد حتی با جذب بیشتر دانشجو نیز چنین ادعایی پذیرفتنی نیست و نباید کم‌کاری‌های مدیریتی دانشگاه‌ها به پای افزایش ظرفیت نوشته شود. 

صاحب‌خبر -

سید محسن موسوی‌زاده، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا، درباره ادعای اخیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مبنی بر اینکه جذب ۶۰۰ دانشجوی پزشکی در سال جاری باعث افت تحصیلی شده است، گفت: این استدلال پذیرفتنی نیست. در سال‌های ۶۲ و ۶۳ دانشگاه شهید بهشتی ۶۳۸ دانشجو جذب کرد، در حالی که امکانات آموزشی بسیار محدودتر از امروز بود. همان دانشجویان امروز از متخصصان و چهره‌های شاخص کشور هستند. بنابراین نمی‌توان ادعا کرد که جذب ۶۰۰ دانشجو موجب افت تحصیلی می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این مخالفت‌ها ناشی از تعارض منافع در وزارت بهداشت است، اظهار داشت: اینکه بحث تعارض منافع وجود دارد یا نه را نمی‌دانم، اما روشن است که دانشگاه‌های ما نسبت به ۴۲ سال قبل پیشرفت چشمگیری داشته‌اند. امروز اساتید مجرب‌تر، امکانات آموزشی بیشتر و زیرساخت‌های بهتری در اختیار داریم. بنابراین به جای نسبت دادن مشکلات به افزایش ظرفیت، باید ضعف‌های مدیریتی دانشگاه‌ها را اصلاح کرد.

موسوی‌زاده افزود: اگر در جایی مدیریت دانشگاه کوتاهی کرده، نباید آن را به پای جذب دانشجو نوشت. امکانات امروز دانشگاه‌های ما بسیار بیشتر از گذشته است و با مدیریت صحیح می‌توان آموزش باکیفیت ارائه داد. آمار ۶۳۲ دانشجو برای دانشگاه بزرگی مانند شهید بهشتی اصلاً عدد بالایی محسوب نمی‌شود و قابل مدیریت است.

وی تأکید کرد: آمارها و اعداد نشان می‌دهد که ادعای افت تحصیلی ناشی از افزایش جذب پایه علمی ندارد. در سال‌های گذشته با شرایط بسیار دشوارتر و کمبود امکانات، چنین ظرفیت‌هایی مدیریت شد و خروجی آن متخصصان برجسته‌ای بود که امروز به کشور خدمت می‌کنند. اکنون که امکانات و فناوری‌های آموزشی، از جمله فضای مجازی، گسترش یافته است، باید روند آموزش آسان‌تر و با کیفیت‌تر پیش برود نه اینکه بهانه افت تحصیلی مطرح شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: نیاز کشور به پزشک روزبه‌روز در حال افزایش است. ما با پدیده پیری جمعیت مواجهیم و بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا، مشکلات تنفسی، ریوی و سرطان‌ها نیز روند صعودی دارند. بنابراین تأمین پزشک کافی یک ضرورت انکارناپذیر است و کمبود پزشک می‌تواند برای جامعه بحران‌آفرین باشد.

وی خاطرنشان کرد: به جای محدود کردن ظرفیت و دامن زدن به بهانه افت تحصیلی، باید به سمت استفاده بهینه از ظرفیت‌های آموزشی، توسعه امکانات و بهبود مدیریت در دانشگاه‌ها برویم. کشور به پزشکان بیشتری نیاز دارد و این نیاز باید با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از تجربه‌های موفق گذشته تأمین شود.

موسوی‌زاده در پایان تصریح کرد: افزایش جذب دانشجوی پزشکی نه تنها تهدید نیست بلکه یک ضرورت است. آنچه مهم است، کیفیت مدیریت آموزشی و استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود است. نباید اجازه داد کمبود پزشک در آینده به یک معضل ملی تبدیل شود.