شناسهٔ خبر: 75276477 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون وزیر جهادکشاورزی:

راه‌اندازی سامانه «مزرعه من» از ۲۶ مهرماه در خراسان رضوی

تهران- ایرنا- رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از کلید خوردن سامانه مزرعه من به شکل پایلوت در خراسان رضوی از شنبه - ۲۶ مهرماه - خبر داد و گفت: این سامانه با هدف اجرای الگوی کشت ایجاد شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، غلامرضا گل محمدی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداش روز جهانی زنان روستایی و عشایری و روز جهانی غذا افزود: سامانه مزرعه من به منظور مدیریت اجرای الگوی کشت در کشور اجرایی می شود که می تواند کمک ارزنده ای به کشاورزان کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در خراسان رضوی درخصوص کشت محصولات زراعی گندم و جو است اظهار داشت: کشاورزان می توانند با ثبت نام در این سامانه از مزایا و خدمات دولتی برای بهبود تولیدات خود بهره مند شوند.

ابلاغ الگوی کشت با صرفه‌جویی ۵ میلیارد مترمکعب آب

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به موضوع الگوی کشت محصولات زراعی اشاره کرد و گفت: برای سال زراعی جاری الگوی کشت برای چهارمین سال متوالی با صرفه‌جویی ۵ میلیارد مترمکعب آب طراحی و به استان‌ ها ابلاغ شده است.

وی افزود: در این مرحله الگوی کشت محصولات زراعی، باغبانی و گیاهان دارویی تدوین و ابلاغ شده و تا پایان مهر ماه طرح مربوط به گلخانه‌ ها و زراعت چوب نیز اعلام خواهد شد.

گل محمدی اظهارداشت: نسخه نخست الگوی محصولات دامی نیز برای سال آینده آماده می‌ شود.

وی درباره الزامات اجرایی الگوی کشت اضافه کرد: اجرای موفق این طرح نیازمند همکاری وزارت نیرو، کشور، سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاه‌هاست، زیرا بدون هماهنگی در حوزه تامین آب، برق و منابع مالی، کشاورزان انگیزه کافی برای تغییر الگوی کشت نخواهند داشت.

گل محمدی با تاکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در میان کشاورزان تصریح کرد: فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها، دهیاران، زنان روستایی و ظرفیت‌های محلی باید جدی گرفته شود تا کشاورزان بدانند رعایت الگوی کشت، تضمین‌کننده امنیت غذایی فرزندان خودشان است.

راه‌اندازی سامانه «مزرعه من» از ۲۶ مهرماه در خراسان رضوی

زنان ۴۰ درصد نیروی کار در بخش کشاورزی کشور هستند

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر نقش مهم زنان در توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی تاکید کرد و گفت: این سه مناسبت (روز زن روستایی و عشایری، روز جهانی غذا و روز جهانی مبارزه با فقر)، به‌صورت پشت‌سرهم در تقویم جهانی قرار گرفته‌اند که نشان از ارتباط عمیق میان امنیت غذایی، فقرزدایی و نقش زنان در تولید غذا دارد.

وی تصریح کرد: در همایش روز جهانی زنان روستایی و عشایری که ۲۲ مهرماه برگزار می شود، علاوه بر قدردانی از تلاش‌ها و دستاوردهای زنان روستایی و عشایری، توانمندی‌های آنان در حوزه امنیت غذایی شناسایی و معرفی خواهد شد تا سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور با ظرفیت‌ها و چالش‌های این قشر آشنا شوند و برای رفع موانع موجود برنامه‌ریزی مؤثرتری داشته باشند.

گل محمدی با اشاره به سهم بالای زنان در کشاورزی اظهارداشت: حدود ۴۰ درصد از نیروی کار بخش کشاورزی در کشور را زنان تشکیل می‌دهند و در سطح جهانی نیز حدود ۵۰ درصد نیروی فعال در تولید غذا زنان هستند از این رو شعار امسال روز جهانی زنان روستایی و عشایری زنان روستایی و عشایری، پیشگامان تکمیل زنجیره‌های کسب‌وکار انتخاب شده است.

وی در ادامه با اشاره به شعار روز جهانی غذا، دست در دست برای غذای بهتر، آینده بهتر گفت: غذای بهتر یعنی دسترسی، فراهمی و سلامت غذا با حفظ منابع پایه و محیط‌زیست که زنان روستایی و عشایری در تحقق آن نقش کلیدی دارند.


افزایش درآمد زنان روستایی و عشایر با اجرای طرح زنان نوآور روستای بهره‌ور

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از اجرای طرح زنان نوآور روستای بهره‌ور با رویکرد تکمیل زنجیره ارزش کسب‌وکارهای خرد زنان روستایی و عشایری خبر داد و گفت: این طرح با هدف توانمندسازی زنان، افزایش تولید، تنوع‌بخشی به محصولات و ایجاد ارزش افزوده در تولیدات کشاورزی و صنایع روستایی اجرا شده است.

وی با بیان این که از ۱۰ میلیون زن روستایی حدود ۶ میلیون نفر در بخش کشاورزی فعالیت می کنند گفت: در واقع ۷۰ درصد فعالیت دامپروری، ۴۰ درصد فعالیت زراعت و باغبانی و ۸۰ درصد تولید محصولات سنتی توسط جامعه زنان در روستاها تولید می‌شود.

گل محمدی درباره آخرین وضعیت اجرای مصوبه الگوی کشت و اثر اجرای آن در کاهش ضایعات بخش کشاورزی افزود: با اجرای مصوبه الگوی کشت، ضایعات بخش کشاورزی ۱۰ درصد کاهش می یابد که این‌ میزان معادل ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن بر تولید محصولات کشاورزی افزوده می شود.

وی اظهارداشت: تحولات اجتماعی و اقتصادی در روستاها به‌ویژه از طریق ارتقای نگرش و مهارت زنان روستایی، نقش مهمی در توسعه پایدار کشاورزی دارد و بر همین اساس، این طرح با برنامه‌ریزی دقیق و با هدف تجمیع عوامل اثرگذار در زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره اجرا می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در سازمان تحقیقات کشاورزی تصریح کرد: مخاطبان این طرح زنان تولیدکننده روستایی و عشایری، تشکل‌های اقتصادی زنان نظیر تعاونی‌ها و صندوق‌های اعتبارات خرد، دختران تحصیل‌ کرده روستایی و سایر زنان علاقه‌مند به فعالیت در بخش کشاورزی هستند.

وی با اشاره به مراحل اجرای طرح افزود: این طرح در چهار فاز متوالی شامل مکان‌یابی و شناسایی گروه‌های هدف، آموزش و آماده‌سازی، توسعه مشاغل و کسب‌وکار، و توسعه بازار و برندسازی در حال اجرا است.

گل محمدی با بیان این که دستاوردهای این طرح تاکنون چشمگیر بوده است، گفت: در قالب این طرح ۱۶ کارگاه تولیدی در استان‌های مختلف کشور از جمله آذربایجان شرقی، البرز، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، کرمان، گلستان و هرمزگان ایجاد شده است.

وی افزود: اجرای طرح زنان نوآور روستای بهره‌ور موجب افزایش درآمد و اشتغال زنان روستایی و عشایری شده و تحکیم تعاونی‌ها و توسعه فعالیت‌های اقتصادی محلی می شود.