شناسهٔ خبر: 75275161 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

رئیس فدراسیون اسکواش: تیم ملی برای رقابت‌های جهانی آماده است/ دنبال خروج این رشته از فضای بسته هستیم

برنا - گروه ورزشی: رئیس فدراسیون اسکواش گفت: هدف ما توسعه همگانی و حضور پررنگ‌تر در عرصه‌های بین‌المللی است در این میان انعکاس رسانه‌ای این جشنواره‌ها در سطح ملی و بین‌المللی بسیار مهم است. برنا - گروه ورزشی: رئیس فدراسیون اسکواش گفت: هدف ما توسعه همگانی و حضور پررنگ‌تر در عرصه‌های بین‌المللی است در این میان انعکاس رسانه‌ای این جشنواره‌ها در سطح ملی و بین‌المللی بسیار مهم است.

صاحب‌خبر -

با اعلام فدراسیون اسکواش، امیر عزیزی‌پور، رئیس فدراسیون اسکواش کشور، در نشست خبری با اصحاب رسانه استان البرز که به مناسبت برگزاری جشنواره روز جهانی اسکواش برگزار شد، به تشریح برنامه‌ها، چالش‌ها و اهداف آتی فدراسیون پرداخت و اظهار کرد: توسعه همگانی این رشته یکی از رسالت‌های اصلی فدراسیون است.

وی افزود: هدف اصلی ما از برگزاری جشنواره‌های روز جهانی اسکواش، خارج کردن این ورزش از فضای بسته سالن‌ها و معرفی آن به عموم مردم در بوستان‌ها و پارک‌هاست. به این ترتیب، جامعه هدف ما گسترش می‌یابد و آشنایی عمومی با این رشته افزایش پیدا می‌کند.

عزیزی پور با اشاره به تجربه موفق جشنواره سال گذشته در تبریز افزود: خروجی آن رویداد، ساخت دو مجموعه اسکواش جدید در تبریز و افزایش چشمگیر جامعه مخاطبان این رشته بود. حتی بازتاب آن در وب‌سایت فدراسیون جهانی و کتاب آسیایی اسکواش نیز درج شد که افتخاری برای کشورمان محسوب می‌شود.

رئیس فدراسیون اسکواش، استان البرز را فاقد زیرساخت‌های مناسب برای میزبانی رویداد‌های ملی و بین‌المللی دانست و گفت: با توجه به نبود امکانات تخصصی، تصمیم گرفتیم البرز را به عنوان استان میزبان جشنواره امسال انتخاب کنیم. همچنین رایزنی‌هایی با اداره کل ورزش و جوانان استان انجام داده‌ایم تا بتوانیم خانه اسکواش را در این استان راه‌اندازی کنیم.

وی ادامه داد: در مجمع فدراسیون نیز تاکید شد که به رشته اسکواش نگاه ویژه‌تری صورت گیرد. این رشته اکنون در لیست ورزش‌های المپیکی قرار دارد و همین موضوع باعث شده تا ادارات کل و هیات‌ها برای توسعه زیرساخت‌ها اهتمام بیشتری داشته باشند.

عزیزی‌پور با اشاره به چالش‌های مالی موجود، از لزوم حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی سخن گفت: در استان‌هایی مانند تهران، یزد، فارس و اصفهان، ورود بخش خصوصی باعث جهش چشمگیر در توسعه اسکواش شده است. در البرز نیز مذاکراتی با چند سرمایه‌گذار انجام شده و اعلام آمادگی کرده‌اند تا در این مسیر همراه شوند.

وی افزود: با افزایش قیمت‌ها، اسکواش نسبت به دیگر ورزش‌ها هنوز رشته‌ای متعادل محسوب می‌شود. تجهیزاتی مثل کفش یا راکت هنوز در سطحی هستند که برای خانواده‌ها قابل تأمین باشد. از همین رو ما روی خانواده‌ها تمرکز داریم؛ چون اگر پدر یا مادر این ورزش را تجربه کنند، قطعا فرزندان نیز ترغیب می‌شوند.

عزیزی‌پور ضمن تاکید بر افزایش تعداد مخاطبان این ورزش گفت: در سامانه مبین، بیش از ۱۳ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند، اما تخمین ما بیش از ۲۰ هزار نفر است، چون اغلب افراد به صورت خانوادگی فعالیت می‌کنند و ثبت رسمی ندارند. این نشان می‌دهد اسکواش در حال تبدیل شدن به یک ورزش مردمی است. وی ادامه داد: در بسیاری از استان‌ها زیرساخت‌های مناسبی داریم؛ مثلا در تهران بیش از ۱۰ مجموعه فعال وجود دارد. در اصفهان، شیراز و یزد نیز همین روند مشاهده می‌شود. اما نسبت به کشور‌های آسیایی مانند مالزی، هند و پاکستان که در جمع ۱۰ کشور برتر دنیا هستند، هنوز فاصله داریم و باید تلاش خود را بیشتر کنیم.

در ادامه نشست، عزیزپور درباره وضعیت تیم ملی اسکواش کشور نیز توضیحاتی ارائه کرد: در حال حاضر تیم ملی در اردوی آمادگی به سر می‌برد. قرار است در آذرماه امسال در رقابت‌های قهرمانی جهان در چنای هند شرکت کنیم. در بخش بانوان و آقایان نماینده خواهیم داشت. پس از آن نیز مسابقات قهرمانی آسیا را در فروردین سال آینده در برنامه داریم.

وی با اشاره به پشتوانه‌سازی در رده‌های پایه افزود: سال گذشته ۱۳ ورزشکار زیر ۱۳ سال در مسابقات حضور داشتند. امسال نیز استعداد‌هایی حتی در رده سنی زیر ۱۱ سال شناسایی شده‌اند که آینده خوبی برای اسکواش ایران رقم خواهند زد.

عزیزی‌پور در پایان با اشاره به جشنواره برگزار شده در پارک ملی ایران کوچک در کرج گفت: شعار ما این است: هر خانواده، یک تیم اسکواش. امروز خانواده‌هایی که به پارک آمده‌اند، با تیم اجرایی ما همراه شدند و از نزدیک با این ورزش آشنا شدند. این اقدام عملی، بهترین راه فرهنگ‌سازی است. وی همچنین از همراهی رسانه‌ها در این مسیر قدردانی کرد و گفت: انعکاس رسانه‌ای این جشنواره‌ها در سطح ملی و بین‌المللی بسیار مهم است و باعث می‌شود نام ایران در فدراسیون جهانی بیشتر شنیده شود.

انتهای پیام/