شناسهٔ خبر: 75266514 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ونزوئلا: وظیفه مقدسی برای دفاع از کشور در برابر تهاجم آمریکا داریم

تهران- ایرنا- «ساموئل مونکادا» سفیر و نماینده ونزوئلا در سازمان ملل اقدامات خصومت‌آمیز و نظامی آمریکا در منطقه کارائیب محکوم کرد و گفت که در صورت وقوع جنگ، کاراکاس «وظیفه مقدسی» برای دفاع از کشور دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مونکادا در نشست شورای امنیت سازمان ملل که جمعه شب برگزار شد، «کارزار تبلیغاتی و اطلاعات نادرست» و «استقرار فزاینده نیروهای نظامی» آمریکا در نزدیکی سواحل ونزوئلا در دریای کارائیب را محکوم کرد.

وی اظهار کرد که آمریکا «بیش از ۱۰ هزار پرسنل نظامی و همچنین جنگنده‌های رزمی، ناوشکن‌های موشک‌انداز، نیروهای تهاجمی و حتی یک زیردریایی هسته‌ای» را در منطقه مستقر کرده است.

مونکادا تاکید کرد: این لفاظی و اقدام خصومت‌آمیز باعث می‌شود، پیش‌بینی اینکه در کوتاه‌مدت حمله‌ای مسلحانه علیه ونزوئلا انجام شود، منطقی به نظر برسد.

نماینده ونزوئلا در سازمان ملل گفت که آمریکا به چهار قایق کوچک در دریای کارائیب حمله کرده و سرنشینان آن را که افراد غیرنظامی غیرمسلح بودند و تهدیدی ایجاد نمی‌کردند، به قتل رساند.

مونکادا تصریح کرد: این اقدام، دفاع از خود نیست بلکه قتل فراقضایی است. مناقشه‌ای وجود ندارد بلکه آمریکا در حال ایجاد آن است.

وی افزود که ونزوئلا به دنبال جنگ نیست اما اگر آمریکا اقدام به حمله کند ونزوئلا «وظیفه مقدسی» برای دفاع از خود دارد.

دولت ایالات متحده بارها نیکولاس مادورو رئیس‌ جمهور ونزوئلا و مقام‌های ارشد این کشور را با گروه موسوم به «کارتل خورشیدها» مرتبط دانسته و کاراکاس را به تسهیل قاچاق مواد مخدر به آمریکا متهم کرده است. از این رو، آمریکا با ادعای مبارزه با قاچاق مواد مخدر نیروهایش را به دریای کارائیب گسیل داشته است.

مادورو درباره اقدام آمریکا گفته: ونزوئلا با بزرگ‌ترین تهدیدی که قاره ما در یک صد سال اخیر به خود دیده، روبرو است.