شناسهٔ خبر: 75248068 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

روایت بی‌سانسور از فاجعه انسانی، جنگ رسانه‌ای و امیدی که زیر آوار زنده مانده است

فریاد رنج ۸۰ ساله در قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد

در گردهمایی دانشگاهی با محوریت مقاومت فلسطین، تالار امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد میزبان برنامه «طوفان الاقصی، فریاد رنج ۸۰ ساله» بود؛ رویدادی که به همت بسیج دانشجویی برگزار شد و با حضور ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین، به صحنه‌ای برای بیان روایت‌های کمتر شنیده‌شده از فاجعه انسانی در غزه، تحریف رسانه‌های غربی و بیداری افکار عمومی جهانی تبدیل شد. افشاگری‌های صریح، آمارهای تکان‌دهنده و تحلیل‌هایی از پشت‌پرده تحولات منطقه، این نشست را به فرصتی برای بازخوانی حقیقت و همدلی دانشجویان با مردم مظلوم فلسطین بدل کرد.

صاحب‌خبر -

فاطمه صادقی| مفدامشهد: در آستانه سالگرد عملیات «طوفان الاقصی»، گردهمایی دانشگاهی با عنوان «طوفان الاقصی، فریاد رنج ۸۰ ساله» روز چهارشنبه ۱۶ مهرماه در تالار امام رضا (ع) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد. این نشست با حضور ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران، و حجت‌الاسلام مهدی شاندیزی، دبیر گروه بین‌المللی شهیدالقدس، به بررسی ابعاد مختلف مقاومت فلسطین، جنگ رسانه‌ای، وضعیت انسانی در غزه و تحولات سیاسی اخیر پرداخت.

ابوشریف سخنرانی خود را با تبریک سالروز عملیات «طوفان الاقصی» آغاز کرد و با همراهی مترجم، به بیان وضعیت کنونی مردم غزه پرداخت. وی از جان‌باختن بیش از ۶۰ هزار فلسطینی در دو سال گذشته و شهادت شمار زیادی از پزشکان و خبرنگاران سخن گفت و این آمار را نشانه‌ای از فاجعه انسانی در نوار غزه دانست. او تأکید کرد که مردم غزه با یک فاجعه انسانی واقعی روبرو هستند؛ منطقه‌ای کوچک که در مدت کوتاهی بیش از ۱۰۰ هزار تن بمب بر آن ریخته شده و زیرساخت‌های زندگی کاملاً نابود شده‌اند. مردم دو سال است که تحت محاصره و فشارهای غیرقابل تحمل زندگی می‌کنند.

ابوشریف در ادامه به موافقت اولیه حماس با طرح صلح آمریکا اشاره کرد و از دیگر مهمان این برنامه، حجت‌الاسلام شاندیزی برای همراهی در سخنرانی دعوت کرد. در این بخش، به طرح ترامپ نیز پرداخته شد که از سوی مقاومت به‌طور کامل رد شده است. ابوشریف این طرح را به معنای حذف حق مقاومت و حذف مردم فلسطین دانست و در مقابل، بر آزادی اسرا، خروج نظامی رژیم صهیونیستی از غزه و توقف عملیات نظامی تأکید کرد.

فریاد رنج ۸۰ ساله در قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد

جنگ رسانه‌ای؛ جبهه‌ای که باید جدی گرفته شود

در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره ارزش جان‌باختن شهدا در شرایطی که رژیم صهیونیستی کوچک‌ترین آسیبی نمی‌بیند، توضیح داده شد که بخشی از این تصور ناشی از سانسور اخبار در برخی رسانه‌هاست. نمونه‌هایی مانند هدف‌گیری بیمارستان‌ها و اعلام «اشتباه» از سوی رژیم اشغالگر، نشان از اهمیت جنگ رسانه‌ای دارد. سخنرانان تأکید کردند که بر اساس گفت‌وگو با دوستان فلسطینی، دو جبهه «نظامی» و «رسانه‌ای» در برابر دشمن وجود دارد و وظیفه همه ما جدی گرفتن جبهه رسانه است.

پشتیبانی مردمی و اقدامات انسان‌دوستانه

در ادامه، گزارشی از اقدامات پشتیبانی و انسان‌دوستانه از غزه ارائه شد. از ارتباط مستمر با گروه‌های فلسطینی از سال ۱۳۹۷ گرفته تا تشکیل کاروان‌های ارسال مواد غذایی از شرق کشور و توزیع آن در میان مردم غزه توسط گروه‌های جهادی. همچنین به راه‌اندازی «پویش نان» و «پویش آب» در پاسخ به نیازهای فوری مردم و اجرای طرح «زندگی در غزه یعنی مقاومت» برای زنده نگاه داشتن امید اشاره شد. از دیگر اقدامات شایان توجه، تأسیس مدرسه‌ای چادری پس از بمباران مدارس بود که با جذب معلم و جمع‌آوری کمک‌های مردمی، امکان ادامه تحصیل برای ۱۵۰ دانش‌آموز را در مدت شش ماه فراهم کرد و موفق به دریافت مجوز از آموزش و پرورش حماس شد. برگزاری جشن فارغ‌التحصیلی این دانش‌آموزان پیش از شهادت شهید «رهبر» در لبنان، از نقاط درخشان این مسیر عنوان شد.

طوفان الاقصی؛ بیداری‌بخشی جهانی و الهام‌گیری از قهرمانان حقیقت

سخنرانان با نگاهی به ریشه‌های تاریخی ۷۵ ساله مقاومت، وقوع طوفان الاقصی را احیاءگر مظلومیت فلسطین و بیداری‌بخش جهانی خواندند که امید است زمینه‌ساز ظهور گردد. در این بخش، به الگوهایی چون «راشل کوری»، دانشجوی مسیحی آمریکایی که برای افشای جنایات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، اشاره شد و تأکید گردید که انسانیت و وجدان بیدار، مرزهای دین و نژاد را در نمی‌یابد.

فریاد رنج ۸۰ ساله در قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد

تحلیل علل وقوع طوفان الاقصی از نگاه نخبگان

ناصر ابوشریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود، ضمن تشکر از حاضرین و میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به تحلیل علل وقوع طوفان‌الاقصی پرداخت. وی با اشاره به سخنان سیدالشهدا سیدحسن نصرالله، مهم‌ترین علت را مسئله اشغال فلسطین دانست، اما بر این نکته متفاوت تأکید کرد که این اشغال، با پروژه «جایگزینی جمعیتی» و بیرون راندن مردم بومی همراه بوده که وجه تمایز آن با دیگر اشغال‌ها در تاریخ است.

ابوشریف همچنین به تشریح ابعاد بین‌المللی جنایت‌های رژیم صهیونیستی و تأثیرات بیداری جهانی پرداخت. او با اشاره به هزینه‌های سنگین انسانی و ادامه‌دار بودن جنایت‌های ضدبشری در غزه اظهار داشت: «ما نه تنها در ۲۴ ساعت، بلکه در هر ثانیه شاهد جنایت‌هایی هستیم که حتی سازمان ملل متحد نیز آن را به رسمیت می‌شناسد. حقوق‌دانان بزرگ جهانی یک ماه پیش در نشستی مشترک به صراحت اعلام کردند آنچه در غزه می‌گذرد، نسل‌کشی همه‌جانبه است و حتی در دیوان بین‌المللی دادگستری نیز به این امر اعتراف شده است».

وی افزود: «دادخواستی علیه صهیونیست‌ها به دلیل جنایت‌های ضدبشری در حال انجام، ارائه شده است. جالب اینکه اصطلاح «نسل‌کشی» را نخستین بار یک یهودی برای جنایت‌های علیه یهودیان در دوران هولوکاست مطرح کرد و قرار بود فقط مختص آنان باشد، اما امروز تنها رژیمی که پس از هیتلر به نسل‌کشی دست می‌زند، همان صهیونیست‌ها هستند».

رسوایی غرب در عرصه اخلاق و حقوق بشر

نماینده جهاد اسلامی با اشاره به رسوایی غرب در سطوح اخلاقی، حقوقی و اطلاعاتی تأکید کرد: «جنایت‌های رژیم صهیونیستی، پرده از چهره واقعی غرب و شعارهای ساختگی دفاع از حقوق بشر برداشت و ثابت کرد که آنان هیچ‌گونه پیوندی با انسانیت و آزادی‌های واقعی ندارند».

او به نمونه‌ای عینی از تحریف رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: «در آلمان، رسانه‌ها تنها پنج درصد از اخبار خود را از منابع فلسطینی انتخاب می‌کنند و حتی همان درصد ناچیز نیز به نفع فلسطینیان نیست. وقتی یک فلسطینی از هموطن خود سخن می‌گوید، رسانه‌های آلمانی آن را ضد فلسطین تفسیر و پخش می‌کنند. منبع اصلی اخبار آنها حتی در حوادثی که علیه فلسطینیان است، رسانه‌های اسرائیلی باقی مانده است».

فریاد رنج ۸۰ ساله در قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد

شکسته شدن انحصار رسانه‌ای غرب و نقش شبکه‌های اجتماعی

وی با اشاره به شکسته شدن سیطره رسانه‌های غربی خاطرنشان کرد: «خوشبختانه با ظهور وسایل ارتباط اجتماعی، انحصار خبری غرب شکسته شده و از طریق ابزارهای ساده می‌توانند حقایق را برای جهانیان تشریح کنند. مهم‌ترین دستاورد این تحول، بیداری جهانی به‌ویژه در نسل جوان است که تفاوت بنیادینی با نسل گذشته دارد.»

ابوشریف افزود: «جوانان غربی دیگر به رسانه‌های سنتی که تحت سیطره صهیونیست‌هاست، اکتفا نمی‌کنند. آنان از طریق پادکست‌ها، تصاویر و شبکه‌های اجتماعی، اخبار بیشتری دریافت کرده و آگاهی خود را گسترش می‌دهند. این بیداری دیگر احساسی نیست، بلکه منسجم و رو به رشد است و هزاران گواه بر این ادعا وجود دارد».

تأثیر بیداری جهانی بر افکار عمومی و عرصه ورزش

وی با اشاره به تأثیر این بیداری حتی در رسانه‌های اسرائیلی گفت: «امروز حتی خود اسرائیلی‌ها نیز فهمیده‌اند که منفور جهانی هستند. این نفرت به تیم‌های ورزشی نیز سرایت کرده است؛ نمونه آن عذرخواهی مربی یک تیم ایتالیایی بود که گفت مجبوریم با تیم اسرائیل بازی کنیم، وگرنه آنان به نفع خود برنده اعلام می‌شوند».

ابوشریف به نظرسنجی نیویورک تایمز اشاره کرد و گفت: «بر اساس این نظرسنجی معتبر، نگرش مردم نسبت به آمریکا و رژیم صهیونیستی تغییر کرده است. پیش از ۷ اکتبر، تنها ۲۰ درصد از مردم آمریکا از فلسطین حمایت می‌کردند، اما این رقم پس از ۷ اکتبر به ۳۵ درصد افزایش یافته است. این علاوه بر نظرسنجی دانشگاه هاروارد است که هفته گذشته اعلام کرد ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان، حمایت خود را از فلسطین و در یک کلمه، از حماس اعلام کرده‌اند.»

وی یکی از علل اصلی فشار آمریکا برای توقف جنگ را تغییر افکار عمومی در جهان و به‌ویژه در خود آمریکا دانست و تصریح کرد: «به برکت ۷ اکتبر، امروز شاهد انتقاد و حتی توهین مردم به رژیم صهیونیستی هستیم. «تاکار کارسون»، از سرسخت‌ترین حامیان سابق اسرائیل، اخیراً در برنامه‌های رادیوی و تلویزیونی به رسوایی رفتار صهیونیست‌ها با جامعه آمریکا پرداخته که بی‌سابقه است».

فریاد رنج ۸۰ ساله در قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد

پاسخ به شبهات

در پایان، ابوشریف به سوالات حاضرین اشاره کرد و گفت: «کتاب «ده دروغ بزرگ درباره اسرائیل» اثر «ایلان پپه»، نویسنده یهودی، به زبان فارسی نیز ترجمه شده است؛ وی در این کتاب با مستندات قوی، شبهات را مطرح و سپس به آنان پاسخ داده است.

برگزاری این نشست، که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفت، نشان‌دهنده نقش فعال دانشجویان در روایت حقیقت و حمایت از مظلومان جهان اسلام است.