شناسهٔ خبر: 75246173 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

زنبورهای یاری‌گر کشاورزان؛ ۳۵۰ هزار براکون در مزارع آذربایجان‌غربی رهاسازی شد

ارومیه - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از رهاسازی ۳۵۰ هزار زنبور براکون به‌منظور کنترل بیولوژیک آفات در اراضی باغی و زراعی استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، فرشته صادقی نسب روز پنجشنبه در بازدید از این مزارع در ارومیه افزود: امسال عملیات مبارزه بیولوژیک در بیش از ۶۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان با هدف کنترل عوامل خسارت‌زا اجرا شده است.

وی اظهار کرد: در سال جاری، علاوه بر رهاسازی ۳۵۰ هزار زنبور براکون یک‌هزار و ۴۰۰ گرم زنبور تریکوگراما برای کنترل آفات کرم میوه‌خوار (هلیوتیس)، بید گوجه‌فرنگی و برگخوار ذرت در سطح ۳۷۰ هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی و ذرت توزیع و رهاسازی شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: به‌کارگیری عوامل بیولوژیک نقش مهمی در کاهش مصرف سموم شیمیایی و تولید محصولات سالم ایفا می‌کند.

صادقی‌نسب با اشاره به توزیع گسترده تجهیزات و فرآورده‌های غیرشیمیایی در ۶۴ هزار و ۷۰۸ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان، گفت: تله‌های فرمونی، نوری و جلب‌کننده، کارت‌ها و رول‌های رنگی، آفت‌کش‌های بیوشیمیایی و میکروبی از جمله ابزارهای توزیع‌شده برای ترغیب کشاورزان به استفاده از روش‌های جایگزین غیرشیمیایی بوده است.

وی هدف از اجرای این طرح‌ها را کاهش مصرف سموم، تولید محصول سالم، حفظ تعادل اکولوژیکی، توسعه کشاورزی پایدار، جلوگیری از بروز مقاومت در آفات، کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و حفاظت از حشرات مفید عنوان کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با تاکید بر اهمیت اجرای مبارزه بیولوژیک در مزارع گوجه‌فرنگی افزود: با توجه به مصرف تازه‌خوری این محصول، کاهش باقیمانده سموم در آن اهمیت ویژه‌ای دارد و هر ساله رهاسازی دشمنان طبیعی در مزارع هدف انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه ترویج و فرهنگ‌سازی در میان کشاورزان می‌تواند زمینه کاهش مصرف سموم و افزایش سلامت محصولات را فراهم کند، گفت: استفاده از روش‌های بیولوژیک علاوه بر حفظ سلامت مصرف‌کنندگان، به پایداری محیط زیست و حفاظت از منابع آب و خاک نیز کمک می‌کند.

به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای بیش از ۸۴۰ هزار هکتار باغ و مزرعه است که سالانه ۶.۷ میلیون تن انواع محصولات باغی و زراعی در این مزارع تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.