شناسهٔ خبر: 75244214 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

لزوم تسریع در پرداخت وام اشتغال‌/ نماینده مجلس: تعلل در تخصیص منابع به‌طور جدی پیگیری می‌شود

یک نماینده مجلس با تاکید بر پرداخت بدون معطلی وام اشتغال اظهار کرد: این تسهیلات نقش مهمی در ایجاد شغل برای اقشار مختلف جامعه دارد اما تعلل دولت در تخصیص منابع، مانع تحقق اهداف مورد نظر شده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

پرداخت وام‌های اشتغال‌زایی برای توسعه مشاغل خُرد و مقابله با بیکاری اهمیت ویژه‌ای دارد از این‌رو در قانون بودجه منابعی به این منظور اختصاص یافته است.

محمد رسول شیخی‌زاده، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان با اشاره به عملکرد دولت در پرداخت وام اشتغال قانون بودجه ۱۴۰۴ گفت: وام اشتغال یکی از انواع مهم وام‌های تعیین‌شده در قانون بودجه است که ارتباط مستقیمی با درآمدزایی و اشتغال محرومین و اقشار کم‌بضاعت جامعه دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه در زمینه پرداخت وام اشتغال یک عقب‌گرد جدی وجود دارد و عملکرد مناسبی در این زمینه وجود نداشته است. وقتی ابلاغ سهمیه‌ها دیرهنگام صورت می‌گیرد. وقتی ابلاغ سهمیه‌ها به‌موقع صورت نمی‌گیرد اجرای طرح‌های با کیفیت در حوزه اشتغال و اعطای وام‌ها محقق نمی‌شود.

به گفته این نماینده مجلس وقتی سهمیه‌ها در ابتدای سال مشخص و ابلاغ می‌شوند، پرداخت وام از ماه دوم یا سوم سال شروع می‌شود. اما وقتی تازه در شهریور بانک مرکزی اقدام به ابلاغ سهمیه‌ها کرده، عملا زمانی برای پرداخت وام باقی نمی‌ماند.

شیخی‌زاده با اشاره به لزوم تسریع در پرداخت وام اشتغال توسط دولت و بانک مرکزی تاکید کرد: نیاز است هر چه سریع‌تر اقدامات لازم  برای تعیین سهمیه و اعتبار هر بانک برای پرداخت وام اشتغال صورت گیرد و شاهد معطلی بیشتر از این برای پرداخت وام اشتغال نباشیم.

وی افزود: درحال حاضر هم ارزش وام نسبت به ابتدای سال بر اثر تورم کاهش یافته است و در مجلس نیز به صورت هفتگی پیگیر این موضوع هستیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باید اعطای وام به اقشار ضعیف به‌منظور توانمندسازی آنها با جدیت در دستور کار قرار گیرد، عنوان کرد: مددجویان نهاد‌های حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) اگر وام اشتغال دریافت کنند و به فعالیت در حوزه‌های مولد مانند دامداری و کشاورزی بپردازند، کمک بزرگی به آنها و جامعه می‌شود. 

شیخی‌زاده اظهار کرد: وقتی مددجویان توانمند می‌شوند و اشتغال‌زایی برای آنها صورت می‌گیرد، از یک طرف نیازی به کمک‌های دولتی ندارند و باری از دوش دولت برداشته می‌شود و از طرف دیگر، به رونق بخش‌های مولد کمک می‌کنند. 

وی با بیان اینکه حل معضل بیکاری جوانان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: حاکمیت وظیفه دارد در حوزه اشتغال‌زایی اقدامات لازم را انجام دهد. زیرا در غیر این صورت، زمینه برای تحقق طرح‌های کلانی همچون جوانی جمعیت فراهم نمی‌شود.

به گفته شیخی‌زاده وقتی جوانان شغلی ندارند، انگیزه‌ای برای تشکیل خانواده و فرزندآوری نخواهند داشت. این مشکلات به افزایش معضل‌های اجتماعی دیگر دامن می‌زند.

انتهای پیام/